fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Sałatka z chorizo

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c20a0bfed-0661-4788-a467-82fc0ed65077

Sałatka z chorizo

Przygotowanie

  • Marchewkę kroimy w słupki lub „na makaron warzywny” przy pomocy obieraczki
  • Na patelni smażymy plasterki chorizo wytapiając z nich tłuszcz
  • Dodajemy marchewkę
  • Sałatę skrapiamy sokiem z cytryny, dodajemy marchewkę z chorizo i mieszamy
  • Posypujemy pestkami słonecznika

Rady dietetyka

Pamiętaj, by każdy składnik przepisu dopasować do swojego planu żywieniowego oraz nietolerancji – zajrzyj w piktogramy.

Uwagi

Możesz wykorzystać chorizo w innych, powiązanych przepisach.

Autor

Maja Wlazły
Czas: do 15 minut
Składniki: 4
Porcje: 1
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • 1 liść sałaty lodowej (40 g)
  • 80 g chorizo
  • ½ cytryny (40 g)
  • 1 łyżka nasion słonecznika (15 g)

Potrzebny sprzęt

Deska, Nóż, Obieraczka do warzyw, Patelnia
Heading layer
Pobierz za darmo aplikację na smartfona i zacznij pracę nad swoją dietą!
Slider

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Pieczony dorsz z batatami

Rybę kładziemy w naczyniu, lekko solimy i pieprzymy, dodajemy tłuszcz Wstawiamy do nagrzanego piekarnika – 180 st. C na 20 min Bataty obieramy, kroimy na cząstki Zalewamy wrzątkiem, lekko solimy Gotujemy 20 min

WIĘCEJ >

Żeberka z dzika z warzywami i sosem z granatów

Żeberka: Marchew, pietruszkę, seler, cebulę i czosnek obieramy, kroimy w plastry Lekko solimy, pieprzymy i kładziemy na dnie wolnowaru Żeberka kroimy w kawałki po 3-4 kostki, solimy i pieprzymy i kładziemy na warzywach Włączamy wolnowar…

WIĘCEJ >

Sałata z truskawkami, papają i łososiem

Na talerzu kładziemy sałatę, na niej szpinak i rukolę Papaję obieramy ze skóry i kroimy w małe kawałki Awokado obieramy i kroimy w paski Truskawki przekroić na połówki Pomidorki przekroić na połówki Pokrojone składniki kładziemy…

WIĘCEJ >

Imbirowy schab z miksem makaronów warzywnych

Cebulę i czosnek obrać, pokroić w kostkę Imbir obrać i bardzo drobno posiekać Kalarepę obieramy Cukinię, białą rzodkiew i kalarepę przepuszczamy przez spiromat/tarkę spiralną Jeżeli nie mamy spiromatu, to kroimy warzywa w cienkie plastry wzdłuż…

WIĘCEJ >