Sałatka z awokado i żurawiny
Sałatka z awokado i żurawiny
Przygotowanie
- W miseczce mieszamy składniki na sos
- W dużej misce układamy szpinak
- Dodajemy pokrojone w plasterki awokado, żurawinę oraz orzechy
- Polewamy sosem
Rady dietetyka
Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.
Uwagi
Koniecznie zajrzyj do podpiętych powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne sałatki z dodatkiem awokado.
Autor
Lista składników
Sałatka
- Awokado (70 g)
- Szpinak (świeży) (50 g)
- Żurawina suszona (40 g)
- Migdał (30 g)
Sos
- Oliwa z oliwek extra virgin (20 ml)
- Miód lipowy (12 g)
- Sól kłodawska (2.5 g)
- Papryka słodka mielona (1 g)
- Pieprz czarny (0.5 g)
Potrzebny sprzęt
Podobne tematy
Salceson z czekolady
Dzień wcześniej wsypujemy orzechy do naczynia i zalewamy zimną wodą Na drugi dzień przekładamy orzechy na sito i odcedzamy Bierzemy garnek, wkładamy do niego masło, połamaną czekoladę Dolewamy mleko kokosowe Na małym ogniu rozpuszczamy czekoladę…
WIĘCEJ >Sałata z owocami morza
Ugotowaną ośmiornicę pokroić w plastry Krewetki włożyć do miski z ciepłą wodą, gdy lekko odtają, nożem naciąć im grzbiet i usunąć przewód pokarmowy i zdjąć pancerz Na talerzu kładziemy podartą palcami sałatę Pomidorki kroimy na…
WIĘCEJ >Gryczanka z mlekiem roślinnym, truskawkami i bazylią
Kaszę gryczaną gotujemy we wrzącej wodzie do miękkości Następnie dolewamy mleko i dokładnie mieszamy Truskawki kroimy na 4 części Orzechy siekamy (jeśli są dodane w składnikach) Gryczankę przenosimy do miski i posypujemy truskawkami, orzechami oraz…
WIĘCEJ >Pączki bekonowe
Wszystkie składniki oprócz boczku razem mieszamy lub blendujemy. Wlewamy ciasto do opiekacza i pieczemy do zarumienienia. Gotowe pączusie polewamy 'lukrem’ z rozpuszczonego masła kokosowego i posypujemy pokrojonym drobno boczkiem.
WIĘCEJ >