Sałata z orzechami włoskimi i awokado
Sałata z orzechami włoskimi i awokado
Przygotowanie
- Sałatę strzępiastą i radicchio podrzeć w palcach
- Dodać rukolę
- Pomidora opłukać i pokroić na ćwiartki
- Ogórek przekroić wzdłuż na pół i pociąć w półplasterki
- Awokado obrać obieraczką do warzyw i pokroić w paski
- Sałaty i warzywa ułożyć na talerzu
- Posypać orzechami
- Polać sosem
Rady dietetyka
Sprawdź, czy wszystkie składniki tego przepisu odpowiadają Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.
Uwagi
W podpiętych, powiązanych przepisach znajdują się podobne propozycje przyrządzenia tego typu sałatek.
Autor
Lista składników
- Pomidor (świeży) (170 g)
- Sałata rzymska (105 g)
- Awokado (70 g)
- Sałata radicchio (70 g)
- Ogórek długi (60 g)
- Sos vinaigrette (40 g)
- Orzech włoski (20 g)
- Rukola (20 g)
Potrzebny sprzęt
Podobne tematy
Zupa kalafiorowo – brokułowa
Rosół rozlewamy do dwóch garnków Do jednego wrzucamy pokrojony brokuł Do drugiego wrzucamy pokrojony kalafior Gotujemy oba garnki przez 15 min Cebulę obieramy, kroimy w kostkę Na patelni rozgrzewamy tłuszcz Smażymy cebulę około 3 min…
WIĘCEJ >Pierogi ruskie z mąki gryczanej i tapioki z farszem ziemniaczano – słonecznikowym
Ciasto bezglutenowe: Jedną i druga mąkę wsypujemy do miski i dodajemy szczyptę soli Wlewamy ¾ szklanki wrzątku Mieszamy drewnianą łyżką Jak już da się włożyć rękę to wyrabiamy ręką Jeśli ciasto jest zbyt mokre i…
WIĘCEJ >Wegetariański rosół
Marchewkę, pietruszkę i selera dokładnie szorujemy, nie obieramy i wkładamy do dużego garnka Umytą cebulę obieramy, łupiny przekładamy do garnka (dodadzą pięknego koloru), a wnętrze cebul kroimy na pół i każdą opalamy nad ogniem kuchenki do…
WIĘCEJ >Koktajl tropikalny
Myjemy szpinak, mango, ananasa Obieramy banana Odcinamy nożem skórkę ananasa Umieszczamy składniki w blenderze Dodajemy 2 szklanki wody Blendujemy
WIĘCEJ >