Imbirowa sałatka z awokado
Imbirowa sałatka z awokado
Przygotowanie
- Awokado, pomidora i paprykę kroimy w kostkę i przekładamy do miseczki.
- Ząbek czosnku i obrany ze skóry imbir przeciskamy przez praskę i dodajemy do całości.
- Sałatkę polewamy oliwą i posypujemy solą.
Rady dietetyka
Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.
Uwagi
Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów.
Autor
Lista składników
- Awokado (140 g)
- Papryka czerwona (115 g)
- Pomidor (85 g)
- Oliwa z oliwek extra virgin (10 ml)
- Czosnek (5 g)
- Sól kłodawska (2.5 g)
- Imbir korzeń (1 g)
Potrzebny sprzęt
Podobne tematy
Schab nadziewany sarną, pieczarkami i cebulą
Cebulę i czosnek obieramy i kroimy w kostkę Pieczarki kroimy w półplastry Na patelni rozgrzewamy łyżkę tłuszczu i podsmażamy cebulę z czosnkiem przez 3 min Mięso mielone wkładamy do miski i dodajemy zawartość patelni Lekko…
WIĘCEJ >Szparagi z botwinką
Szparagi obieramy, kroimy każdego na 4 części i gotujemy w wrzątku przez 5 min Na talerzu układamy wszystkie zieleniny Marchewkę trzemy na tarce i posypujemy po sałatach Dodajmy szparagi Polewamy sosem
WIĘCEJ >Szparagi z jajkiem w koszulce
Szparagi obieramy, gotujemy 8 min we wrzącej, osolonej wodzie Przygotować jajka poszetowe: pół litra wody zagotować, wlać 20 ml octu, płaską łyżeczkę soli, zamieszać łyżką wrzątek, i na wirującą wodę wybijać po kolei 3 jajka…
WIĘCEJ >Zupa krem z brokułu z płatkami migdałowymi i bazylią
Cebulę oraz czosnek obieramy i kroimy w kostkę W garnku rozgrzewamy tłuszcz Wrzucamy cebulę z czosnkiem i podsmażamy przez ok. 3-4 minuty Brokuł dzielimy na różyczki i przenosimy do garnka Dolewamy bulion oraz mleko kokosowe,…
WIĘCEJ >