fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Sałatka z awokado, z chorizo i z jajkiem na miękko

GetfileIdContentUpload5cplaceholder

Sałatka z awokado, z chorizo i z jajkiem na miękko

Przygotowanie

  • Jajko gotujemy na miękko (3 minuty we wrzątku)
  • Wszystkie składniki kroimy i układamy na liściach szpinaku
  • Na wierzchu kładziemy jajko na miękko przekrojone na pół lub na ćwiartki

Rady dietetyka

Pamiętaj, by każdy składnik przepisu dopasować do swojej codziennej diety oraz nietolerancji.

Uwagi

W powiązanych przepisach znajdują się równie smaczne sałatki z awokado – koniecznie do nich zajrzyj.

Autor

Ajwendieta
Czas: do 15 minut
Składniki: 6
Porcje: 1
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • 2 garści świeżego szpinaku (50 g)
  • 1 pomidor (170 g)
  • 1 awokado (140 g)
  • 1 łyżeczka oliwy z oliwek extra virgin (5 ml)
  • 1 jajko kurze roz. M (ok. 51 g)
  • 6 plastrów kiełbasy chorizo (42 g)

Potrzebny sprzęt

Bez specjalnego sprzętu, Deska, Garnek, Nóż
Heading layer
Pobierz za darmo aplikację na smartfona i zacznij pracę nad swoją dietą!
Slider

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Szparagi na miksie sałat

Sałaty układamy na talerzu Pomidorki przekrawamy na połówki i kładziemy na sałacie Cebulę rozdzielamy na krążki i kładziemy na sałacie Na patelni rozgrzewamy tłuszcz Szparagi przekrawamy na pół lub na 3 części i podsmażamy na…

WIĘCEJ >

Karkówka smażona z pietruszką i chili

Pietruszkę obieramy i kroimy w plastry Papryczkę kroimy na małe kawałki, a mięso w kostkę Smażymy na rozgrzanym smalcu karkówkę z warzywami Dodajemy przyprawy Danie powinno być gotowe po 15 minutach (sprawdzamy, kontrolując stopień wysmażenia…

WIĘCEJ >

Zupa jarzynowa (wegańska/wegetariańska)

Marchew i pietruszkę obrać i pokroić w kostkę lub zapałkę Cebulę obrać i pokroić w kostkę Por przekroić wzdłuż na pół i pokroić w półksiężyce Selera naciowego kroimy w półksiężyce Pietruszkę zieloną pokroić jak najdrobniej…

WIĘCEJ >

Zupa dyniowo – marchewkowa z cynamonem i imbirem

Z dyni wydrążyć (np. łyżką lub ręką miąższ i pestki i je wyrzucić) Pozostałą dynię pokroić na mniejsze kawałki i obrać nożykiem lub obieraczką do warzyw Obrane kawałki dyni pokroić w kostkę Marchewkę obrać i…

WIĘCEJ >