fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Makaron gryczany z kurkami

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c84a068b5-aa09-4a37-8a09-11ac28cc0ab5
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Makaron gryczany z kurkami

Przygotowanie

  • Makaron gryczany gotujemy we wrzącej wodzie do miękkości
  • Kurki wkładamy do miski z zimną wodą i płuczemy, wylewamy wodę i powtarzamy jeszcze dwa razy
  • Cebulę i czosnek obieramy, kroimy w kostkę
  • Pomidorki kroimy na pół
  • Rozgrzewamy tłuszcz na patelni lub w garnku
  • Dodajemy cebulę i czosnek, podsmażamy 2 min
  • Dodajemy kurki, podsmażamy 2 min
  • Przykrywamy pokrywką, dusimy 5 min
  • Dodajemy pomidorki
  • Lekko solimy i pieprzymy
  • Dodajemy makaron i pomidorki
  • Podgrzewamy na małym ogniu przez 2 min
  • Posypujemy pietruszką 

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Autor

Ajwendieta
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: do 30 minut
Składniki: 9
Porcje: 1
Trudność: Średni

Lista składników

  • Kurka (świeża) (100 g)
  • Makaron gryczany (bez jajeczny) (100 g)
  • Pomidor koktajlowy (80 g)
  • Olej kokosowy nierafinowany (50 g)
  • Cebula (świeża) (50 g)
  • Natka pietruszki (świeża) (9 g)
  • Czosnek (świeży) (5 g)
  • Sól kłodawska (2.5 g)
  • Pieprz czarny (0.5 g)

Potrzebny sprzęt

Deska, Garnek, Miska, Nóż, Patelnia, Pokrywka do patelni, Sitko

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Naleśniki gryczane z sarniną i pieczarkami

Naleśniki: Tłuszcz rozpuszczamy (lub używamy płynny, jeśli stoi gdzieś blisko ciepła, np. pieca) Do garnka/miski wlewamy wodę i wybijamy jajko, mieszamy Lekko solimy, dodajemy mąkę, mieszamy Dodajemy tłuszcz, mieszamy Odstawiamy na 10 min żeby ciasto…

WIĘCEJ >

Sałatka morska z wędzonym łososiem

Wodorosty przygotowujemy według instrukcji na opakowaniu, układamy je na talerzu Pomidorki kroimy na pół Awokado obieramy i kroimy w kostkę Oliwki, pomidorki i awokado kładziemy na sałatę Na wierzchu kładziemy kawałki łososia Solimy i pieprzymy…

WIĘCEJ >

Pasta brokułowo – kokosowa

Gotujemy i odcedzamy brokuł Miksujemy brokuł z wiórkami, doprawiamy sokiem z cytryny, solą i pieprzem Dolewamy oliwy i mieszamy Można dodać natkę pietruszki, koperek itp.

WIĘCEJ >

Zupa szparagowa

Szparagi obieramy, kroimy w małe kawałki i gotujemy łupiny w rosole przez 15 min Przecedzamy wywar Do gotowego wywaru dodajemy szparagi  Wyciskamy sok z cytryny Cebulę obieramy, kroimy w kostkę Na patelni rozgrzewamy tłuszcz i…

WIĘCEJ >