fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Sałatka z awokado i żurawiny

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5cd4c6d699-56f9-43a6-98eb-5284ac8366de
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider

Sałatka z awokado i żurawiny

Przygotowanie

  • W miseczce mieszamy składniki na sos
  • W dużej misce układamy szpinak
  • Dodajemy pokrojone w plasterki awokado, żurawinę oraz orzechy
  • Polewamy sosem

Rady dietetyka

Pamiętaj, by każdy składnik przepisu uwzględnić w swoim aktualnym planie żywieniowym oraz nietolerancji.

Uwagi

Zainspiruj się innymi, równie smacznymi sałatkami z awokado, które znajdziesz w podpiętych, powiązanych przepisach.

Autor

Astrida Maciejewicz | insta: jemjomastra
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietę!

Slider
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider
Czas: do 15 minut
Składniki: 9
Porcje: 1
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • 2 garście świeżego szpinaku (40 g)
  • ½ awokado (70 g)
  • 1 garść żurawiny suszonej (40 g)
  • 1 garść ulubionych orzechów (poza ziemnymi) np. migdałów (30 g)

Składniki na sos

  • 2 łyżki oliwy z oliwek extra virgin (20 ml)
  • ½ łyżeczki słodkiej papryki (2 g)
  • 1 łyżka miodu pszczelego (12 g)
  • Sól kłodawska (3 g)
  • Pieprz czarny (3 g)

Potrzebny sprzęt

Bez specjalnego sprzętu, Deska, Miska, Nóż

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Makaron warzywny z boczniakami (z wywarem kostnym)

Marchew, pietruszkę, cebulę, czosnek obrać Marchewkę, pietruszkę i cukinię pokroić wzdłuż na plastry i następnie każdy plaster wzdłuż na długie cienkie paski Cebulę i czosnek pokroić w półksiężyce Boczniaki pokroić na połówki lub gdy są…

WIĘCEJ >

Placki z batatów z sałatką z wędzonym łososiem

Batata obrać i zetrzeć na tarce na grubych oczkach do jakiejś miski Dodać jajko Lekko posolić i popieprzyć Rozmieszać rózgą Dodać mąkę kokosową i robrze rozmieszać Rozgrzać na patelni tłuszcz Łyżką nabieramy ciasto i kładziemy…

WIĘCEJ >

Chleb gryczano-jaglany

Obie kasze dokładnie wypłukać na sicie jaglaną najlepiej zalać na chwilę wrzątkiem. Kasze przełożyć do miski i zalać wodą tak, aby je zakryć. Odstawić na minimum 24 godziny, przemieszać od czasu do czasu, ewentualnie uzupełnić…

WIĘCEJ >

Kokosowo – wieprzowy kotlet z grillowanymi warzywami

Marchew i pietruszkę obieramy Paprykę kroimy na pół, usuwamy gniazdo nasienne i kroimy paprykę w kawałki Cykorię przekraway na pół Rzodkiewki czyścimy i kroimy każdą na 3 plasterki Cebulę i czosnek obieramy i kroimy w…

WIĘCEJ >