fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Potrawka z chorizo

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c16179471-db41-46ff-a38c-2f4adf1ee9f4
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider

Potrawka z chorizo

Przygotowanie

  • Warzywa ścieramy na tarce o grubych oczkach
  • Chorizo kroimy w plastry i wkładamy do misy wolnowaru wraz z włoszczyzną
  • Dodajemy pół szklanki wody
  • Ustawiamy wolnowar na Low (1) i wolnowarzymy przez co najmniej 5 godz.
  • 20 minut przed podaniem dodajemy ser kozi i mieszamy
  • Doprawiamy solą

Rady dietetyka

Pamiętaj, by każdy składnik przepisu dopasować do swojego planu żywieniowego oraz nietolerancji.

Uwagi

Zainspiruj się powyższymi przepisami wykorzystującymi chorizo.

Autor

Maja Wlazły
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietę!

Slider
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider
Czas: powyżej 1 godziny
Składniki: 6
Porcje: 2
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • 160 g chorizo
  • 3 marchewki (180 g)
  • 2 pietruszki (160 g)
  • 1 korzeń selera (170 g)
  • 100 g serka koziego
  • Sól kłodawska (3 g)

Potrzebny sprzęt

Tarka do jarzyn, Wolnowar

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Zupa buraczkowa

Marchew, pietruszkę, cebulę i czosnek obrać Marchew i pietruszkę pokroić w kostkę Cebulę z czosnkiem pokroić w półksiężyce Śliwki pokroić w paseczki Buraki pokroić w kostkę W garnku rozgrzewamy tłuszcz Wrzucamy cebulę z czosnkiem Podsmażamy…

WIĘCEJ >

Sałata z boczniakami

Por przekroić wzdłuż na pół Wypłukać każdy liść pod bieżącą wodą żeby piasku nie było Pokroić w paseczki Czosnek obrać i pokroić, jak kto umie Boczniaki pokroić na połówki lub jak są duże na ćwiartki…

WIĘCEJ >

Bataty faszerowane mięsem mielonym, oliwkami, pomidorami i czosnkiem

Rozgrzewamy piekarnik do 200°C, opcja grzania z góry i z dołu. Bataty myjemy, kroimy wzdłuż (nie obieramy). Blachę wykładamy papierem do pieczenia, kładziemy na niej bataty skórą do dołu. Pieczemy do miękkości – ok. 40…

WIĘCEJ >

Jaja na miękko

Do gotującej się wody za pomocą łyżki wkładamy jajka. Gotujemy 2-4 minuty (w zależności o wielkości jajek). Wyjmujemy łyżką i wkładamy na chwilę do zimnej wody.

WIĘCEJ >