fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Żeberka z włoszczyzną i chorizo

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c15a106a3-b4b0-47fc-b7b8-b13ee2efa657

Żeberka z włoszczyzną i chorizo

Przygotowanie

  • Na patelni rozgrzać tłuszcz i podsmażyć pokrojoną w cienkie plasterki kiełbaskę chorizo.
  • W tym czasie można przygotować żeberka (umyć i oczyścić) i dodać do chorizo.
  • Po 5 minutach dodać włoszczyznę i przyprawy.
  • Zalać 1 szklanką wody, przykryć i dusić przez godzinę lub dłużej, aż do momentu, gdy żeberka będą miękkie.
  • Co jakiś czas przemieszać i obserwować czy trzeba dolać wody.

Rady dietetyka

Pamiętaj, by każdy składnik przepisu dopasować do swojego aktualnego sposobu żywienia.

Uwagi

Zainspiruj się innymi propozycjami przyrządzenia żeberek, które znajdują się w powiązanych przepisach.

Autor

Kamila Lipowicz
Czas: do 30 minut
Składniki: 8
Porcje: 1
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • 200 g żeberek
  • 1 szklanka mrożonej włoszczyzny w paski (100 g)
  • 50 g kiełbasy chorizo
  • 2 łyżeczki papryki słodkiej (4 g)
  • 1 łyżeczka kurkumy (2 g)
  • 1 łyżka smalcu gęsiego (15 g)
  • Sól kłodawska (3 g)
  • Pieprz czarny (3 g)

Potrzebny sprzęt

Bez specjalnego sprzętu, Deska, Nóż, Patelnia
Heading layer
Pobierz za darmo aplikację na smartfona i zacznij pracę nad swoją dietą!
Slider

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Spaghetti wielowarzywne

Marchewkę, pietruszkę, cebulę, czosnek obrać Warzywa kroimy w paski Cukinię i białą rzodkiew trzemy na tarce spiralnej Na patelni rozgrzewamy tłuszcz i wrzucamy cebulę z czosnkiem Nodsmażamy 2 min Dodajemy pociętą marchew, pietruszkę i zasmażamy…

WIĘCEJ >

Pierś drobiowa faszerowana szpinakiem z sosem szpinakowym

Cebulę i czosnek obieramy i kroimy w kostkę Rozgrzewamy w garnku/rondelku 2 łyżki tłuszczu Podsmażamy cebulę z czosnkiem przez 3 min Dodajemy szpinak Lekko solimy, pieprzymy i dodajemy gałkę muszkatołową Mieszamy, próbujemy, przyprawiamy Piersi z…

WIĘCEJ >

Zupa dyniowo – marchewkowa z cynamonem i imbirem (wegańska / wegetariańska)

Z dyni wydrążyć (np. łyżką lub ręką miąższ i pestki i je wyrzucić) Pozostałą dynię pokroić na mniejsze kawałki i obrać nożykiem lub obieraczką do warzyw Obrane kawałki dyni pokroić w kostkę Marchewkę obrać i…

WIĘCEJ >

Krem z cukinii z kawałkami kurczaka

Kroimy selera i wrzucamy na rozgrzaną patelnię Jak się zeszkli wrzucamy cukinię i dusimy, aż zmięknie Dodajemy na koniec posiekany ząbek czosnku Zalewamy wszystko bulionem Dusimy przez 5 minut Dodajemy kolendrę, doprawiamy i blendujemy Doprawiamy,…

WIĘCEJ >