logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Bakłażany faszerowane piersią z kurczaka

GetfileIdContentUpload5cplaceholder-2

Bakłażany faszerowane piersią z kurczaka

GetfileIdContentUpload5cplaceholder-2

Przygotowanie

  • Włączamy piekarnik na opcję grzania z góry i dołu, 180 C.
  • Pierś z kurczaka kroimy w drobną kostkę, mieszamy w misce z oregano i kurkumą. Podsmażamy na patelni.
  • Cebulę kroimy i dodajemy pod koniec smażenia kurczaka.
  • Suszone pomidory kroimy w paski dodajemy do mięsa. Zdejmujemy z ognia.
  • Bakłażany kroimy wzdłuż, wydrążamy łyżką część z pestkami. W to miejsce wkładamy farsz.
  • Układamy w naczyniu żaroodpornym i pieczemy pod przykryciem 1 godzinę.
  • Przed podaniem posypujemy posiekaną natką pietruszki.

Autor

Astrida Maciejewicz | insta: jemjomastra
Czas: powyżej 1 godziny
Składniki: 11
Porcje: 4
Trudność: Średni

Lista składników

  • 2 bakłażany
  • 600 g piersi z kurczaka
  • 1 mała cebula
  • 2 łyżki oleju kokosowego
  • 6-8 suszonych pomidorów
  • 1 łyżeczka suszonego oregano
  • 1 łyżeczka kurkumy
  • 2 ząbki czosnku
  • 2-3 gałązki natki pietruszki
  • sól himalajska/kłodawska
  • świeżo mielony pieprz

Potrzebny sprzęt

Miska, Naczynie żaroodporne z pokrywką, Nóż, Patelnia, Piekarnik
Heading layer
Pobierz za darmo aplikację na smartfona i zacznij pracę nad swoją dietą!
Slider

Podobne tematy

Kaszanka gryczana z cebulą i ziemniakami

Ziemniaki obrać, wypłukać, zalać wrzątkiem, lekko osolić i gotować do miękkości (około 25 min) Kaszanki kładziemy w naczyniu żaroodpornym Wkładamy (…)

WIĘCEJ >

Makaron warzywny z sosem myśliwskim

Makaron: Kalarepę obieramy i przepuszczamy przez spiromat Następnie robimy makaron z cukinii Cebulę, czosnek obieramy i kroimy w kostkę Marchew, (…)

WIĘCEJ >

Pieczony karp zaprawiany w warzywach

Rybę kroimy na 4 kawałki Warzywa obieramy Marchew, pietruszkę i seler trzemy na tarce na grubych oczkach Cebulę kroimy w (…)

WIĘCEJ >

Gulasz z marchewką

Marchewkę kroimy w drobną kostkę. Mięso mielone podsmażamy w rondelku na maśle klarowanym lub oleju kokosowym, po paru minutach dodajemy (…)

WIĘCEJ >

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

FreshMail.pl
 

FreshMail.pl