Potrawka z chorizo
Potrawka z chorizo
Przygotowanie
- Warzywa ścieramy na tarce o grubych oczkach
- Chorizo kroimy w plastry i wkładamy do misy wolnowaru wraz z włoszczyzną
- Dodajemy pół szklanki wody
- Ustawiamy wolnowar na Low (1) i wolnowarzymy przez co najmniej 5 godz.
- 20 minut przed podaniem dodajemy ser kozi i mieszamy
- Doprawiamy solą
Rady dietetyka
Pamiętaj, by każdy składnik przepisu dopasować do swojego planu żywieniowego oraz nietolerancji.
Uwagi
Zainspiruj się powyższymi przepisami wykorzystującymi chorizo.
Autor
Lista składników
- 160 g chorizo
- 3 marchewki (180 g)
- 2 pietruszki (160 g)
- 1 korzeń selera (170 g)
- 100 g serka koziego
- Sól kłodawska (3 g)
Potrzebny sprzęt
Podobne tematy
Zupa buraczkowa
Marchew, pietruszkę, cebulę i czosnek obrać Marchew i pietruszkę pokroić w kostkę Cebulę z czosnkiem pokroić w półksiężyce Śliwki pokroić w paseczki Buraki pokroić w kostkę W garnku rozgrzewamy tłuszcz Wrzucamy cebulę z czosnkiem Podsmażamy…
WIĘCEJ >Sałata z boczniakami
Por przekroić wzdłuż na pół Wypłukać każdy liść pod bieżącą wodą żeby piasku nie było Pokroić w paseczki Czosnek obrać i pokroić, jak kto umie Boczniaki pokroić na połówki lub jak są duże na ćwiartki…
WIĘCEJ >Bataty faszerowane mięsem mielonym, oliwkami, pomidorami i czosnkiem
Rozgrzewamy piekarnik do 200°C, opcja grzania z góry i z dołu. Bataty myjemy, kroimy wzdłuż (nie obieramy). Blachę wykładamy papierem do pieczenia, kładziemy na niej bataty skórą do dołu. Pieczemy do miękkości – ok. 40…
WIĘCEJ >Jaja na miękko
Do gotującej się wody za pomocą łyżki wkładamy jajka. Gotujemy 2-4 minuty (w zależności o wielkości jajek). Wyjmujemy łyżką i wkładamy na chwilę do zimnej wody.
WIĘCEJ >