fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Grillowany bakłażan nadziewany suszonym pomidorem

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c1-dz5-2-6
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider

Grillowany bakłażan nadziewany suszonym pomidorem

Przygotowanie

  • Bakłażana kroimy w bardzo cienkie plastry
  • Kładziemy na gorącej, suchej, patelni grillowej
  • Smażymy po 2-3 min z każdej strony
  • Zgrillowane plastry lekko solimy i pieprzymy
  • Suszone pomidory zawijamy w przygotowane plastry

Rady dietetyka

Jeśli nie masz nietolerancji na nabiał, możesz dodać plasterki żółtego sera o dobrym składzie.

Uwagi

Zamiast bakłażana można użyć cukinię. Podobne przepisy znajdziesz w podpiętych, powiązanych przepisach.

Autor

Ajwendieta
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietę!

Slider
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider
Czas: do 15 minut
Składniki: 4
Porcje: 1
Trudność: Łatwy, Średni

Lista składników

  • ½ bakłażana (ok. 120 g)
  • 10 suszonych pomidorów (ok. 70 g)
  • Sól kłodawska (3 g)
  • Pieprz czarny (3 g)

Potrzebny sprzęt

Deska, Nóż, Patelnia grillowa

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Grillowane owoce na oleju kokosowym

Kroimy ananasa w plastry i obieramy ze skórki i wycinamy zdrewniałe „oczko” z środka  Gruszkę kroimy w plastry  Jabłko kroimy w plastry  Usuwamy pestki i gniazda nasienne  Mango obieramy i kroimy w plastry (mango nie…

WIĘCEJ >

Zupa selerowo-gruszkowa (na wywarze kostnym)

Gruszkę obrać, przekroić na pół, usunąć gniazdo nasienne i ogonek i pokroić w kostkę Cebulę obrać i pokroić w kostkę Seler obrać i pokroić w kostkę (może być gruba) Bierzemy garnek i rozpuszczamy w nim…

WIĘCEJ >

Pieczony mintaj z papryczkami padron

Piekarnik nagrzewamy do 180 st C Mintaja nacieramy masłem, posypujemy szczypiorkiem, szczyptą soli i pieprzu; następnie układamy w naczyniu żaroodpornym i przykrywamy plasterkami cytryny W osobnym naczyniu układamy posolone papryczki padron, a potem skrapiamy je…

WIĘCEJ >

Konfitowana gęsia pierś z kaszą jaglaną i miksem sałat

Piersi oddzielamy od kości i rozdzielamy, żeby każda była osobno Solimy i pieprzymy mięso z każdej strony Szykujemy garnek/rondelek/wysoką patelnię Rozgrzewamy i do nagrzanego naczynia „na sucho” kładziemy piersi z gęsi Ustawiamy minimalny płomień Przykrywamy…

WIĘCEJ >