fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Sałatka z awokado

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5cbec47050-f698-45d0-b054-abfa36d4c3c6-1
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider

Sałatka z awokado

Przygotowanie

  • Myjemy wszystkie warzywa
  • Awokado kroimy wzdłuż, wyciągamy pestkę, obieramy i kroimy w kostkę
  • Sałatę drzemy na kawałki
  • Cebulkę i ogórka kroimy w kostkę
  • Szatkujemy szczypiorek
  • Do miski wrzucamy pokrojone warzywa, dodajemy rukolę, kiełki, sok z cytryny, oliwę i sól
  • Mieszamy wszystko do połączenia składników

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz nietolerancjom.

Uwagi

W podpiętych, powiązanych przepisach znajdują się nasze, inne sałatki z wykorzystaniem awokado.

Autor

Monika Regiec (blog: BodyClean.pl)
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietę!

Slider
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider
Czas: do 15 minut
Składniki: 10
Porcje: 1
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • 1 awokado (140 g)
  • 3–4 liście sałaty masłowej (lub rzymskiej/lodowej/kapusty pekińskiej – 100 g)
  • 1 garść rukoli (20 g)
  • ½ czerwonej cebuli (50 g)
  • 1 pęczek szczypiorku (20 g)
  • 2 łyżki kiełków lucerny/brokułu/jarmużu (16 g)
  • ½ ogórka zielonego (90 g)
  • Sok z cytryny/limonki (80 g)
  • Sól kłodawska (3 g)
  • 1–2 łyżki oliwy z oliwek extra virgin (20 ml)

Potrzebny sprzęt

Bez specjalnego sprzętu, Deska, Nóż

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Królik duszony w szałwii i cebuli z młodą kapustą ze skwarkami

Cebulę obieramy i kroimy w półksiężyce Królika przepłukać w zimnej wodzie, wytrzeć papierowym ręcznikiem Królika kroimy w następujący sposób: odcinamy nogi tylne (skoki), odcinamy nogi przednie, korpus przecinamy lub przerąbujemy tasakiem wzdłuż na połowy Kawałki…

WIĘCEJ >

Bułki bezglutenowe

Przesiewamy obie mąki i sól przez sitko W garnku łączymy oliwę i wodę i doprowadzamy do wrzenia Zdejmujemy z ognia i dodajemy do mieszanki mąki Dokładnie mieszamy, a następnie dodajemy kminek i jajka i mieszamy…

WIĘCEJ >

Spaghetti z białej rzodkwi z sosem bolońskim

Mięso mielimy w maszynce na standardowym sitku Cebulę i czosnek obieramy, kroimy w kostkę W garnku rozgrzewamy tłuszcz Wrzucamy mięso  Zasmażamy przez 5 min Dodajemy cebulę i czosnek, zasmażamy 5 min Dodajemy przecier / koncentrat…

WIĘCEJ >

Pizzerki z bakłażana

Bakłażana kroimy na talarki (około 0,5 cm). Talarki układamy na papierze do pieczenia , skrapiamy oliwą z oliwek i wstawiamy do piekarnika ustawionego na 180 stopni. Po 15 minutach wyjmujemy blachę, a każdy talarek: posypujemy…

WIĘCEJ >