fbpx
logo
Szukaj
open close

Faszerowane awokado z wędzonym łososiem i kaparami

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c1-dz2-2-6
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Postaw mi kawę na buycoffee.to

Faszerowane awokado z wędzonym łososiem i kaparami

Przygotowanie

  • Pomidorki koktajlowe przekroić na pół
  • Awokado przeciąć wzdłuż na pół
  • Wydrążyć łyżką miąższ z każdej połówki i pokroić w drobną kostkę
  • Czosnek obrać i wycisnąć przez praskę do czosnku, lub drobno posiekać
  • Połowę łososia pokroić w kostkę
  • 4 kapary pokroić w drobną kostkę
  • Pokrojone składniki wrzucić do miski
  • Wycisnąć cytrynę
  • Dodać sól, pieprz
  • Wymieszać i nakładać w puste łupiny po awokado
  • Na talerz nakładamy sałatę, pomidorki, kapary
  • Na środku nakładamy wydrążone awokado

Rady dietetyka

Jeżeli stosujesz protokół autoimmunologiczny (AIP), nie dodawaj pieprzu oraz pomidorków koktajlowych.

Uwagi

Do sporządzenia tej potrawy możesz użyć dowolnej, wędzonej ryby.

Autor

Ajwendieta
Postaw mi kawę na buycoffee.to
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: do 30 minut
Składniki: 10
Porcje: 1
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • Awokado (140 g)
  • Łosoś wędzony (120 g)
  • Pomidor koktajlowy (80 g)
  • Cytryna (40 g)
  • Kapary (30 g)
  • Koper (świeży) (12 g)
  • Sałata karbowana (10 g)
  • Czosnek (5 g)
  • Sól kłodawska (2.5 g)
  • Pieprz czarny (0.5 g)

Potrzebny sprzęt

Bez specjalnego sprzętu, Deska, Miska, Nóż, Praska do czosnku, Talerz

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.

Podobne tematy

Zupa ogórkowa

Marchew, pietruszkę, seler, czosnek i cebulę obieramy Kroimy wszystkie warzywa w kostkę lub paseczki/julienne W garnku rozgrzewamy tłuszcz Wrzucamy warzywa i podsmażamy przez 5 min Zalewamy rosołem Gotujemy 15 min Ogórki trzemy na tarce o…

WIĘCEJ >

Gryczanka zapiekana dyniowo-bananowa

Purée dyniowe miksujemy z bananami i mlekiem kokosowym Przyprawiamy do smaku cynamonem, ekstraktem waniliowym oraz skórką startą z pomarańczy Z masy bananowo-dyniowej odkładamy ½ szklanki Resztę mieszamy z płatkami gryczanymi Uzyskaną masę dzielimy na dwie…

WIĘCEJ >

Szynka wieprzowa na miksie sałat i rzodkiewek z sosem anchois

Szynka: Wkładamy mięso do wolnowaru Solimy i pieprzymy z każdej strony Ustawiamy wolnowar na opcję „low” na 7 godz. Po tym czasie wyłączamy wolnowar, wyjmujemy kamionkową misę żeby wystygła Gdy misa będzie chłodna, wkładamy na 8…

WIĘCEJ >

Czarny salceson, metka tatarska i marynowane buraki w occie balsamicznym i oliwie

Marynowane buraczki nakładamy na talerz Kroimy plastry salcesonu Wydzielamy metkę Mięso kładziemy obok buraków Buraki posypujemy skwarkami ze smalcu Marynowane buraki: Buraków warto od razu zrobić więcej, tak z 1-2 kg Dzień wcześniej dokładnie myjemy…

WIĘCEJ >