fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Sałatka śledziowa z awokado i pomidorami

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5ce7cd3d45-838e-426f-85d8-90188f12a0cd-1
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Sałatka śledziowa z awokado i pomidorami

Przygotowanie

  • Awokado obieramy, kroimy na pół, usuwamy pestkę, kroimy w kostkę
  • Pomidory kroimy w kostkę
  • Cebulę kroimy w kostkę
  • Śledzie kroimy w poprzek w 2 cm paski
  • Wrzucamy wszystko do miski
  • Dodajemy oliwę, trochę pieprzu i soli (ostrożnie, śledzie mogą być słone)

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inną propozycje na przyrządzenie sałatki śledziowej.

Autor

Ajwendieta
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: do 30 minut
Składniki: 7
Porcje: 2
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • Śledź marynowany (sklepowy) (300 g)
  • Pomidor (świeży) (170 g)
  • Awokado (140 g)
  • Cebula czerwona (50 g)
  • Oliwa z oliwek extra virgin (50 ml)
  • Sól kłodawska (2.5 g)
  • Pieprz czarny (0.5 g)

Potrzebny sprzęt

Bez specjalnego sprzętu, Deska, Miska, Nóż

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Burger z pieczarki

Dwie duże pieczarki pozbawiamy ogonków Ogórki drobno siekamy, dodajemy wołowinę, doprawiamy do smaku i ugniatamy przez 3 minuty Na patelni rozgrzewamy oliwę z oliwek W tym samym czasie podsmażamy kapelusze pieczarek oraz przygotowanego burgera Podajemy…

WIĘCEJ >

Dorsz zapiekany w pomidorami z tymiankiem, młodą kapustą ze skwarkami

Nagrzewamy piekarnik do 180 stopni Rybę solimy i pieprzymy Na blaszkę lub naczynie żaroodporne dajemy łyżkę masła Kładziemy rybę, a na nią plastry pomidora i tymianek Pieczemy 20 minut W tym czasie wrzucić kapustę do garnka…

WIĘCEJ >

Karkówka z jabłkami karmelizowanymi z kaszą jaglaną zasmażaną z boczkiem

Karkówkę rozbijamy tłuczkiem do mięsa (a najlepiej sztekerem) Lekko solimy i pieprzymy Kaszę jaglaną gotujemy we wrzącej osolonej wodzie i odcedzamy na sicie Cebulę i czosnek obieramy i kroimy w kostkę Boczek kroimy w kostkę Jabłko…

WIĘCEJ >

Zupa buraczkowa

Wlewamy bulion do garnka Dodajemy obrane i pokrojone w kostkę warzywa Doprowadzamy do wrzenia Gotujemy około 30 minut Doprawiamy do smaku ulubionymi przyprawami

WIĘCEJ >