fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Sałatka z chorizo

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c20a0bfed-0661-4788-a467-82fc0ed65077
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider

Sałatka z chorizo

Przygotowanie

  • Marchewkę kroimy w słupki lub „na makaron warzywny” przy pomocy obieraczki
  • Na patelni smażymy plasterki chorizo wytapiając z nich tłuszcz
  • Dodajemy marchewkę
  • Sałatę skrapiamy sokiem z cytryny, dodajemy marchewkę z chorizo i mieszamy
  • Posypujemy pestkami słonecznika

Rady dietetyka

Pamiętaj, by każdy składnik przepisu dopasować do swojego planu żywieniowego oraz nietolerancji – zajrzyj w piktogramy.

Uwagi

Możesz wykorzystać chorizo w innych, powiązanych przepisach.

Autor

Maja Wlazły
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietę!

Slider
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider
Czas: do 15 minut
Składniki: 4
Porcje: 1
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • 1 liść sałaty lodowej (40 g)
  • 80 g chorizo
  • ½ cytryny (40 g)
  • 1 łyżka nasion słonecznika (15 g)

Potrzebny sprzęt

Deska, Nóż, Obieraczka do warzyw, Patelnia

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Sałatka z gotowanym bażantem

Sałatę umyć, porwać palcami w mniejsze kawałki Pomarańczę obrać i pokroić w kostkę Cebulę kroimy w kostkę Wszystkie składniki mieszamy w misce Dodajemy pestki granatu i sos vianaigrette Mieszamy

WIĘCEJ >

Omlet z grzybami

Marchewkę kroimy w słupki, a grzyby w kostkę Smażymy na maśle przez 15 minut W tym czasie mieszamy jajka z mlekiem kokosowym, oliwą i solą Wylewamy masę jajeczną na grzyby Gdy jajko od spodu się…

WIĘCEJ >

Zupa rybna, jarzynowa

Marchew obieramy i kroimy w plasterki Jarmuż myjemy i pozbawiamy zdrewniałych części Cebulę dymkę i szczypiorek kroimy w krążki Cebulę z marchewką podduszamy na maśle do momentu zeszklenia, zalewamy bulionem i zagotowujemy Doprawiamy solą i…

WIĘCEJ >

Chłodnik pomidorowy

Pomidory sparzyć i obrać ze skórki – czyli kładziemy pomidory na desce szypułką w dół, nożem robimy na czubku pomidora dwa delikatne nacięcia, tyle tylko, żeby naciąć skórkę; wkładamy pomidory do jakiejś miseczki lub garnuszka…

WIĘCEJ >