fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Żeberka

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c209c6f7e-450b-4b09-8a22-e04a14d888cc
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider

Żeberka

Przygotowanie

  • Kroimy cebulę i umieszczamy na dnie garnka (duży garnek, co najmniej 6 litrów).
  • Na cebuli układamy żebra, posypujemy pokrojonym czosnkiem, solimy.
  • Wlewamy wodę lub bulion równomiernie, aby przykryły żeberka.
  • Przykrywamy i dusimy na bardzo małym ogniu przez kilka godzin do uzyskania miękkości, tak by mięso odchodziło od kości.

Rady dietetyka

Pamiętaj, by każdy składnik przepisu dopasować do swojego planu żywienia oraz nietolerancji – więcej informacji w piktogramach.

Uwagi

W podpiętych, powiązanych przepisach znajdują się równie smaczne potrawy z wykorzystaniem żeberek.

Autor

Ajwendieta
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietę!

Slider
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider
Czas: powyżej 1 godziny
Składniki: 6
Porcje: 5
Trudność: Średni

Lista składników

  • 1 kg żeber wołowych lub wieprzowych, wycinamy co 1-2 żebra, tak by zmieściły się w garnku
  • 2 ząbki świeżego czosnku (10 g)
  • Sól kłodawska (3 g)
  • ½ cebuli (50 g)
  • 1 łyżka octu jabłkowego (6 ml)
  • Woda lub bulion

Potrzebny sprzęt

Bez specjalnego sprzętu, Deska, Garnek - duży, Nóż

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Chleb bananowy

Włączamy piekarnik i ustawiamy na 180 st.C Szykujemy blaszkę, wykładamy papierem do pieczenia Jajka wybijamy do blendera, dodajemy sól i sodę Miksujemy 10 sekund Obieramy banany, łamiemy w kawałki i dodajemy do jajek Dodajemy sok…

WIĘCEJ >

Kulki czarne

Wszystkie składniki oprócz nasion chia dokładnie zmiksować blenderem Uformować kulki Obtoczyć kulki w nasionach chia

WIĘCEJ >

Gulasz z sarny z wolnowaru

Karkówkę kroimy w kostkę Marchew, pietruszkę i seler obieramy i kroimy w kostkę Cebulę i czosnek obrać i pokroić w plastry Por pokroić w plastry Paprykę przekroić na pół, wyrzucić gniazdo nasienne i pokroić w…

WIĘCEJ >

Kaszanka gryczana z cebulą i ziemniakami

Ziemniaki obrać, wypłukać, zalać wrzątkiem, lekko osolić i gotować do miękkości (około 25 min) Kaszanki kładziemy w naczyniu żaroodpornym Wkładamy do piekarnika nagrzanego do 180 st. C na 25 min Cebulę obieramy, kroimy w półksiężyce…

WIĘCEJ >