logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Bakłażany faszerowane warzywami

GetfileIdContentUpload5cplaceholder-3

Bakłażany faszerowane warzywami

GetfileIdContentUpload5cplaceholder-3

Przygotowanie

  • Ziemniaki gotujemy w mundurkach, kroimy na pół, wybieramy środek i rozgniatamy widelcem.
  • Na patelni rozgrzewamy tłuszcz.
  • Cebule kroimy i podsmażamy.
  • Suszone pomidory kroimy w paski.
  • Włączamy piekarnik na opcję grzania z góry i dołu, na 180ºC.
  • Mieszamy ziemniaki z cebulą, przeciśniętym przez praskę czosnkiem, pokrojonymi pomidorami i przyprawami.
  • Bakłażany kroimy wzdłuż, wydrążamy łyżką część z pestkami. W to miejsce układamy farsz.
  • Układamy w naczyniu żaroodpornym.
  • Pieczemy pod przykryciem 1 godzinę.
  • Przed podaniem posypujemy posiekaną natką pietruszki.

Autor

Astrida Maciejewicz | insta: jemjomastra
Czas: powyżej 1 godziny
Składniki: 8
Porcje: 4
Trudność: Średni

Lista składników

  • 2 bakłażany
  • 800 g ziemniaków
  • 3 cebule
  • 2-3 łyżki oleju kokosowego
  • 6 suszonych pomidorów
  • 2-3 gałązki natki pietruszki
  • 2 ząbki czosnku
  • sól himalajska/kłodawska

Potrzebny sprzęt

Garnek, Naczynie żaroodporne z pokrywką, Nóż, Patelnia, Piekarnik, Praska do czosnku
Heading layer
Pobierz za darmo aplikację na smartfona i zacznij pracę nad swoją dietą!
Slider

Podobne tematy

Sałatka jarzynowa (wegetariańska)

Marchew i pietruszkę obrać Brokuł i kalafior podzielić na różyczki Brukselki oczyścić Bierzemy garnek zagotowujemy w nim wodę z łyżeczką (…)

WIĘCEJ >

Naleśniki gryczane z jarmużem

Naleśniki Tłuszcz rozpuszczamy (lub używamy płynny, jeśli stoi gdzieś blisko ciepła, np. pieca) Do garnka/miski wlewamy wodę i wybijamy jajko, (…)

WIĘCEJ >

Pieczony banan z malinami i truskawkami

Nagrzewamy piekarnik do 180 stopni Banana najlepiej położyć w keksówce , tak żeby wygiętą stroną był ku górze Banana nacinamy (…)

WIĘCEJ >

Pierogi gryczane z grzybami

Farsz: Grzyby wyjmujemy kilka godzin wcześniej z zamrażarki Cebulę i czosnek obieramy i kroimy w kostkę Na patelni rozgrzewamy tłuszcz (…)

WIĘCEJ >

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

FreshMail.pl
 

FreshMail.pl