fbpx
logo
Szukaj
open close

Sałatka ze szparagami

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c18f5ef53-7ab5-4366-bf1e-fbce2e97d2ef-1
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Sałatka ze szparagami

Przygotowanie

  • Myjemy wszystkie składniki
  • Wcześniej podgotowane lub parowane szparagi kroimy na kawałki
  • Cebulkę, rzodkiewki i ogórka kroimy w kostkę
  • Do miski wrzucamy pokrojone warzywa, dodajemy roszponkę, szpinak, kiełki, sok z cytryny, oliwę i sól
  • Mieszamy wszystko do połączenia składników

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Autor

Monika Regiec (blog: BodyClean.pl)
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: do 15 minut, do 30 minut
Składniki: 10
Porcje: 1
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • Szparag zielony (250 g)
  • Ogórek długi (180 g)
  • Cebula czerwona (105 g)
  • Rzodkiewka (60 g)
  • Sok z cytryny (40 g)
  • Sałata roszponka (25 g)
  • Szpinak (świeży) (20 g)
  • Oliwa z oliwek extra virgin (20 ml)
  • Kiełki lucerny (15 g)
  • Sól kłodawska (2.5 g)

Potrzebny sprzęt

Bez specjalnego sprzętu, Deska, Garnek, Miska, Nóż, Sitko

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Ryż z kalafiora z kurczakiem duszonym w mleku kokosowym, z porem, cebulą, imbirem

Kurczaka kroimy w paski Cebulę obieramy i kroimy w półksiężyce Por kroimy w cienkie plasterki Pieczarki kroimy na ćwiartki Seler kroimy w cienkie paski Paprykę kroimy w paski Imbir obieramy i drobno kroimy/siekamy Na patelni…

WIĘCEJ >

Gryczanka z mlekiem roślinnym i z nasionami słonecznika

Płatki gryczane gotujemy w wodzie do miękkości Wlewamy mleko Posypujemy nasionami słonecznika

WIĘCEJ >

Zupa szpinakowa

Na patelni rozgrzewamy oliwę i dodajemy szpinak Mieszamy czekając aż listki trochę się podduszą Mięso kroimy w kostkę i dodajemy do szpinaku razem z przyprawami Dolewamy wody i gotujemy około 20 minut Pod koniec dodajemy…

WIĘCEJ >

Brzydka pasta z soczewicy

Soczewicę gotujemy do miękkości i odstawiamy do ostygnięcia. Cebulę kroimy w kostkę i smażymy lub dusimy w bulionie albo w rozdrobnionym pomidorze. Mieszamy soczewicę wraz z cebulą i przyprawami oraz dodatkiem oliwy z oliwek. Można do…

WIĘCEJ >