fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Sałatka z awokado i żurawiny

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5cd4c6d699-56f9-43a6-98eb-5284ac8366de
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider

Sałatka z awokado i żurawiny

Przygotowanie

  • W miseczce mieszamy składniki na sos
  • W dużej misce układamy szpinak
  • Dodajemy pokrojone w plasterki awokado, żurawinę oraz orzechy
  • Polewamy sosem

Rady dietetyka

Pamiętaj, by każdy składnik przepisu uwzględnić w swoim aktualnym planie żywieniowym oraz nietolerancji.

Uwagi

Zainspiruj się innymi, równie smacznymi sałatkami z awokado, które znajdziesz w podpiętych, powiązanych przepisach.

Autor

Astrida Maciejewicz | insta: jemjomastra
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietę!

Slider
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider
Czas: do 15 minut
Składniki: 9
Porcje: 1
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • 2 garście świeżego szpinaku (40 g)
  • ½ awokado (70 g)
  • 1 garść żurawiny suszonej (40 g)
  • 1 garść ulubionych orzechów (poza ziemnymi) np. migdałów (30 g)

Składniki na sos

  • 2 łyżki oliwy z oliwek extra virgin (20 ml)
  • ½ łyżeczki słodkiej papryki (2 g)
  • 1 łyżka miodu pszczelego (12 g)
  • Sól kłodawska (3 g)
  • Pieprz czarny (3 g)

Potrzebny sprzęt

Bez specjalnego sprzętu, Deska, Miska, Nóż

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Jesienna surówka

Warzywa i imbir kroimy drobno przy użyciu szatkownicy (możemy także użyć tarki). Orzechy włoskie kroimy i posypujemy warzywa. Dodajemy cynamon, sól, pieprz, oliwę i sok z cytryny. Dokładnie mieszamy.

WIĘCEJ >

Chipsy z białej rzodkwi

Piekarnik nagrzewamy do 180 stopni. Rzodkiewkę obieramy, kroimy w talarki i przekładamy do miski.  Masło rozpuszczamy z przyprawami. Wlewamy masło na talarki i dokładnie mieszamy obtaczając każdy plasterek rzodkiewki w przyprawach. Wykładamy talarki na papier…

WIĘCEJ >

Shake z kaki

Kaki obrać, pokroić w kawałki i wrzucić do blendera kielichowego Dodać wodę kokosową Wycisnąć sok z cytryny, dodać do blendera Miksować 15 sekund

WIĘCEJ >

Bułki AIP

Rozgrzewamy piekarnik do temp. 180 st. C Olej kokosowy rozpuszczamy w garnku na niewielkim ogniu, dodajemy żelatynę i mieszamy aż do jej rozpuszczenia Po czym studzimy Dodajemy pozostałe składniki i dokładnie je mieszamy Foremki do…

WIĘCEJ >