fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Sałatka ze szparagami

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c18f5ef53-7ab5-4366-bf1e-fbce2e97d2ef-1
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Sałatka ze szparagami

Przygotowanie

  • Myjemy wszystkie składniki
  • Wcześniej podgotowane lub parowane szparagi kroimy na kawałki
  • Cebulkę, rzodkiewki i ogórka kroimy w kostkę
  • Do miski wrzucamy pokrojone warzywa, dodajemy roszponkę, szpinak, kiełki, sok z cytryny, oliwę i sól
  • Mieszamy wszystko do połączenia składników

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Autor

Monika Regiec (blog: BodyClean.pl)
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: do 15 minut, do 30 minut
Składniki: 10
Porcje: 1
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • Szparag zielony (250 g)
  • Ogórek długi (180 g)
  • Cebula czerwona (105 g)
  • Rzodkiewka (60 g)
  • Sok z cytryny (40 g)
  • Sałata roszponka (25 g)
  • Szpinak (świeży) (20 g)
  • Oliwa z oliwek extra virgin (20 ml)
  • Kiełki lucerny (15 g)
  • Sól kłodawska (2.5 g)

Potrzebny sprzęt

Bez specjalnego sprzętu, Deska, Garnek, Miska, Nóż, Sitko

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Gruszka w surowym boczku na pieczonym batacie

Włączamy piekarnik na 180 stopni Bataty myjemy, kładziemy na blaszce i wstawiamy na 30-40 min do piekarnika Patyczkiem od szaszłyka sprawdzamy, czy są miękkie Wyjmujemy z piekarnika żeby ostygły Gruszkę kroimy na pół Wycinamy gniazdo…

WIĘCEJ >

Naleśniki gryczane bez jajek z owocami i sosem truskawkowym

Naleśniki: Kaszę płuczemy – zalewamy wodą z kranu, mieszamy i odcedzamy na sicie Wsypujemy kaszę do naczynia (ja lubię litrowe słoiki) Zalewamy wodą, mieszamy Zostawiamy tak na 7 godz. (ja robię to około 11 rano….

WIĘCEJ >

Hiszpański chłodnik Ajo Blanco

Migdały zalewamy wodą, wkładamy do lodówki i zostawiamy na 8 godz. (najwygodniej na noc) Migdały z wodą przekładamy do blendera Dodajemy czosnek, sól, pieprz i miksujemy przez minutę Dodajemy oliwę, uotowanego ziemniaka, ocet i miksujemy Próbujemy…

WIĘCEJ >

Zupa krem z kalafiora z mlekiem kokosowym

Kalafiora podzielić na „różyczki”, polać 3 łyżkami oliwy, posypać mielonym kminem, solą i pierzem i dokładnie wymieszać. Przełożyć do dużego naczynia żaroodpornego i wstawić do rozgrzanego do 200 stopni piekarnika na około 25 minut. (Kalafior…

WIĘCEJ >