logo
Szukaj
openclose
logo
Szukaj
Szukaj

Sałatka z awokado

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5cbec47050-f698-45d0-b054-abfa36d4c3c6

Sałatka z awokado

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5cbec47050-f698-45d0-b054-abfa36d4c3c6

Przygotowanie

  • Myjemy wszystkie warzywa
  • Awokado kroimy wzdłuż, wyciągamy pestkę, obieramy i kroimy w kostkę
  • Sałatę drzemy na kawałki
  • Cebulkę i ogórka kroimy w kostkę
  • Szatkujemy szczypiorek
  • Do miski wrzucamy pokrojone warzywa, dodajemy rukolę, kiełki, sok z cytryny, oliwę i sól
  • Mieszamy wszystko do połączenia składników

Autor

Monika Regiec ( blog: BodyClean.pl)
Czas: do 15 minut
Składniki: 10
Porcje: 1
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • 1 awokado
  • 3-4 liście sałaty masłowej (lub rzymskiej/lodowej/kapusty pekińskiej)
  • 1 garść rukoli
  • ½ małej czerwonej cebuli
  • 1 pęczek szczypiorku
  • 2 łyżki kiełków lucerny/brokułu/jarmużu
  • ½ ogórka
  • sok z cytryny/limonki
  • sól himalajska
  • 1-2 łyżki oliwy z oliwek

Potrzebny sprzęt

Bez specjalnego sprzętu
Heading layer
Pobierz za darmo aplikację na smartfona i zacznij pracę nad swoją dietą!
Slider

Podobne tematy

Zupa z owocami morza

Cebulę, czosnek obrać i pokroić W garnku rozgrzać tłuszcz i podsmażyć cebulę z czosnkiem Dodać owoce morza (mogą być zamrożone) (…)

WIĘCEJ >

Golonka z wolnowaru

Warzywa obieramy Marchew, pietruszkę i seler kroimy jak frytki lub w kostkę Cebulę kroimy w półksiężyce Golonki wkładamy do wolnowaru (…)

WIĘCEJ >

Pasztet wieprzowy, z grzybami, warzywami i z dodatkiem marmolady z czerwonej cebuli słodzonej gruszką

Pasztet: Mięso wkładamy do garnka, zalewamy zimną wodą żeby zakryło mięso Marchew, pietruszkę, seler obieramy i dorzucamy do garnka Dodajemy (…)

WIĘCEJ >

Naleśniki kasztanowe

Mąkę przesiewamy przez sito Dolewamy wody i mieszamy do uzyskania konsystencji ciasta naleśnikowego Smażymy na patelni nieprzywierającej

WIĘCEJ >

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

FreshMail.pl
 

FreshMail.pl