fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Grillowany bakłażan nadziewany suszonym pomidorem

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c1-dz5-2-6
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider

Grillowany bakłażan nadziewany suszonym pomidorem

Przygotowanie

  • Bakłażana kroimy w bardzo cienkie plastry
  • Kładziemy na gorącej, suchej, patelni grillowej
  • Smażymy po 2-3 min z każdej strony
  • Zgrillowane plastry lekko solimy i pieprzymy
  • Suszone pomidory zawijamy w przygotowane plastry

Autor

Ajwendieta
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slider
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider
Czas: do 15 minut
Składniki: 5
Porcje: 1
Trudność: Łatwy, Średni

Lista składników

  • Bakłażan (120 g)
  • Pomidor suszony (100 g)
  • Ser żółty (30 g)
  • Sól kłodawska (2.5 g)
  • Pieprz czarny (0.5 g)

Potrzebny sprzęt

Deska, Nóż, Patelnia grillowa

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Gulasz wegański

Wszystkie warzywa obrać i pokroić w kostkę Warzywa wkładamy do garnka Zalewamy wodą, tyle, żeby je zakryło Dodajemy pomidory Lekko solimy, pieprzymy i dodajemy rozmaryn Gotujemy 60 min Próbujemy i doprawiamy do smaku 

WIĘCEJ >

Frittata z sowami (kaniami)

Nagrzać piekarnik do temp. 180 st. C Grzyby oczyszczamy, usuwamy nóżki, kapelusze kroimy na kawałki Cebulę i czosnek obrać i pokroić w piórka lub półksiężyce Na patelni rozgrzać tłuszcz i smażyć cebulę z czosnkiem przez…

WIĘCEJ >

Gruszka

Gruszkę umyć i zjeść

WIĘCEJ >

Bananowe kokosanki

Banana obieramy ze skórki i rozgniatamy widelcem. Mieszamy banana dokładnie z wiórkami oraz roztopioną pastą kokosową (jeśli jej używamy). Formujemy kokosanki za pomocą łyżki do ciastek lub w dłoniach formujemy kulki i kładąc je na…

WIĘCEJ >