Sałata z orzechami włoskimi i awokado
Sałata z orzechami włoskimi i awokado
Przygotowanie
- Sałatę strzępiastą i radicchio podrzeć w palcach
- Dodać rukolę
- Pomidora opłukać i pokroić na ćwiartki
- Ogórek przekroić wzdłuż na pół i pociąć w półplasterki
- Awokado obrać obieraczką do warzyw i pokroić w paski
- Sałaty i warzywa ułożyć na talerzu
- Posypać orzechami
- Polać sosem
Rady dietetyka
Sprawdź, czy wszystkie składniki tego przepisu odpowiadają Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.
Uwagi
W podpiętych, powiązanych przepisach znajdują się podobne propozycje przyrządzenia tego typu sałatek.
Autor
Lista składników
- Pomidor (170 g)
- Sałata rzymska (105 g)
- Awokado (70 g)
- Sałata radicchio (70 g)
- Ogórek długi (60 g)
- Sos vinaigrette (40 g)
- Orzech włoski (20 g)
- Rukola (20 g)
Potrzebny sprzęt
Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.
Podobne tematy
Babeczki z suszonymi pomidorami
Pomidory moczymy przez kilka minut, a następnie drobno kroimy Piekarnik nagrzewamy do temp. 180 st. C Pokrojone pomidory zalewamy wrzątkiem W tym czasie mieszamy wszystkie składniki przy pomocy trzepaczki lub blendera Dodajemy namoczone pomidory (odsączone…
WIĘCEJ >Pulpeciki jaglane z warzywami
Kaszę gotujemy we wrzącej, osolonej wodzie przez ok. 15 minut (lub wg instrukcji na opakowaniu), a następnie odcedzamy Marchew oraz pietruszkę obieramy i gotujemy we wrzącej, osolonej wodzie przez ok. 15 minut (do miękkości) Następnie…
WIĘCEJ >Zupa krem z kalafiora z mlekiem kokosowym
Kalafior dzielimy na „różyczki”, polewamy 3 łyżkami oleju, posypujemy solą i dokładnie mieszamy Przenosimy do dużego naczynia żaroodpornego i wstawiamy do rozgrzanego do 200 st C. piekarnika na około 25 minut (kalafior po upieczeniu powinien być miękki i…
WIĘCEJ >Stir-fried pak choi
Na patelni rozgrzewamy olej kokosowy. Pak choi kroimy w kostkę i wrzucamy na rozgrzany tłuszcz wraz ze szczyptą soli. Smażymy kapustę przez 2 minuty, a następnie wbijamy na patelnię jajka i energicznie mieszamy. Trzymamy całość…
WIĘCEJ >