logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Bakłażany faszerowane piersią z kurczaka

GetfileIdContentUpload5cplaceholder-2

Bakłażany faszerowane piersią z kurczaka

GetfileIdContentUpload5cplaceholder-2

Przygotowanie

  • Włączamy piekarnik na opcję grzania z góry i dołu, 180 C.
  • Pierś z kurczaka kroimy w drobną kostkę, mieszamy w misce z oregano i kurkumą. Podsmażamy na patelni.
  • Cebulę kroimy i dodajemy pod koniec smażenia kurczaka.
  • Suszone pomidory kroimy w paski dodajemy do mięsa. Zdejmujemy z ognia.
  • Bakłażany kroimy wzdłuż, wydrążamy łyżką część z pestkami. W to miejsce wkładamy farsz.
  • Układamy w naczyniu żaroodpornym i pieczemy pod przykryciem 1 godzinę.
  • Przed podaniem posypujemy posiekaną natką pietruszki.

Autor

Astrida Maciejewicz | insta: jemjomastra
Czas: powyżej 1 godziny
Składniki: 11
Porcje: 4
Trudność: Średni

Lista składników

  • 2 bakłażany
  • 600 g piersi z kurczaka
  • 1 mała cebula
  • 2 łyżki oleju kokosowego
  • 6-8 suszonych pomidorów
  • 1 łyżeczka suszonego oregano
  • 1 łyżeczka kurkumy
  • 2 ząbki czosnku
  • 2-3 gałązki natki pietruszki
  • sól himalajska/kłodawska
  • świeżo mielony pieprz

Potrzebny sprzęt

Miska, Naczynie żaroodporne z pokrywką, Nóż, Patelnia, Piekarnik
Heading layer
Pobierz za darmo aplikację na smartfona i zacznij pracę nad swoją dietą!
Slider

Podobne tematy

Shake gruszkowo – imbirowy z wodą kokosową

Gruszkę obrać, przekroić i usunąć gniazdo nasienne Pokroić w mniejsze kawałki i wrzucić do blendera Imbir obrać, posiekać i dodać (…)

WIĘCEJ >

Pieczony dorsz z batatami

Rybę kładziemy w naczyniu, lekko solimy i pieprzymy, dodajemy tłuszcz Wstawiamy do nagrzanego piekarnika – 180 st. C na 20 (…)

WIĘCEJ >

Chłodnik kokosowy

Buraki obrać ze skóry i zetrzeć na tarce na grubych oczkach Ogórek obrać i zetrzeć na tarce na grubych oczkach (…)

WIĘCEJ >

Karkówka faszerowana dzikiem z suszonymi grzybami z puree selerowo-gruszkowym z sosem jabłkowo-winnym

Karkówka faszerowana: Łopatkę z dzika mielimy w maszynce do mięsa na standardowym sitku Włączamy piekarnik na 180 stopni Dodajemy namoczone (…)

WIĘCEJ >

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

FreshMail.pl
 

FreshMail.pl