fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Sałata z orzechami włoskimi i awokado

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c794f8c09-ba84-4f7a-a860-fc9f6e68e034-1
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Sałata z orzechami włoskimi i awokado

Przygotowanie

  • Sałatę strzępiastą i radicchio podrzeć w palcach
  • Dodać rukolę
  • Pomidora opłukać i pokroić na ćwiartki
  • Ogórek przekroić wzdłuż na pół i pociąć w półplasterki
  • Awokado obrać obieraczką do warzyw i pokroić w paski
  • Sałaty i warzywa ułożyć na talerzu
  • Posypać orzechami
  • Polać sosem 

Rady dietetyka

Sprawdź, czy wszystkie składniki tego przepisu odpowiadają Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

W podpiętych, powiązanych przepisach znajdują się podobne propozycje przyrządzenia tego typu sałatek.

Autor

Ajwendieta
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: do 15 minut
Składniki: 8
Porcje: 1
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • Pomidor (świeży) (170 g)
  • Sałata rzymska (105 g)
  • Awokado (70 g)
  • Sałata radicchio (70 g)
  • Ogórek długi (60 g)
  • Sos vinaigrette (40 g)
  • Orzech włoski (20 g)
  • Rukola (20 g)

Potrzebny sprzęt

Bez specjalnego sprzętu, Deska, Nóż, Talerz

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Zupa kalafiorowo – brokułowa

Rosół rozlewamy do dwóch garnków Do jednego wrzucamy pokrojony brokuł Do drugiego wrzucamy pokrojony kalafior Gotujemy oba garnki przez 15 min Cebulę obieramy, kroimy w kostkę Na patelni rozgrzewamy tłuszcz Smażymy cebulę około 3 min…

WIĘCEJ >

Pierogi ruskie z mąki gryczanej i tapioki z farszem ziemniaczano – słonecznikowym

Ciasto bezglutenowe: Jedną i druga mąkę wsypujemy do miski i dodajemy szczyptę soli  Wlewamy ¾ szklanki wrzątku  Mieszamy drewnianą łyżką  Jak już da się włożyć rękę to wyrabiamy ręką  Jeśli ciasto jest zbyt mokre i…

WIĘCEJ >

Wegetariański rosół

Marchewkę, pietruszkę i selera dokładnie szorujemy, nie obieramy i wkładamy do dużego garnka Umytą cebulę obieramy, łupiny przekładamy do garnka (dodadzą pięknego koloru), a wnętrze cebul kroimy na pół i każdą opalamy nad ogniem kuchenki do…

WIĘCEJ >

Koktajl tropikalny

Myjemy szpinak, mango, ananasa Obieramy banana Odcinamy nożem skórkę ananasa Umieszczamy składniki w blenderze Dodajemy 2 szklanki wody Blendujemy

WIĘCEJ >