fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Faszerowane awokado z wędzonym łososiem i kaparami

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c1-dz2-2-6

Faszerowane awokado z wędzonym łososiem i kaparami

Przygotowanie

  • Pomidorki koktajlowe przekroić na pół
  • Awokado przeciąć wzdłuż na pół
  • Wydrążyć łyżką miąższ z każdej połówki i pokroić w drobną kostkę
  • Czosnek obrać i wycisnąć przez praskę do czosnku, lub drobno posiekać
  • Połowę łososia pokroić w kostkę
  • 4 kapary pokroić w drobną kostkę
  • Pokrojone składniki wrzucić do miski
  • Wycisnąć cytrynę
  • Dodać sól, pieprz
  • Wymieszać i nakładać w puste łupiny po awokado
  • Na talerz nakładamy sałatę, pomidorki, kapary
  • Na środku nakładamy wydrążone awokado

Rady dietetyka

Jeśli szkodzi Ci czosnek – zrezygnuj z niego. Jeżeli stosujesz protokół autoimmunologiczny (AIP), to nie dodawaj pieprzu oraz pomidorków. Możesz wtedy dodać więcej sałaty.

Autor

Ajwendieta
Czas: do 30 minut
Składniki: 9
Porcje: 1
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • 1 awokado (ok. 215 g)
  • 120 g wędzonego łososia
  • 1 łyżka owoców kaparów (ok. 10 g)
  • 4 pomidorki koktajlowe (ok. 80 g)
  • 3 liście sałaty karbowanej (ok. 30 g)
  • 1 ząbek świeżego czosnku (5 g)
  • Sól kłodawska (2 g)
  • Pieprz czarny (2 g)
  • ½ cytryny (40 g)

Potrzebny sprzęt

Bez specjalnego sprzętu, Deska, Miska, Nóż
Heading layer
Pobierz za darmo aplikację na smartfona i zacznij pracę nad swoją dietą!
Slider

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Koktajl jagodowy

Myjemy szpinak Imbir myjemy i obieramy Do blendera wkładamy mrożone jagody, szpinak i imbir Do składników wlewamy 2 szklanki wody Wszystko blendujemy

WIĘCEJ >

Chłodnik truskawkowy

Truskawki płuczemy i odcedzamy na sitku Usuwamy szypułki Kroimy każdy owoc na 4 części (jak duże, to na więcej) Truskawki wkładamy do garnka, zalewamy wodą Wstawiamy na palnik i grzejemy Tapiokę wsypujemy do miseczki, wlewamy…

WIĘCEJ >

Mus czekoladowy z owocami

Jabłko i banana obieramy, kroimy w mniejsze kawałki, umieszczamy w misce, dodajemy kakao i miksujemy blenderem na gładką masę Mus nakładamy łyżką do pucharków i dekorujemy pestkami granatu, kawałkami gruszki i połówkami winogrona oraz listkami mięty

WIĘCEJ >

Czekoladowy mus

Wszystkie składniki blendujemy na mus. Podajemy.

WIĘCEJ >