fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Potrawka z chorizo

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c16179471-db41-46ff-a38c-2f4adf1ee9f4
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider

Potrawka z chorizo

Przygotowanie

  • Warzywa ścieramy na tarce o grubych oczkach
  • Chorizo kroimy w plastry i wkładamy do misy wolnowaru wraz z włoszczyzną
  • Dodajemy pół szklanki wody
  • Ustawiamy wolnowar na Low (1) i wolnowarzymy przez co najmniej 5 godz.
  • 20 minut przed podaniem dodajemy ser kozi i mieszamy
  • Doprawiamy solą

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne propozycje przyrządzenia dań z dodatkiem chorizo.

Autor

Maja Wlazły
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slider
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider
Czas: powyżej 1 godziny
Składniki: 7
Porcje: 2
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • Marchew (świeża) (180 g)
  • Pietruszka korzeń (160 g)
  • Seler korzeń (160 g)
  • Kiełbasa chorizo (150 g)
  • Woda (125 ml)
  • Ser twarogowy kozi (100 g)
  • Sól kłodawska (2.5 g)

Potrzebny sprzęt

Deska, Nóż, Obieraczka do warzyw, Tarka do jarzyn, Wolnowar

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Komosanka z nasionami

Komosę gotujemy we wrzącej wodzie do miękkości i pochłonięcia całej wody W rondlu podgrzewamy mleko Dodajemy komosę, przyprawy oraz siemię lniane i gotujemy przez ok. 3 minuty, cały czas mieszając Jaja wybijamy do blendera i…

WIĘCEJ >

Kulki wołowe

Dwie 2 pieczarki pozbawiamy ogonków Drobno siekamy ogonki, dodajemy wołowinę, doprawiamy do smaku Formujemy masę przez 3 minuty Na patelni rozgrzewamy oliwę z oliwek, podsmażamy jednocześnie kapelusze pieczarek oraz przygotowanego burgera Podajemy na talerzu Przekładamy…

WIĘCEJ >

Marokański gulasz

Cebulę kroimy w kosteczkę, czosnek siekamy i oba warzywa delikatnie podsmażamy w garnku, na rozgrzanym oleju kokosowym. Następnie dodajemy do nich pokrojony seler naciowy oraz po ok. ½ łyżeczki każdej z przypraw: kurkumy, kuminu, cynamonu…

WIĘCEJ >

Sałata z truskawkami, papają i łososiem

Na talerzu kładziemy sałatę, na niej szpinak i rukolę Papaję obieramy ze skóry i kroimy w małe kawałki Awokado obieramy i kroimy w paski Truskawki przekroić na połówki Pomidorki przekroić na połówki Pokrojone składniki kładziemy…

WIĘCEJ >