logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Sałatka ze szparagami

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c18f5ef53-7ab5-4366-bf1e-fbce2e97d2ef

Sałatka ze szparagami

Przygotowanie

  • Myjemy wszystkie składniki
  • Wcześniej podgotowane lub parowane szparagi kroimy na kawałki
  • Cebulkę, rzodkiewki i ogórka kroimy w kostkę
  • Do miski wrzucamy pokrojone warzywa, dodajemy roszponkę, szpinak, kiełki, sok z cytryny, oliwę i sól
  • Mieszamy wszystko do połączenia składników

Uwagi

Szparagi można też jeść na surowo, lecz znacznie lepiej smakują po krótkiej obróbce termicznej

Autor

Monika Regiec ( blog: BodyClean.pl)
Czas: do 15 minut
Składniki: 10
Porcje: 1
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • 250 g zielonych szaragów podgotowanych lub parowanych
  • 1 garść roszponki
  • 1 garść świeżego szpinaku
  • 4 rzodkiewki
  • 1 ogórek zielony
  • 1 garść dowolnych kiełki
  • 1 czerwona cebulka
  • sól himalajska
  • sok z cytryny/limonki
  • 1-2 łyżki oliwy z oliwek

Potrzebny sprzęt

Bez specjalnego sprzętu
Heading layer
Pobierz za darmo aplikację na smartfona i zacznij pracę nad swoją dietą!
Slider

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Zupa krem z cukinii (na wywarze kostnym)

Cukinie umyć, odciąć obie końcówki i pokroić w kostkę (jeśli już mamy dużą cukinię z dużymi pestkami, to kroimy cukinię (…)

WIĘCEJ >

Spaghetti z kremowym sosem z awokado

Cukinię pokroić na makaronowe paski za pomocą obieraczki julienne (Warzywo położyć na desce i jedną ręką przytrzymał jego koniec, a (…)

WIĘCEJ >

Paprykarz szczeciński z chlebem

Makrelę obieramy ze skóry i z ości Ryż płuczemy na sicie pod bieżącą zimną wodą Wrzucamy do garnka z gotującą (…)

WIĘCEJ >

Spaghetti z cukinii z sosem arrabiata

Cukinię myjemy, odcinamy końcówki i trzemy na tarce spiralnej, czyli spiromacie Jeśli nie mamy spiromatu, to kroimy cukinię w plastry (…)

WIĘCEJ >

FreshMail.pl
 

FreshMail.pl