fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Sałatka śledziowo – buraczkowa

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c3566b6d8-5ea8-49cc-993c-9c19d1381110-1
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider

Sałatka śledziowo – buraczkowa

Przygotowanie

  • Ugotowane buraki obrać, zetrzeć na tarce na cienkich oczkach
  • Cebulę obrać i pokroić w kostkę
  • Rozgrzać tłuszcz na patelni
  • Dodać cebulę, zasmażać 3 min
  • Przesmażoną cebulę przełożyć do miski z tartymi burakami
  • Dodać ocet jabłkowy, sól, pieprz
  • Śledzie pokroić w paseczki
  • Układamy warstwę buraczków
  • Na buraki kładziemy trochę pokrojonego śledzia
  • Na śledzie kładziemy buraki
  • Robimy tak 3 warstwy
  • Dookoła naszej piramidki rozkładamy rukolę, roszponkę i polewamy oliwą z oliwek

Rady dietetyka

Podczas stosowania protokołu autoimmunologicznego (AIP), nie dodajemy pieprzu czarnego.

Autor

Ajwendieta
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slider
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider
Czas: do 1 godziny, do 30 minut
Składniki: 10
Porcje: 2
Trudność: Średni

Lista składników

  • Śledź marynowany (sklepowy) (400 g)
  • Burak (świeży) (315 g)
  • Cebula (świeża) (50 g)
  • Sałata roszponka (25 g)
  • Rukola (20 g)
  • Oliwa z oliwek extra virgin (20 ml)
  • Ocet jabłkowy naturalnej fermentacji (18 ml)
  • Masło klarowane ghee (15 g)
  • Sól kłodawska (2.5 g)
  • Pieprz czarny (0.5 g)

Potrzebny sprzęt

Deska, Garnek, Miska, Nóż, Patelnia, Sitko, Talerz, Tarka do jarzyn

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Spaghetti z kalarepy z sosem leśnym (wegetariańskie)

Kalarepę obieramy i przepuszczamy przez tarkę spiralną Cebulę i czosnek obieramy, kroimy w kostkę Grzyby oczyszczamy/rozmrażamy, kroimy w kawałki Rozgrzewamy na patelni tłuszcz Wrzucamy cebulę z czosnkiem Podsmażamy 2 min Dodajemy grzyby Podsmażamy 3 min…

WIĘCEJ >

Chrupiące skrzydełka

Skrzydełka myjemy i układamy w misce Wszystkie składniki na marynatę mieszamy razem Wlewamy do miski ze skrzydełkami Odstawiamy na kilka godz. do lodówki Po czasie marynowania, nagrzewamy piekarnik do temp. 200 st. C Pieczemy skrzydełka…

WIĘCEJ >

Steki z kalafiora

Steki należy wodą i gdy są nadal wilgotne oprószyć z obu stron solą, pieprzem i ulubioną przyprawą np. tymiankiem Steki układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia Skrapiamy oliwą i wstawiamy do nagrzanego piekarnika Pieczemy…

WIĘCEJ >

Chleb z cukinii

Włączamy piekarnik i ustawiamy na 180 st. C Cukinię, razem ze skórą trzemy na tarce na cienkich oczkach Dodajemy do niej jajka Wyciskamy sok z cytryny Dodajemy rozpuszczony tłuszcz Dodajemy mąkę kokosową, wsypujemy sól, sodę…

WIĘCEJ >