Grillowany bakłażan nadziewany suszonym pomidorem
Grillowany bakłażan nadziewany suszonym pomidorem
Przygotowanie
- Bakłażana kroimy w bardzo cienkie plastry
- Kładziemy na gorącej, suchej, patelni grillowej
- Smażymy po 2-3 min z każdej strony
- Zgrillowane plastry lekko solimy i pieprzymy
- Suszone pomidory zawijamy w przygotowane plastry
Autor
Lista składników
- Bakłażan (120 g)
- Pomidor suszony (100 g)
- Ser żółty (30 g)
- Sól kłodawska (2.5 g)
- Pieprz czarny (0.5 g)
Potrzebny sprzęt
Podobne tematy
Ciasto pomarańczowe z czekoladą
Ciasto: Piekarnik ustawiamy na 190 st. C Pomarańcze myjemy szczoteczką pod bieżącą wodą Wkładamy do garnka, zalewamy gorącą wodą Gotujemy 10 min Następnie wyjmujemy i hartujemy, czyli wrzucamy do zimnej wody Po 5 min obieramy…
WIĘCEJ >Szaszłyki z kiełbasą
Wszystkie składniki kroimy w grubą kostkę i nabijamy na patyczki. Wkładamy do nagrzanego na 180 st. C piekarnika na około 20 minut.
WIĘCEJ >Jajka z kiszoną kapustą
Na patelni rozpuszczamy olej kokosowy Wybijamy jajka Smażymy przez około 3-4 minuty do momentu aż białka będą ścięte Wykładamy na talerz, a obok układamy kapustę kiszoną Doprawiamy solą i pieprzem lub innymi dozwolonymi przyprawami
WIĘCEJ >Sałatka waldorf
Orzechy zalewamy zimną wodą na całą noc Rodzynki wrzucamy do kubeczka, zalewamy gorącą wodą i przykrywamy talerzykiem Po 5 min odcedzamy rodzynki przez sitko Seler obieramy i kroimy w cienie „frytki” (jak mamy nożyk karbowany,…
WIĘCEJ >