Sałatka z chorizo
Sałatka z chorizo
Przygotowanie
- Marchewkę kroimy w słupki lub „na makaron warzywny” przy pomocy obieraczki
- Na patelni smażymy plasterki chorizo wytapiając z nich tłuszcz
- Dodajemy marchewkę
- Sałatę skrapiamy sokiem z cytryny, dodajemy marchewkę z chorizo i mieszamy
- Posypujemy pestkami słonecznika
Rady dietetyka
Pamiętaj, by każdy składnik przepisu dopasować do swojego planu żywieniowego oraz nietolerancji – zajrzyj w piktogramy.
Uwagi
Możesz wykorzystać chorizo w innych, powiązanych przepisach.
Autor
Lista składników
- 1 liść sałaty lodowej (40 g)
- 80 g chorizo
- ½ cytryny (40 g)
- 1 łyżka nasion słonecznika (15 g)
Potrzebny sprzęt
Podobne tematy
Sałatka z gotowanym bażantem
Sałatę umyć, porwać palcami w mniejsze kawałki Pomarańczę obrać i pokroić w kostkę Cebulę kroimy w kostkę Wszystkie składniki mieszamy w misce Dodajemy pestki granatu i sos vianaigrette Mieszamy
WIĘCEJ >Omlet z grzybami
Marchewkę kroimy w słupki, a grzyby w kostkę Smażymy na maśle przez 15 minut W tym czasie mieszamy jajka z mlekiem kokosowym, oliwą i solą Wylewamy masę jajeczną na grzyby Gdy jajko od spodu się…
WIĘCEJ >Zupa rybna, jarzynowa
Marchew obieramy i kroimy w plasterki Jarmuż myjemy i pozbawiamy zdrewniałych części Cebulę dymkę i szczypiorek kroimy w krążki Cebulę z marchewką podduszamy na maśle do momentu zeszklenia, zalewamy bulionem i zagotowujemy Doprawiamy solą i…
WIĘCEJ >Chłodnik pomidorowy
Pomidory sparzyć i obrać ze skórki – czyli kładziemy pomidory na desce szypułką w dół, nożem robimy na czubku pomidora dwa delikatne nacięcia, tyle tylko, żeby naciąć skórkę; wkładamy pomidory do jakiejś miseczki lub garnuszka…
WIĘCEJ >