fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Żeberka z włoszczyzną i chorizo

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c15a106a3-b4b0-47fc-b7b8-b13ee2efa657
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider

Żeberka z włoszczyzną i chorizo

Przygotowanie

  • Na patelni rozgrzać tłuszcz i podsmażyć pokrojoną w cienkie plasterki kiełbaskę chorizo.
  • W tym czasie można przygotować żeberka (umyć i oczyścić) i dodać do chorizo.
  • Po 5 minutach dodać włoszczyznę i przyprawy.
  • Zalać 1 szklanką wody, przykryć i dusić przez godzinę lub dłużej, aż do momentu, gdy żeberka będą miękkie.
  • Co jakiś czas przemieszać i obserwować czy trzeba dolać wody.

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne propozycje przyrządzenia żeberek.

Autor

Kamila Lipowicz
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slider
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider
Czas: do 30 minut
Składniki: 8
Porcje: 1
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • Wieprzowina żebra (200 g)
  • Włoszczyzna mrożona (100 g)
  • Kiełbasa chorizo (65 g)
  • Smalec z wieprza (12 g)
  • Papryka słodka mielona (4 g)
  • Sól kłodawska (2.5 g)
  • Kurkuma mielona (1 g)
  • Pieprz czarny (0.5 g)

Potrzebny sprzęt

Bez specjalnego sprzętu, Deska, Nóż, Patelnia, Pokrywka do patelni

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Rosół z gęsi

Zaczynamy od tego, że bierzemy litrową plastikową butelkę Wlewamy do niej zimną wodę, zakręcamy i wkładamy do zamrażalnika Gęś kładziemy na desce, wycinamy piersi i odcinamy nogi (mięso używamy do dań obiadowych, szkoda go do…

WIĘCEJ >

Zielona zimowa zupa (wegańska / wegetariańska)

Cebulę i czosnek obrać, pokroić w półksiężyce Brokuła kroimy/rozdzielamy na małe kawałki Brukselki kroimy na połówki W garnku rozgrzewamy tłuszcz Wrzucamy cebulę z czosnkiem Podsmażmy przez 5 min Wrzucamy brukselki, zalewamy bulionem Gotujemy 10 min…

WIĘCEJ >

Bitki wołowe

Wołowinę płuczemy, a następnie dokładnie osuszamy. Kroimy w niezbyt grube plastry i tłuczkiem rozbijamy na cienkie kawałki koniecznie przez folię spożywczą. Mięso musi być cienko zbite. Polewamy wszystkie kawałki 2 łyżkami aminokwasów kokosowych i rozsmarowujemy…

WIĘCEJ >

Halibut gotowany w mleku kokosowym z brokułami na makaronie z kalarepy

Kalarepę obieramy i przepuszczamy przez spiromat – uzyskujemy makaron Rybę lekko solimy i pieprzymy Do rondla lub głebokiej patelni wlewamy mleko kokosowe Dodajemy rybę Wyciskamy sok z cytryny Gotujemy 12 min na małym ogniu Wyjmujemy…

WIĘCEJ >