fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Sałatka z awokado, z chorizo i z jajkiem na miękko

GetfileIdContentUpload5cplaceholder
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider

Sałatka z awokado, z chorizo i z jajkiem na miękko

Przygotowanie

  • Jajko gotujemy na miękko (3 minuty we wrzątku)
  • Wszystkie składniki kroimy i układamy na liściach szpinaku
  • Na wierzchu kładziemy jajko na miękko przekrojone na pół lub na ćwiartki

Rady dietetyka

Pamiętaj, by każdy składnik przepisu dopasować do swojej codziennej diety oraz nietolerancji. Możesz opcjonalnie dodać cebulę.

Uwagi

W powiązanych przepisach znajdują się równie smaczne sałatki z awokado – koniecznie do nich zajrzyj.

Autor

Ajwendieta
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietę!

Slider
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider
Czas: do 15 minut
Składniki: 6
Porcje: 1
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • 2 garści świeżego szpinaku (50 g)
  • 1 pomidor (170 g)
  • 1 awokado (140 g)
  • 1 łyżeczka oliwy z oliwek extra virgin (5 ml)
  • 1 jajko kurze roz. M (ok. 51 g)
  • 6 plastrów kiełbasy chorizo (42 g)

Potrzebny sprzęt

Bez specjalnego sprzętu, Deska, Garnek, Nóż

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Podkręcona surówka z kiszonej kapusty

Kapustę siekamy nożem, jabłko obieramy i ścieramy na tarce o dużych oczkach, marchew i kurkumę obieramy i ścieramy na tarce o małych oczkach. Dodajemy posiekaną natkę, oliwę i odrobinę soli do smaku. Wszystkie składniki mieszamy.

WIĘCEJ >

Wołowina azjatycka

Najpierw robimy marynatę. Pastę z tamaryndowca rozpuszczamy w odrobinie ciepłej wody. Dodajemy resztę składników i dokładnie mieszamy. Polewamy nią pokrojone cienko (ok. 1 cm płaty) kawałki mięsa. Odstawiamy do lodówki na co najmniej 30 minut….

WIĘCEJ >

Grillowane Halloumi

Ser Halloumi wyjmujemy z opakowania i grillujemy na patelni aż do momentu zarumienienia Z pozostałych składników robimy sałatkę i podajemy razem z serem

WIĘCEJ >

Sakiewki ze schabu nadziewane orzechami i gruszkami w sosie kokosowo-gruszkowym

Dzień wcześniej wkładamy orzechy do jakiegoś pojemnika / miski i zalewamy zimna wodą Orzechy przekładamy na sito i odcedzamy z wody Jedną gruszkę przekrawamy na 4 części i usuwamy gniazdo nasienne Drugą gruszkę obieramy, przekrajamy,…

WIĘCEJ >