fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Bazyliowe pesto z awokado

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5cabea330e-6db0-47cc-afbd-74d8fc5f57ac
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Bazyliowe pesto z awokado

Przygotowanie

  • Pomidorki koktajlowe kroimy na połówki
  • Pieczemy w piekarniku
  • W tym czasie gotujemy makaron
  • Wyciskamy 2 łyżki soku z cytryny
  • Migdały, awokado, bazylię, czosnek, sól i pieprz miksujemy na gładką masę
  • Sos mieszamy z ugotowanym makaronem
  • Podajemy z pieczonymi pomidorkami

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów.

Autor

Ajwendieta
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: do 1 godziny
Składniki: 9
Porcje: 2
Trudność: Średni

Lista składników

  • Pomidor koktajlowy (400 g)
  • Awokado (210 g)
  • Makaron gryczany (bez jajeczny) (160 g)
  • Cytryna (40 g)
  • Migdał (30 g)
  • Bazylia (świeża) (15 g)
  • Czosnek (świeży) (15 g)
  • Sól kłodawska (2.5 g)
  • Pieprz czarny (0.5 g)

Potrzebny sprzęt

Blacha do pieczenia, Blender, Blender kielichowy, Deska, Garnek, Nóż, Papier do pieczenia, Piekarnik, Sitko

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Steki z kalafiora

Steki należy wodą i gdy są nadal wilgotne oprószyć z obu stron solą, pieprzem i ulubioną przyprawą np. tymiankiem Steki układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia Skrapiamy oliwą i wstawiamy do nagrzanego piekarnika Pieczemy…

WIĘCEJ >

Sarna w sosie winno – śliwkowym z puree selerowo – gruszkowym

Purée selerowo-gruszkowe Śliwki wsypać do naczynia (np., kubeczka) i zalać gorącą woda, niech minimum 30 min postoją Seler obrać, pokroić w grubą kostkę Gruszkę obrać i pokroić na 4 części Seler i gruszkę włożyć do…

WIĘCEJ >

Makaron warzywny z boczniakami (wegański / wegetariański)

Marchew, pietruszkę, cebulę, czosnek obrać Marchewkę, pietruszkę i cukinię pokroić wzdłuż na plastry i następnie każdy plaster wzdłuż na długie cienkie paski Cebulę i czosnek pokroić w półksiężyce Boczniaki pokroić na połówki lub gdy są…

WIĘCEJ >

Zupa szparagowa (na wywarze kostnym)

Szparagi obieramy, kroimy w małe kawałki i gotujemy łupiny w rosole przez 15 min Przecedzamy wywar Do gotowego wywaru dodajemy szparagi  Wyciskamy sok z cytryny Cebulę obieramy, kroimy w kostkę Na patelni rozgrzewamy tłuszcz i…

WIĘCEJ >