logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Bakłażany faszerowane warzywami

GetfileIdContentUpload5cplaceholder-3

Bakłażany faszerowane warzywami

GetfileIdContentUpload5cplaceholder-3

Przygotowanie

  • Ziemniaki gotujemy w mundurkach, kroimy na pół, wybieramy środek i rozgniatamy widelcem.
  • Na patelni rozgrzewamy tłuszcz.
  • Cebule kroimy i podsmażamy.
  • Suszone pomidory kroimy w paski.
  • Włączamy piekarnik na opcję grzania z góry i dołu, na 180ºC.
  • Mieszamy ziemniaki z cebulą, przeciśniętym przez praskę czosnkiem, pokrojonymi pomidorami i przyprawami.
  • Bakłażany kroimy wzdłuż, wydrążamy łyżką część z pestkami. W to miejsce układamy farsz.
  • Układamy w naczyniu żaroodpornym.
  • Pieczemy pod przykryciem 1 godzinę.
  • Przed podaniem posypujemy posiekaną natką pietruszki.

Autor

Astrida Maciejewicz | insta: jemjomastra
Czas: powyżej 1 godziny
Składniki: 8
Porcje: 4
Trudność: Średni

Lista składników

  • 2 bakłażany
  • 800 g ziemniaków
  • 3 cebule
  • 2-3 łyżki oleju kokosowego
  • 6 suszonych pomidorów
  • 2-3 gałązki natki pietruszki
  • 2 ząbki czosnku
  • sól himalajska/kłodawska

Potrzebny sprzęt

Garnek, Naczynie żaroodporne z pokrywką, Nóż, Patelnia, Piekarnik, Praska do czosnku
Heading layer
Pobierz za darmo aplikację na smartfona i zacznij pracę nad swoją dietą!
Slider

Podobne tematy

Shakshouka

Papryki kroimy w cienkie paski, cebulę w piórka, a pomidory w mniejsze kawałki. Na rozgrzany olej wrzucamy cebulę i papryki, (…)

WIĘCEJ >

Sarna szarpana wolno pieczona z warzywami duszonymi na maśle klarowanym

Sarninę lekko solimy i pieprzymy Wkładamy do wolnowaru Ustawiamy minimalną moc i czas 8 godzin Marchew i pietruszkę obieramy i (…)

WIĘCEJ >

Grillowane warzywa z surową kiełbasą polską

Połówki papryki pokroić każdą na 3 części Cukinię pokroić w krążki Cebulę obrać i pokroić w krążki Cykorię przekroić na (…)

WIĘCEJ >

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

FreshMail.pl
 

FreshMail.pl