fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Sałatka ze szparagami

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c18f5ef53-7ab5-4366-bf1e-fbce2e97d2ef-1
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider

Sałatka ze szparagami

Przygotowanie

  • Myjemy wszystkie składniki
  • Wcześniej podgotowane lub parowane szparagi kroimy na kawałki
  • Cebulkę, rzodkiewki i ogórka kroimy w kostkę
  • Do miski wrzucamy pokrojone warzywa, dodajemy roszponkę, szpinak, kiełki, sok z cytryny, oliwę i sól
  • Mieszamy wszystko do połączenia składników

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Autor

Monika Regiec (blog: BodyClean.pl)
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slider
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider
Czas: do 15 minut, do 30 minut
Składniki: 10
Porcje: 1
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • Szparag zielony (250 g)
  • Ogórek długi (180 g)
  • Cebula czerwona (105 g)
  • Rzodkiewka (60 g)
  • Sok z cytryny (40 g)
  • Sałata roszponka (25 g)
  • Szpinak (świeży) (20 g)
  • Oliwa z oliwek extra virgin (20 ml)
  • Kiełki lucerny (15 g)
  • Sól kłodawska (2.5 g)

Potrzebny sprzęt

Bez specjalnego sprzętu, Deska, Garnek, Miska, Nóż, Sitko

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Naleśniki z truskawkami – z mąki kokosowej

Jaja mieszamy z mlekiem Dodajemy przesianą mąkę kokosową i sól Dobrze mieszamy widelcem lub rózgą, tak, aby nie było żadnych grudek. Wylewamy na rozgrzaną patelnię i smażymy na rumiano z każdej strony Do naczynia, w…

WIĘCEJ >

Przepis uniwersalny kurczak, wieprzowina lub ryba – jako baza

Posypujemy kawałki kurczaka solą i pieprzem. Rozgrzewamy tłuszcz na dużej, nieprzywierającej patelni, na silnym ogniu przez ok. 3 min. Dodajemy kurczaka i zmniejszamy temperaturę smażenia. Kurczaka przysmażamy z obu stron, aż się delikatnie przyrumieni. Zdejmujemy…

WIĘCEJ >

Sałatka gryczana z dzikiem

Kaszę gotujemy we wrzącej osolonej wodzie przez 15 min (jak ktoś nie lubi twardej, to chwilę dłużej) Odcedzamy na sicie Mięso kroimy w kostkę Ogórki kroimy w kostkę Cebulę kroimy w półksiężyce Pomidora kroimy w…

WIĘCEJ >

Wątróbka drobiowa + sałatka warzywna

Rozgrzewamy patelnię, wrzucamy wątróbkę, po 30 sekundach dodajemy smalec i por. Przykrywamy pokrywką i smażymy 2-3 minuty. Obracamy wątróbkę na drugą stronę, dusimy jeszcze 2-3 minuty. Podnosimy pokrywkę, lekko solimy. Sałatka warzywna: Liście sałaty kroimy…

WIĘCEJ >