fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Imbirowa sałatka z awokado

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c5483ad43-6880-419f-a427-0d2f8bd715f4-1

Imbirowa sałatka z awokado

Przygotowanie

  • Awokado, pomidora i paprykę kroimy w kostkę i przekładamy do miseczki.
  • Ząbek czosnku i obrany ze skóry imbir przeciskamy przez praskę i dodajemy do całości.
  • Sałatkę polewamy oliwą i posypujemy solą.

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik przepisu odpowiada Twojemu aktualnemu sposobowi żywienia.

Uwagi

Możesz spróbować przyrządzić nasze propozycje sałatek z awokado (powiązane przepisy).

Autor

Maja Wlazły
Czas: do 15 minut
Składniki: 7
Porcje: 1
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • 1 małe awokado (140 g)
  • ½ papryki czerwonej (115 g)
  • 1 ząbek świeżego czosnku (5 g)
  • ½ pomidora (85 g)
  • 1 łyżka oliwy z oliwek extra virgin (10 ml)
  • 1 plasterek świeżego imbiru (1 g)
  • Sól kłodawska (3 g)

Potrzebny sprzęt

Bez specjalnego sprzętu, Deska, Miska, Nóż, Praska do czosnku
Heading layer
Pobierz za darmo aplikację na smartfona i zacznij pracę nad swoją dietą!
Slider

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Szparagowo – brokułowa sałatka z jajkami w koszulkach

Brokuł podzielić na „róże”, ugotować we wrzącej osolonej wodzie przez 6 min W osobnym garnku gotujemy litr wody z octem i płaską łyżeczką soli Gdy woda zacznie wrzeć w garnku, łyżką mieszamy, żeby woda zaczęła…

WIĘCEJ >

Ciasto kokosowo – bananowo – gruszkowe

Włączamy piekarnik na 180 st. C Blaszkę do pieczenia wykładamy papierem do pieczenia Rozpuszczamy masło w małym garnuszku (ma się tylko rozpuścić, a nie zagotować) Jajka wybijamy do kielicha blendera Dodajemy miód, sodę i zaczynamy…

WIĘCEJ >

Tatar z dorsza

Z ryby należy zdjąć skórę, położyć filet na desce skórą w dół, ostrym cienkim nożem naciąć delikatnie między skórą a mięsem i prowadząc nóż poziomo na desce – można skórę odcinać po kawałku; można również…

WIĘCEJ >

Prosta zupa cukiniowa

Cukinię gotujemy do miękkości w wodzie. Całość blendujemy z mlekiem kokosowym i solą (ilość wedle upodobania). Podajemy od razu lub jeszcze chwilę gotujemy (jeżeli zupa przestygnie w trakcie blendowania).

WIĘCEJ >