fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Potrawka z chorizo

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c16179471-db41-46ff-a38c-2f4adf1ee9f4
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider

Potrawka z chorizo

Przygotowanie

  • Warzywa ścieramy na tarce o grubych oczkach
  • Chorizo kroimy w plastry i wkładamy do misy wolnowaru wraz z włoszczyzną
  • Dodajemy pół szklanki wody
  • Ustawiamy wolnowar na Low (1) i wolnowarzymy przez co najmniej 5 godz.
  • 20 minut przed podaniem dodajemy ser kozi i mieszamy
  • Doprawiamy solą

Rady dietetyka

Pamiętaj, by każdy składnik przepisu dopasować do swojego planu żywieniowego oraz nietolerancji.

Uwagi

Zainspiruj się powyższymi przepisami wykorzystującymi chorizo.

Autor

Maja Wlazły
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietę!

Slider
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider
Czas: powyżej 1 godziny
Składniki: 6
Porcje: 2
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • 160 g chorizo
  • 3 marchewki (180 g)
  • 2 pietruszki (160 g)
  • 1 korzeń selera (170 g)
  • 100 g serka koziego
  • Sól kłodawska (3 g)

Potrzebny sprzęt

Tarka do jarzyn, Wolnowar

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Pieczona polędwiczka wieprzowa na warzywach i imbirze

Włączamy piekarnik i ustawiamy 200 st.C Na patelni rozgrzewamy łyżkę smalcu Kładziemy mięso, lekko solimy i pieprzymy Smażymy 3 min z każdej strony na średnim ogniu  Przekładamy mięso na naczynie żaroodporne Pieczemy 10 min Warzywa…

WIĘCEJ >

Bezglutenowa gryczana pizza

Ciasto: Drożdże pokruszyć do miski Dodać cukier, szczyptę soli Rozmieszać aż drożdże się rozpuszczą Dolać wody i oliwy Rozmieszać Dodać mąkę do miski Wyrobić ciasto, przykryć miskę ściereczką lub folią spożywczą Odstawić w ciepłe miejsce…

WIĘCEJ >

Makaron z cukinią

Makaron gotujemy według przepisu na opakowaniu W tym czasie kroimy cukinię w plastry, a mięso w kostkę Na oliwie podsmażamy mięso z warzywami i z przyprawami Podlewamy odrobiną wody Dusimy przez około 20 minut Łączymy…

WIĘCEJ >

Potrawka z bakłażana

Na patelni rozgrzewamy oliwę z oliwek. Bakłażana kroimy w kostkę, a pomidorki na połowę. Wrzucamy warzywa na patelnię, chwilę obsmażamy, a następnie podlewamy odrobiną wody. Dodajemy mięso, oregano oraz sól i mieszamy. W razie potrzeby,…

WIĘCEJ >