fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Żeberka z włoszczyzną i chorizo

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c15a106a3-b4b0-47fc-b7b8-b13ee2efa657
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider

Żeberka z włoszczyzną i chorizo

Przygotowanie

  • Na patelni rozgrzać tłuszcz i podsmażyć pokrojoną w cienkie plasterki kiełbaskę chorizo.
  • W tym czasie można przygotować żeberka (umyć i oczyścić) i dodać do chorizo.
  • Po 5 minutach dodać włoszczyznę i przyprawy.
  • Zalać 1 szklanką wody, przykryć i dusić przez godzinę lub dłużej, aż do momentu, gdy żeberka będą miękkie.
  • Co jakiś czas przemieszać i obserwować czy trzeba dolać wody.

Rady dietetyka

Pamiętaj, by każdy składnik przepisu dopasować do swojego aktualnego sposobu żywienia.

Uwagi

Zainspiruj się innymi propozycjami przyrządzenia żeberek, które znajdują się w powiązanych przepisach.

Autor

Kamila Lipowicz
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietę!

Slider
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider
Czas: do 30 minut
Składniki: 8
Porcje: 1
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • 200 g żeberek
  • 1 szklanka mrożonej włoszczyzny w paski (100 g)
  • 50 g kiełbasy chorizo
  • 2 łyżeczki papryki słodkiej (4 g)
  • 1 łyżeczka kurkumy (2 g)
  • 1 łyżka smalcu gęsiego (15 g)
  • Sól kłodawska (3 g)
  • Pieprz czarny (3 g)

Potrzebny sprzęt

Bez specjalnego sprzętu, Deska, Nóż, Patelnia

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Makaron z białej rzodkwi w sosie szparagowo – jajecznym

Cebulę i czosnek obrać, pokroić w kostkę Szparagi obrać (prowadzić nożem milimetr przy milimetrze, żeby żadne włókno nie zostało) Obrane szparagi wrzucamy do wrzącej osolonej wody i gotujemy 6 min Na patelni rozgrzewamy tłuszcz Wrzucamy…

WIĘCEJ >

Szynka z sarny, boczku i rydzów z sałatką brokułową

Sarninę razem z czosnkiem mielimy na standardowym sitku (średnim) Boczek kroimy w kostkę około 1 cm Rydze czyścimy i kroimy w kawałki, (jeśli mamy zamrożone, to trzeba je wyjąć kilka godzin wcześniej, żeby odtajały) Zmieloną…

WIĘCEJ >

Sałata z kozim serem i pomarańczami

Marchew obieramy ze skórki a następnie obieramy dalej, żeby uzyskać wstążki Pomidorki kroimy na ćwiartki Ser kroimy w paski lub kostkę Pomarańcze obieramy i kroimy w cząstki Na talerzu kładziemy rukolę i roszponkę Dodajemy pomidorki…

WIĘCEJ >

Zupa selerowo-gruszkowa

Gruszkę obrać, przekroić na pół, usunąć gniazdo nasienne i ogonek i pokroić w kostkę Cebulę obrać i pokroić w kostkę Seler obrać i pokroić w kostkę (może być gruba) Bierzemy garnek i rozpuszczamy w nim…

WIĘCEJ >