fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Sałatka z awokado i żurawiny

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5cd4c6d699-56f9-43a6-98eb-5284ac8366de

Sałatka z awokado i żurawiny

Przygotowanie

  • W miseczce mieszamy składniki na sos
  • W dużej misce układamy szpinak
  • Dodajemy pokrojone w plasterki awokado, żurawinę oraz orzechy
  • Polewamy sosem

Rady dietetyka

Pamiętaj, by każdy składnik przepisu uwzględnić w swoim aktualnym planie żywieniowym oraz nietolerancji.

Uwagi

Zainspiruj się innymi, równie smacznymi sałatkami z awokado, które znajdziesz w podpiętych, powiązanych przepisach.

Autor

Astrida Maciejewicz | insta: jemjomastra
Czas: do 15 minut
Składniki: 9
Porcje: 1
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • 2 garście świeżego szpinaku (40 g)
  • ½ awokado (70 g)
  • 1 garść żurawiny suszonej (40 g)
  • 1 garść ulubionych orzechów (poza ziemnymi) np. migdałów (30 g)

Składniki na sos

  • 2 łyżki oliwy z oliwek extra virgin (20 ml)
  • ½ łyżeczki słodkiej papryki (2 g)
  • 1 łyżka miodu pszczelego (12 g)
  • Sól kłodawska (3 g)
  • Pieprz czarny (3 g)

Potrzebny sprzęt

Bez specjalnego sprzętu, Deska, Miska, Nóż
Heading layer
Pobierz za darmo aplikację na smartfona i zacznij pracę nad swoją dietą!
Slider

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Napój kokosowy na ciepło

W garnku zagotowujemy mleko z wodą Po zagotowaniu dodajemy resztę składników Zmniejszamy ogień, przykrywamy garnek i gotujemy na młym ogniu przez 10 minut

WIĘCEJ >

Pasztet wieprzowo – grzybowy z żurawiną i konfiturą z grzybów

Konfitura Grzyby, jeśli mamy świeże to czyścimy z piasku, igliwia Jeśli mamy duże grzyby, to kroimy na mniejsze kawałki Wkładamy grzyby do garnka, zalewamy wodą Dodajemy liście laurowe i ziele angielskie Gotujemy przez 10 min…

WIĘCEJ >

Naleśniki z truskawkami – z mąki kokosowej

Jaja mieszamy z mlekiem Dodajemy przesianą mąkę kokosową i sól Dobrze mieszamy widelcem lub rózgą, tak, aby nie było żadnych grudek. Wylewamy na rozgrzaną patelnię i smażymy na rumiano z każdej strony Do naczynia, w…

WIĘCEJ >

Mini serniczki z nerkowców na kokosowym spodzie z czekoladą

Spód: Daktyle zalewamy wrzątkiem Odstawiamy na 10 min Miksujemy blenderem Mieszamy z wiórkami i tłuszczem Powinna nam wyjść taka klejąca masa Moczymy dłoń w wodzie (ciasto się nie będzie kleić) Nakładamy ciasto do foremek Foremki…

WIĘCEJ >