fbpx
logo
Szukaj
open close

Potrawka z chorizo

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c16179471-db41-46ff-a38c-2f4adf1ee9f4
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Potrawka z chorizo

Przygotowanie

  • Warzywa ścieramy na tarce o grubych oczkach
  • Chorizo kroimy w plastry i wkładamy do misy wolnowaru wraz z włoszczyzną
  • Dodajemy pół szklanki wody
  • Ustawiamy wolnowar na Low (1) i wolnowarzymy przez co najmniej 5 godz.
  • 20 minut przed podaniem dodajemy ser kozi i mieszamy
  • Doprawiamy solą

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne propozycje przyrządzenia dań z dodatkiem chorizo.

Autor

Maja Wlazły
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: powyżej 1 godziny
Składniki: 7
Porcje: 2
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • Marchew (świeża) (180 g)
  • Pietruszka korzeń (160 g)
  • Seler korzeń (160 g)
  • Kiełbasa chorizo (150 g)
  • Woda (125 ml)
  • Ser twarogowy kozi (100 g)
  • Sól kłodawska (2.5 g)

Potrzebny sprzęt

Deska, Nóż, Obieraczka do warzyw, Tarka do jarzyn, Wolnowar

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Gulasz z serca wołowego, z warzywami

Na patelni rozgrzewamy olej kokosowy. Umyte serce oczyszczamy z żyłek i innych niepotrzebnych elementów. Kroimy w kostkę i wrzucamy na patelnię. Smażymy mieszając, aż kawałki serca się zrumienią, a następnie odkładamy do osobnego naczynia, zostawiając…

WIĘCEJ >

Gulasz z serca wołowego

Serce kroimy w kostkę Na patelni rozgrzewamy łyżkę tłuszczu, wrzucamy mięso i smażymy 10 min Serce przekładamy do garnka i zalewamy wodą tyle żeby poziom wody był 2 centymetry wyższy nad serce Włączamy gaz pod…

WIĘCEJ >

Kremowe leczo

Warzywa, kiełbasę kroimy w kostkę i podsmażamy chwilę w garnku na maśle. Po 10 minutach dolewamy mleko kokosowe, pomidory krojone i przyprawy. Wszystko dusimy około 30 minut na małym ogniu co jakiś czas mieszając.

WIĘCEJ >

Bezglutenowa gryczana pizza (wegetariańska)

Ciasto: Drożdże pokruszyć do miski Dodać cukier, szczyptę soli Rozmieszać aż drożdże się rozpuszczą Dolać wody i oliwy Rozmieszać Dodać mąkę do miski Wyrobić ciasto, przykryć miskę ściereczką lub folią spożywczą Odstawić w ciepłe miejsce…

WIĘCEJ >