fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Bakłażany faszerowane piersią z kurczaka

GetfileIdContentUpload5cplaceholder-8

Bakłażany faszerowane piersią z kurczaka

Przygotowanie

  • Włączamy piekarnik na opcję grzania z góry i dołu, 180 C.
  • Pierś z kurczaka kroimy w drobną kostkę, mieszamy w misce z oregano i kurkumą. Podsmażamy na patelni.
  • Cebulę kroimy i dodajemy pod koniec smażenia kurczaka.
  • Suszone pomidory kroimy w paski dodajemy do mięsa. Zdejmujemy z ognia.
  • Bakłażany kroimy wzdłuż, wydrążamy łyżką część z pestkami. W to miejsce wkładamy farsz.
  • Układamy w naczyniu żaroodpornym i pieczemy pod przykryciem 1 godzinę.
  • Przed podaniem posypujemy posiekaną natką pietruszki.

Autor

Astrida Maciejewicz | insta: jemjomastra
Czas: powyżej 1 godziny
Składniki: 11
Porcje: 4
Trudność: Średni

Lista składników

  • 2 bakłażany
  • 600 g piersi z kurczaka
  • 1 cebula (100 g)
  • 2 łyżki oleju kokosowego
  • 6-8 suszonych pomidorów
  • 1 łyżeczka suszonego oregano
  • 1 łyżeczka kurkumy
  • 2 ząbki czosnku (10 g)
  • 2-3 gałązki natki pietruszki
  • sól himalajska/kłodawska
  • świeżo mielony pieprz

Potrzebny sprzęt

Miska, Naczynie żaroodporne z pokrywką, Nóż, Patelnia, Piekarnik
Heading layer
Pobierz za darmo aplikację na smartfona i zacznij pracę nad swoją dietą!
Slider

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Schab faszerowany sarną i indykiem z sosem grzybowym

Sarnę i indyka mielimy oddzielnie w maszynce na standardowym sitku Każde zmielone mięso wkładamy do osobnej miski Lekko solimy i (…)

WIĘCEJ >

Bezglutenowa gryczana pizza (wegetariańska)

Ciasto: Drożdże pokruszyć do miski Dodać cukier, szczyptę soli Rozmieszać aż drożdże się rozpuszczą Dolać wody i oliwy Rozmieszać Dodać (…)

WIĘCEJ >

Gęś z wolnowaru

Gęś kładziemy na desce Wycinamy piersi z skórą, odcinamy nogi Korpus z skrzydłami zostawiamy sobie na rosół lub mrozimy do (…)

WIĘCEJ >

Hiszpański chłodnik Ajo Blanco

Migdały zalewamy wodą, wkładamy do lodówki i zostawiamy na 8 godz. (najwygodniej na noc) Migdały z wodą przekładamy do blendera Dodajemy (…)

WIĘCEJ >

FreshMail.pl
 

FreshMail.pl