fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Sałatka z chorizo i pieczonych ziemniaków

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c401a93a5-b5dd-48ef-a537-28b20edb8b09
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider

Sałatka z chorizo i pieczonych ziemniaków

Przygotowanie

  • Ziemniaki albo bataty obieramy, gotujemy i kroimy w kostkę.
  • Rukolę myjemy i osuszamy. Czosnek wyciskamy przez praskę.
  • Chorizo kroimy w plasterki.
  • Ziemniaki mieszamy z przyprawami i podsmażamy chwilę na mocno rozgrzanej patelni.
  • W miseczce mieszamy składniki sosu.
  • W dużej misce układamy ziemniaki, chorizo, posypujemy rukolą i polewamy sosem.

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne sałatki z dodatkiem chorizo.

Autor

Astrida Maciejewicz | insta: jemjomastra
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slider
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider
Czas: do 1 godziny
Składniki: 12
Porcje: 4
Trudność: Łatwy

Lista składników

Sałatka

  • Ziemniak (450 g)
  • Kiełbasa chorizo (320 g)
  • Rukola (80 g)
  • Olej kokosowy nierafinowany (25 g)
  • Czosnek (świeży) (10 g)
  • Sól kłodawska (2.5 g)
  • Rozmaryn suszony (1 g)
  • Pieprz czarny (0.5 g)

Sos

  • Oliwa z oliwek extra virgin (50 ml)
  • Musztarda (40 g)
  • Ocet jabłkowy naturalnej fermentacji (12 ml)
  • Sok z cytryny (6 g)

Potrzebny sprzęt

Bez specjalnego sprzętu, Deska, Garnek, Miska, Nóż, Patelnia, Praska do czosnku

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Bigos z czerwonej kapusty

Wszystkie warzywa myjemy i kroimy na kawałki Brokuł dzielimy na różyczki Wszystko wkładamy do garnka i zalewamy passatą Dodajemy przyprawy i zalewamy wodą tak, aby przykrywała warzywa Doprowadzamy do bulgotania i gotujemy na małym ogniu…

WIĘCEJ >

Kalarepa faszerowana sarną

Mięso kroimy w kostkę i mielimy w maszynce do mięsa Dodajemy cząber i tymianek Dodajemy sól i pieprz Mieszamy Włączamy i nastawiamy piekarnik na 180 st. C Kalarepę obieramy ze skóry Odcinamy „czapeczkę”, czyli odcinamy…

WIĘCEJ >

Grillowany łosoś z makaronem z marchwi

Nastawiamy grilla Filety osuszamy, przyprawiamy solą i pieprzem, delikatnie skrapiamy oliwą. Kładziemy łososia na grill (skórą do góry) Grillujemy około 6 minut i obracamy na drugą stronę. Grillujemy jeszcze około 5 minut W tym czasie…

WIĘCEJ >

Komosanka z mlekiem roślinnym i pestkami dyni

Komosę gotujemy we wrzącej wodzie przez ok. 15 minut (lub wg instrukcji na opakowaniu), co jakiś czas mieszając Następnie dolewamy mleko i mieszamy Komosankę przenosimy do miski i posypujemy pestkami

WIĘCEJ >