Sałatka ze szparagami
Sałatka ze szparagami
Przygotowanie
- Myjemy wszystkie składniki
- Wcześniej podgotowane lub parowane szparagi kroimy na kawałki
- Cebulkę, rzodkiewki i ogórka kroimy w kostkę
- Do miski wrzucamy pokrojone warzywa, dodajemy roszponkę, szpinak, kiełki, sok z cytryny, oliwę i sól
- Mieszamy wszystko do połączenia składników
Rady dietetyka
Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.
Autor
Lista składników
- Szparag zielony (250 g)
- Ogórek długi (180 g)
- Cebula czerwona (105 g)
- Rzodkiewka (60 g)
- Sok z cytryny (40 g)
- Sałata roszponka (25 g)
- Szpinak (świeży) (20 g)
- Oliwa z oliwek extra virgin (20 ml)
- Kiełki lucerny (15 g)
- Sól kłodawska (2.5 g)
Potrzebny sprzęt
Podobne tematy
Ryż z kalafiora z kurczakiem duszonym w mleku kokosowym, z porem, cebulą, imbirem
Kurczaka kroimy w paski Cebulę obieramy i kroimy w półksiężyce Por kroimy w cienkie plasterki Pieczarki kroimy na ćwiartki Seler kroimy w cienkie paski Paprykę kroimy w paski Imbir obieramy i drobno kroimy/siekamy Na patelni…
WIĘCEJ >Gryczanka z mlekiem roślinnym i z nasionami słonecznika
Płatki gryczane gotujemy w wodzie do miękkości Wlewamy mleko Posypujemy nasionami słonecznika
WIĘCEJ >Zupa szpinakowa
Na patelni rozgrzewamy oliwę i dodajemy szpinak Mieszamy czekając aż listki trochę się podduszą Mięso kroimy w kostkę i dodajemy do szpinaku razem z przyprawami Dolewamy wody i gotujemy około 20 minut Pod koniec dodajemy…
WIĘCEJ >Brzydka pasta z soczewicy
Soczewicę gotujemy do miękkości i odstawiamy do ostygnięcia. Cebulę kroimy w kostkę i smażymy lub dusimy w bulionie albo w rozdrobnionym pomidorze. Mieszamy soczewicę wraz z cebulą i przyprawami oraz dodatkiem oliwy z oliwek. Można do…
WIĘCEJ >