Sałatka z chorizo
Sałatka z chorizo
Przygotowanie
- Marchewkę kroimy w słupki lub „na makaron warzywny” przy pomocy obieraczki
- Na patelni smażymy plasterki chorizo wytapiając z nich tłuszcz
- Dodajemy marchewkę
- Sałatę skrapiamy sokiem z cytryny, dodajemy marchewkę z chorizo i mieszamy
- Posypujemy pestkami słonecznika
Rady dietetyka
Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.
Uwagi
Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne propozycje przyrządzenia dań z chorizo.
Autor
Lista składników
- Kiełbasa chorizo (80 g)
- Marchew (świeża) (45 g)
- Cytryna (40 g)
- Sałata lodowa (40 g)
- Pestki słonecznika obrane (10 g)
Potrzebny sprzęt
Podobne tematy
Ciasto ananasowe
Włączamy piekarnik i ustawiamy na 180 st. C Masło klarowane rozpuszczamy w garnku (ma być tylko płynne, nie gotować!) Ananasa obieramy ze skóry, usuwamy zdrewniały środek, kroimy na mniejsze kawałki Jajka wybijamy do blendera, dodajemy…
WIĘCEJ >Steki z serca wołowego
Serce kroimy w poprzek w cienkie (0.5 cm) plastry Rozgrzewamy tłuszcz na patelni Ostrożnie kładziemy plastry mięsa Dorzucamy gałązkę tymianku Smażymy po 1 min z każdej strony Po przełożeniu na talerz lekko solimy i pieprzymy
WIĘCEJ >Wątroba cielęca
Wątrobę kroimy ostrym nożem pod skosem w jak najszersze plastry Na patelni rozgrzewamy tłuszcz Powoli kładziemy na patelnię plastry wątroby i smażymy przez ok. 2 minuty z każdej strony Usmażoną wątrobę przenosimy na talerz i…
WIĘCEJ >Pieczona polędwiczka wieprzowa na warzywach i imbirze
Włączamy piekarnik i ustawiamy 200 st.C Na patelni rozgrzewamy łyżkę smalcu Kładziemy mięso, lekko solimy i pieprzymy Smażymy 3 min z każdej strony na średnim ogniu Przekładamy mięso na naczynie żaroodporne Pieczemy 10 min Warzywa…
WIĘCEJ >