fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Sałatka z awokado, z chorizo i z jajkiem na miękko

GetfileIdContentUpload5cplaceholder
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider

Sałatka z awokado, z chorizo i z jajkiem na miękko

Przygotowanie

  • Jajko gotujemy na miękko (3 minuty we wrzątku)
  • Wszystkie składniki kroimy i układamy na liściach szpinaku
  • Na wierzchu kładziemy jajko na miękko przekrojone na pół lub na ćwiartki

Rady dietetyka

Pamiętaj, by każdy składnik przepisu dopasować do swojej codziennej diety oraz nietolerancji. Możesz opcjonalnie dodać cebulę.

Uwagi

W powiązanych przepisach znajdują się równie smaczne sałatki z awokado – koniecznie do nich zajrzyj.

Autor

Ajwendieta
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietę!

Slider
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider
Czas: do 15 minut
Składniki: 6
Porcje: 1
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • 2 garści świeżego szpinaku (50 g)
  • 1 pomidor (170 g)
  • 1 awokado (140 g)
  • 1 łyżeczka oliwy z oliwek extra virgin (5 ml)
  • 1 jajko kurze roz. M (ok. 51 g)
  • 6 plastrów kiełbasy chorizo (42 g)

Potrzebny sprzęt

Bez specjalnego sprzętu, Deska, Garnek, Nóż

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Surówka z czerwonej kapusty z granatem

Kapustę posiekać na bardzo cienkie paski, przełożyć do dużej miski i obsypać solą. W tym czasie posiekać bardzo drobno pietruszkę oraz pokroić morele, dodać do kapusty i wszystko porządnie wymieszać. W szklance wymieszać składniki sosu…

WIĘCEJ >

Bigos z czerwonej kapusty

Wszystkie warzywa myjemy i kroimy na kawałki Brokuł dzielimy na różyczki Wszystko wkładamy do garnka i zalewamy passatą Dodajemy przyprawy i zalewamy wodą tak, aby przykrywała warzywa Doprowadzamy do bulgotania i gotujemy na małym ogniu…

WIĘCEJ >

Rozgrzewająca wołowina

Wodę zagotowujemy w garnku z anyżem, chilli, imbirem, cynamonem, zielem angielskim i goździkami. Po 10 minutach wyjmujemy przyprawy a do wywaru dodajemy mieloną wołowinę. Paprykę kroimy w kostkę i łączymy z wołowiną. Całość gotujemy aż…

WIĘCEJ >

Faszerowane pomidory ze szpinakiem

Kaszę jaglaną gotujemy Rozgrzewamy piekarnik do 190°C Siekamy szpinak, wrzucamy go na rozgrzaną oliwę, podsmażamy przez 4 minuty, dodajemy sól, odstawiamy Przekładamy szpinak do miski, dodajemy kaszę jaglaną, natkę pietruszki i pieprz, mieszamy Pomidory myjemy….

WIĘCEJ >