Potrawka z chorizo
Potrawka z chorizo
Przygotowanie
- Warzywa ścieramy na tarce o grubych oczkach
- Chorizo kroimy w plastry i wkładamy do misy wolnowaru wraz z włoszczyzną
- Dodajemy pół szklanki wody
- Ustawiamy wolnowar na Low (1) i wolnowarzymy przez co najmniej 5 godz.
- 20 minut przed podaniem dodajemy ser kozi i mieszamy
- Doprawiamy solą
Rady dietetyka
Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.
Uwagi
Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne propozycje przyrządzenia dań z dodatkiem chorizo.
Autor
Lista składników
- Marchew (świeża) (180 g)
- Pietruszka korzeń (160 g)
- Seler korzeń (160 g)
- Kiełbasa chorizo (150 g)
- Woda (125 ml)
- Ser twarogowy kozi (100 g)
- Sól kłodawska (2.5 g)
Potrzebny sprzęt
Podobne tematy
Gulasz z serca wołowego, z warzywami
Na patelni rozgrzewamy olej kokosowy. Umyte serce oczyszczamy z żyłek i innych niepotrzebnych elementów. Kroimy w kostkę i wrzucamy na patelnię. Smażymy mieszając, aż kawałki serca się zrumienią, a następnie odkładamy do osobnego naczynia, zostawiając…
WIĘCEJ >Gulasz z serca wołowego
Serce kroimy w kostkę Na patelni rozgrzewamy łyżkę tłuszczu, wrzucamy mięso i smażymy 10 min Serce przekładamy do garnka i zalewamy wodą tyle żeby poziom wody był 2 centymetry wyższy nad serce Włączamy gaz pod…
WIĘCEJ >Kremowe leczo
Warzywa, kiełbasę kroimy w kostkę i podsmażamy chwilę w garnku na maśle. Po 10 minutach dolewamy mleko kokosowe, pomidory krojone i przyprawy. Wszystko dusimy około 30 minut na małym ogniu co jakiś czas mieszając.
WIĘCEJ >Bezglutenowa gryczana pizza (wegetariańska)
Ciasto: Drożdże pokruszyć do miski Dodać cukier, szczyptę soli Rozmieszać aż drożdże się rozpuszczą Dolać wody i oliwy Rozmieszać Dodać mąkę do miski Wyrobić ciasto, przykryć miskę ściereczką lub folią spożywczą Odstawić w ciepłe miejsce…
WIĘCEJ >