fbpx
logo
Szukaj
open close

Żeberka

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c209c6f7e-450b-4b09-8a22-e04a14d888cc
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Postaw mi kawę na buycoffee.to

Żeberka

Przygotowanie

  • Kroimy cebulę i umieszczamy na dnie garnka (duży garnek, co najmniej 6 litrów).
  • Na cebuli układamy żebra, posypujemy pokrojonym czosnkiem, solimy.
  • Wlewamy wodę lub bulion równomiernie, aby przykryły żeberka.
  • Przykrywamy i dusimy na bardzo małym ogniu przez kilka godzin do uzyskania miękkości, tak by mięso odchodziło od kości.

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne propozycje przyrządzenia żeberek.

Autor

Ajwendieta
Postaw mi kawę na buycoffee.to
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: powyżej 1 godziny
Składniki: 6
Porcje: 4
Trudność: Łatwy, Średni

Lista składników

  • Woda (2000 ml)
  • Wieprzowina żebra (1000 g)
  • Cebula (50 g)
  • Czosnek (10 g)
  • Ocet jabłkowy naturalnej fermentacji (6 ml)
  • Sól kłodawska (2.5 g)

Potrzebny sprzęt

Bez specjalnego sprzętu, Deska, Garnek - duży, Nóż, Praska do czosnku

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.

Powiązane przepisy

Duszone żeberka z kapustą

Żeberka dokładnie oczyszczamy i osuszamy W garnku rozgrzewamy tłuszcz Kładziemy żeberka i zaczynamy smażyć Cebulę obieramy, kroimy w kostkę i (…)

WIĘCEJ >

Wolnowarzone żeberka

Żeberka wkładamy do wolnowaru i dolewamy wody do ich wysokości. Dodajemy przyprawy i ustawiamy na tryb LOW na 7 godzin (…)

WIĘCEJ >

Żeberka wieprzowe z wolnowaru w warzywach

Żeberka kroimy w kawałki około 5 cm Solimy i pieprzymy i wrzucamy do miski Marchew, pietruszkę obieramy i kroimy w (…)

WIĘCEJ >

Żeberka z wolnowaru w warzywach z imbirem

Żeberka kroimy w kawałki około 5 cm Solimy i pieprzymy i wrzucamy do miski Marchew, pietruszkę obieramy i kroimy w (…)

WIĘCEJ >