fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Bazyliowe pesto z awokado

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5cabea330e-6db0-47cc-afbd-74d8fc5f57ac

Bazyliowe pesto z awokado

Przygotowanie

  • Pomidorki koktajlowe kroimy na połówki
  • Pieczemy w piekarniku
  • W tym czasie gotujemy makaron
  • Wyciskamy 2 łyżki soku z cytryny
  • Migdały, awokado, bazylię, czosnek, sól i pieprz miksujemy na gładką masę
  • Sos mieszamy z ugotowanym makaronem
  • Podajemy z pieczonymi pomidorkami

Rady dietetyka

Pamiętaj, by każdy składnik przepisu dopasować do swojego sposobu żywieniowego oraz nietolerancji – zajrzyj w piktogramy.

Autor

Ajwendieta
Czas: do 1 godziny
Składniki: 9
Porcje: 2
Trudność: Średni

Lista składników

  • 2 szklanki makaronu gryczanego (160 g)
  • 1,5 dojrzałego awokado (210 g)
  • 1 szklanka bazylii świeżej (15 g)
  • 1 garść migdałów (30 g)
  • 3 ząbki świeżego czosnku (15 g)
  • ½ cytryny (40 g)
  • 20 pomidorków koktajlowych (400 g)
  • Sól kłodawska (3 g)
  • Pieprz czarny (3 g)

Potrzebny sprzęt

Blender, Deska, Garnek, Nóż, Piekarnik
Heading layer
Pobierz za darmo aplikację na smartfona i zacznij pracę nad swoją dietą!
Slider

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Cukiniowe spaghetti z bazyliowo-miętowym pesto

Cukinie umyć, wytrzeć ręcznikiem papierowym i pokroić wzdłuż na cienkie plasterki. Następnie każdy plasterek pokroić wzdłuż na cienkie paseczki, tak aby powstało „spaghetti”. Posypać solą, wymieszać i przełożyć na sitko na około 10 minut, aby…

WIĘCEJ >

Ozorki w sosie grzybowym z puree z batatów

Ozorki: Ozorki płuczemy pod bieżącą wodą i wkładamy do garnka Marchew i pietruszkę obieramy, przekrawamy wzdłuż na pół i razem z łodygą selera dodajemy do ozorków Zalewamy wodą, żeby poziom był 5 cm wyżej Lekko…

WIĘCEJ >

Pasta z łososia i awokado w rulonie z ogórka zielonego

Awokado obieramy ze skóry i wkładamy do blendera lub naczynia, w którym będziemy blendować Dodajemy łososia Wyciskamy sok z cytryny Lekko solimy i pieprzymy Miksujemy na gładką masę Ogórka obieramy obieraczką ze skórki Obieraczką tniemy…

WIĘCEJ >

Makaron z czarnej rzepy i kalarepy w sosie rydzowym

Kalarepę i rzepę obieramy i trzemy na tarce spiralnej (spiromacie) Jeśli nie mamy spiromatu, kroimy w cienkie jak najbardziej skośne plastry a potem plastry kroimy w cienkie paski jak makaron Rydze oczyszczamy i kroimy w…

WIĘCEJ >