fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Grillowany bakłażan nadziewany suszonym pomidorem

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c1-dz5-2-6

Grillowany bakłażan nadziewany suszonym pomidorem

Przygotowanie

  • Bakłażana kroimy w bardzo cienkie plastry
  • Kładziemy na gorącej, suchej, patelni grillowej
  • Smażymy po 2-3 min z każdej strony
  • Zgrillowane plastry lekko solimy i pieprzymy
  • Suszone pomidory zawijamy w przygotowane plastry

Rady dietetyka

Jeśli nie masz nietolerancji na nabiał, możesz dodać plasterki żółtego sera o dobrym składzie.

Uwagi

Zamiast bakłażana można użyć cukinię. Podobne przepisy znajdziesz w podpiętych, powiązanych przepisach.

Autor

Ajwendieta
Czas: do 15 minut
Składniki: 4
Porcje: 1
Trudność: Łatwy, Średni

Lista składników

  • ½ bakłażana (ok. 120 g)
  • 10 suszonych pomidorów (ok. 70 g)
  • Sól kłodawska (3 g)
  • Pieprz czarny (3 g)

Potrzebny sprzęt

Deska, Nóż, Patelnia grillowa
Heading layer
Pobierz za darmo aplikację na smartfona i zacznij pracę nad swoją dietą!
Slider

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Wędzona szynka na świeżym szpinaku

Szpinak włożyć do miski z zimną wodą i dobrze wypłukać z piasku Odcedzić szpinak na sicie i położyć na talerzu Pomidorki pokroić na połówki Ogórka pokroić w półksiężyce (plasterki przekroić na połowy) Cebulę pokroić w…

WIĘCEJ >

Sałatka z boczkiem

Boczek kroimy w plasterki i układamy na rozgrzanej patelni Wytapiamy tłuszcz co jakiś czas obracając mięso W tym czasie marchewkę ścieramy na tarce, a sałatę rwiemy na małe kawałki Warzywa układamy w misce i mieszamy….

WIĘCEJ >

Sałatka z wędzonym boczkiem i słonecznikiem

Na rozgrzanej oliwie podsmażamy plastry boczku, by stały się chrupkie W misce umieszczamy jarmuż, szpinak, pomidory przekrojone w połówki i boczek Posypujemy sałatkę nasionami słonecznika i posiekaną natką pietruszki W miseczce mieszamy składniki na sos:…

WIĘCEJ >

Kolorowy gulasz z batatami i fasolką

Cebulę i czosnek drobno siekamy. Ziemniaki, marchewkę, paprykę, cukinię, seler naciowy i pomidory kroimy w średniej wielkości kostkę. W dużym garnku rozgrzewamy olej, szklimy na nim cebulkę i czosnek. Następnie dodajemy ziemniaki, marchew, paprykę, cukinię i…

WIĘCEJ >