fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Faszerowane awokado z wędzonym łososiem i kaparami

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c1-dz2-2-6
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Faszerowane awokado z wędzonym łososiem i kaparami

Przygotowanie

  • Pomidorki koktajlowe przekroić na pół
  • Awokado przeciąć wzdłuż na pół
  • Wydrążyć łyżką miąższ z każdej połówki i pokroić w drobną kostkę
  • Czosnek obrać i wycisnąć przez praskę do czosnku, lub drobno posiekać
  • Połowę łososia pokroić w kostkę
  • 4 kapary pokroić w drobną kostkę
  • Pokrojone składniki wrzucić do miski
  • Wycisnąć cytrynę
  • Dodać sól, pieprz
  • Wymieszać i nakładać w puste łupiny po awokado
  • Na talerz nakładamy sałatę, pomidorki, kapary
  • Na środku nakładamy wydrążone awokado

Rady dietetyka

Jeżeli stosujesz protokół autoimmunologiczny (AIP), nie dodawaj pieprzu oraz pomidorków koktajlowych.

Uwagi

Do sporządzenia tej potrawy możesz użyć dowolnej, wędzonej ryby.

Autor

Ajwendieta
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: do 30 minut
Składniki: 10
Porcje: 1
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • Awokado (140 g)
  • Łosoś wędzony (120 g)
  • Pomidor koktajlowy (80 g)
  • Cytryna (40 g)
  • Kapary (30 g)
  • Koper (świeży) (12 g)
  • Sałata karbowana (10 g)
  • Czosnek (świeży) (5 g)
  • Sól kłodawska (2.5 g)
  • Pieprz czarny (0.5 g)

Potrzebny sprzęt

Bez specjalnego sprzętu, Deska, Miska, Nóż, Praska do czosnku, Talerz

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Zupa gulaszowa z dynią

Na oleju podsmażamy skrojoną cebulkę, po czym dodajemy posiekany czosnek i drobno pokrojoną marchewkę. Po paru minutach dodajemy pokrojone w dużą kostkę paprykę i ziemniaki i ponownie smażymy, mieszając ok. 5 minut. Następnie wrzucamy startą na…

WIĘCEJ >

Warzywa z curry

Warzywa obieramy i tniemy obieraczką aby uzyskać wstążki. Wrzucamy na patelnię, podlewamy wodą i dusimy pod przykryciem ok. 2-4 minuty, a następnie odkładamy na talerz. Na patelni rozgrzewamy olej kokosowy i dodajemy przyprawy. Smażymy chwilę…

WIĘCEJ >

Zupa pho

Kości wieprzowe zalewamy w garnku wodą i gotujemy przez 10 minut. Gdy kości się gotują, na patelni prażymy przyprawy, imbir i obraną cebulę. Kości odcedzamy i opłukujemy pod zimną wodą. Podgotowane kości i prażone przyprawy…

WIĘCEJ >

Trufle kokosowo-czekoladowe

Wszystkie składniki miksujemy do uzyskania kleistej masy Formujemy kulki i obtaczamy w wybranej posypce

WIĘCEJ >