fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Żeberka z włoszczyzną i chorizo

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c15a106a3-b4b0-47fc-b7b8-b13ee2efa657

Żeberka z włoszczyzną i chorizo

Przygotowanie

  • Na patelni rozgrzać tłuszcz i podsmażyć pokrojoną w cienkie plasterki kiełbaskę chorizo.
  • W tym czasie można przygotować żeberka (umyć i oczyścić) i dodać do chorizo.
  • Po 5 minutach dodać włoszczyznę i przyprawy.
  • Zalać 1 szklanką wody, przykryć i dusić przez godzinę lub dłużej, aż do momentu, gdy żeberka będą miękkie.
  • Co jakiś czas przemieszać i obserwować czy trzeba dolać wody.

Rady dietetyka

Pamiętaj, by każdy składnik przepisu dopasować do swojego aktualnego sposobu żywienia.

Uwagi

Zainspiruj się innymi propozycjami przyrządzenia żeberek, które znajdują się w powiązanych przepisach.

Autor

Kamila Lipowicz
Czas: do 30 minut
Składniki: 8
Porcje: 1
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • 200 g żeberek
  • 1 szklanka mrożonej włoszczyzny w paski (100 g)
  • 50 g kiełbasy chorizo
  • 2 łyżeczki papryki słodkiej (4 g)
  • 1 łyżeczka kurkumy (2 g)
  • 1 łyżka smalcu gęsiego (15 g)
  • Sól kłodawska (3 g)
  • Pieprz czarny (3 g)

Potrzebny sprzęt

Bez specjalnego sprzętu, Deska, Nóż, Patelnia
Heading layer
Pobierz za darmo aplikację na smartfona i zacznij pracę nad swoją dietą!
Slider

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Pieczony karp zaprawiany w warzywach

Rybę kroimy na 4 kawałki Warzywa obieramy Marchew, pietruszkę i seler trzemy na tarce na grubych oczkach Cebulę kroimy w półksiężyce Warzywa wrzucamy do miski i zalewamy oliwą Lekko solimy i pieprzymy, dodajemy majeranek Dodajemy…

WIĘCEJ >

Marokański gulasz

Cebulę kroimy w kosteczkę, czosnek siekamy i oba warzywa delikatnie podsmażamy w garnku, na rozgrzanym oleju kokosowym. Następnie dodajemy do nich pokrojony seler naciowy oraz po ok. ½ łyżeczki każdej z przypraw: kurkumy, kuminu, cynamonu…

WIĘCEJ >

Dorsz panierowany w kokosie przekładany szpinakiem z puree marchewkowo – selerowym

Puree:         Marchew i seler obrać, pokroić w kawałki Zalać wrzącą wodą, lekko osolić i gotować 20 min aż będą miękkie Odcedzić wodę, dodać łyżkę tłuszczu Zmiksować na puree Szpinak: Szpinak należy minimum 2 godz. wcześniej…

WIĘCEJ >

Gulasz z serc wieprzowych

Marchew i pietruszkę obieramy i kroimy w kostkę Cebulę i czosnek obieramy i kroimy w kostkę Serca kroimy w kostkę Paprykę przekrawamy na pół, usuwamy gniazdo nasienne i kroimy w kostkę Oddzielamy z selera każdą…

WIĘCEJ >