fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Sałatka jarzynowa z sosem vinaigrette z awokado

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c77d27550-77bf-40e4-a845-85222ac70b93-1
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider

Sałatka jarzynowa z sosem vinaigrette z awokado

Przygotowanie

  • Składniki na sałatkę kroimy w drobną kostkę – marchew, pietruszkę, seler, jabłko, ogórka kiszonego, rzodkiewki, kalarepę i 1/2 awokado.
  • Robimy sos vinaigrette. Blendujemy oliwę, 1/2 awokado, wodę, sok z cytryny, ocet jabłkowy i sól.
  • Zblendowanym sosem polewamy sałatkę. Dodajemy posiekany szczypiorek lub natkę i mieszamy.

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Autor

Aleksandra Zawadzka (blog: autoimmunologicznepaleo.pl)
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slider
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider
Czas: do 1 godziny, do 15 minut
Składniki: 14
Porcje: 2
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • Awokado (140 g)
  • Marchew (świeża) (90 g)
  • Jabłko (świeże) (90 g)
  • Seler korzeń (85 g)
  • Kalarepa (80 g)
  • Pietruszka korzeń (80 g)
  • Ogórek kiszony (60 g)
  • Rzodkiewka (60 g)
  • Woda (30 ml)
  • Oliwa z oliwek extra virgin (20 ml)
  • Szczypiorek (5 g)
  • Ocet jabłkowy naturalnej fermentacji (3 ml)
  • Sok z cytryny (3 g)
  • Sól kłodawska (2.5 g)

Potrzebny sprzęt

Blender, Deska, Garnek, Nóż, Sitko

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Grillowany bakłażan nadziewany suszonym pomidorem

Bakłażana kroimy w bardzo cienkie plastry Kładziemy na gorącej, suchej, patelni grillowej Smażymy po 2-3 min z każdej strony Zgrillowane plastry lekko solimy i pieprzymy Suszone pomidory zawijamy w przygotowane plastry

WIĘCEJ >

Sałatka z pieczonych buraków i batatów z rukolą

Rozgrzewamy piekarnik do 180 st. C, opcja grzania z góry i z dołu. Bataty i buraki obieramy i kroimy w kostkę. Obtaczamy w rozpuszczonym oleju kokosowym z rozmarynem i przekładamy na blachę wyłożoną papierem do…

WIĘCEJ >

Jabłko pieczone z malinami i miodem

Jabłko umyć i odciąć końcówkę od strony ogonka, tak zwaną „czapeczkę” Łyżką do melona lub łyżeczką wydłubać ze środka jabłka gniazdo nasienne Do wydrążonego otworu wkładamy maliny i polewamy miodem Wkładamy do nagrzanego do 220…

WIĘCEJ >

Parówki wieprzowe grillowane

Podgrzej parówki. Wrzuć do wrzątku, nie gotuj. Wyciągnij po 5 min. Połóż parówki na rozgrzany grill lub patelnię grillową, grilluj do zarumienienia.

WIĘCEJ >