fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Sałatka śledziowo – buraczkowa

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c3566b6d8-5ea8-49cc-993c-9c19d1381110-1
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Sałatka śledziowo – buraczkowa

Przygotowanie

  • Ugotowane buraki obrać, zetrzeć na tarce na cienkich oczkach
  • Cebulę obrać i pokroić w kostkę
  • Rozgrzać tłuszcz na patelni
  • Dodać cebulę, zasmażać 3 min
  • Przesmażoną cebulę przełożyć do miski z tartymi burakami
  • Dodać ocet jabłkowy, sól, pieprz
  • Śledzie pokroić w paseczki
  • Układamy warstwę buraczków
  • Na buraki kładziemy trochę pokrojonego śledzia
  • Na śledzie kładziemy buraki
  • Robimy tak 3 warstwy
  • Dookoła naszej piramidki rozkładamy rukolę, roszponkę i polewamy oliwą z oliwek

Rady dietetyka

Podczas stosowania protokołu autoimmunologicznego (AIP), nie dodajemy pieprzu czarnego.

Autor

Ajwendieta
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: do 1 godziny, do 30 minut
Składniki: 10
Porcje: 2
Trudność: Średni

Lista składników

  • Śledź marynowany (sklepowy) (400 g)
  • Burak (świeży) (315 g)
  • Cebula (świeża) (50 g)
  • Sałata roszponka (25 g)
  • Rukola (20 g)
  • Oliwa z oliwek extra virgin (20 ml)
  • Ocet jabłkowy naturalnej fermentacji (18 ml)
  • Masło klarowane ghee (15 g)
  • Sól kłodawska (2.5 g)
  • Pieprz czarny (0.5 g)

Potrzebny sprzęt

Deska, Garnek, Miska, Nóż, Patelnia, Sitko, Talerz, Tarka do jarzyn

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Ryż z suszonymi pomidorami

Ryż gotujemy według przepisu na opakowaniu. W tym czasie zalewamy suszone pomidory wrzątkiem. Gdy ryż jest gotowy, rozgrzewamy na patelni oliwę. Na oliwie podsmażamy przyprawy i pokrojone w cząstki namoczone pomidory. Dodajemy ryż i podlewamy…

WIĘCEJ >

Ciasteczka z tapioki

Podgrzewamy mąkę na suchej patelni Mieszamy przez około 5 minut do momentu aż po dotknięciu będzie lekka jak puch Studzimy Ucieramy masło z cukrem i żółtkiem Dodajemy mleko kokosowe i sól  Wsypujemy tyle mąki, tak…

WIĘCEJ >

Szpinak z pomidorami, z rzodkiewką i z fetą

Płuczemy, wysuszamy szpinak i przenosimy go do miski Dodajemy rzodkiewki pokrojone w ćwiartki, oliwki i pokrojone w kawałki pomidory Fetę kruszymy w kawałki i dodajemy do sałatki Wlewamy sok z cytryny, ocet balsamiczny i oliwę…

WIĘCEJ >

Sorbet malinowy

Maliny wkładamy do zamrażarki na ok. 4-5 godz. Następnie wyciągamy i odstawiamy na ok. 15 minut Po tym czasie sprawdzamy czy w owoce da się wbić nóż, jeśli tak – blendujemy, jeśli nie – czekamy…

WIĘCEJ >