fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Duszone żeberka z kapustą

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5cc285737e-1f53-413e-9fbb-3bcbb164dc0d
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Duszone żeberka z kapustą

Przygotowanie

  • Żeberka dokładnie oczyszczamy i osuszamy
  • W garnku rozgrzewamy tłuszcz
  • Kładziemy żeberka i zaczynamy smażyć
  • Cebulę obieramy, kroimy w kostkę i dodajemy do garnka
  • Do garnka dodajemy również przyprawy, dolewamy bulion (1/2 ilości) i dusimy przez ok. 1 godz.
  • Kapustę szatkujemy, dodajemy do garnka (po upływie 1 godz.), dolewamy bulion i dusimy przez kolejną 1 godz. (do miękkości)
  • Żeberka z kapustą podajemy z posiekaną zieleniną

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne propozycje przyrządzenia dań z wykorzystaniem żeberek.

Do tego dania opcjonalnie możesz dodać suszone śliwki.

Autor

Ajwendieta
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: powyżej 1 godziny
Składniki: 10
Porcje: 2
Trudność: Średni

Lista składników

  • Bulion mięsny (500 ml)
  • Wieprzowina żebra (200 g)
  • Kapusta pekińska (150 g)
  • Sałata lodowa (80 g)
  • Cebula (50 g)
  • Pietruszka – natka (świeża) (24 g)
  • Smalec z gęsi (24 g)
  • Oliwa z oliwek extra virgin (5 ml)
  • Pieprz czarny (1.5 g)
  • Sól kłodawska (1.5 g)

Potrzebny sprzęt

Deska, Garnek, Nóż

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Kotlety z zielonej soczewicy

Soczewicę gotujemy według instrukcji na opakowaniu, solimy dopiero pod koniec gotowania. W razie potrzeby odlewamy nadmiar wody, studzimy. Cebulę kroimy w kostkę, ziarna słonecznika i dyni siekamy. Smażymy cebulę na rozgrzanym oleju, aż się zrumieni….

WIĘCEJ >

Przepis uniwersalny kurczak, wieprzowina lub ryba – jako baza

Posypujemy kawałki kurczaka solą i pieprzem. Rozgrzewamy tłuszcz na dużej, nieprzywierającej patelni, na silnym ogniu przez ok. 3 min. Dodajemy kurczaka i zmniejszamy temperaturę smażenia. Kurczaka przysmażamy z obu stron, aż się delikatnie przyrumieni. Zdejmujemy…

WIĘCEJ >

Śliwkowa kasza gryczana z daktylami i cynamonem

Kaszę przesypujemy do garnka Zalewamy mlekiem Podgrzewamy Dodajemy daktyle, kakao, cynamon, szczyptę soli Gotujemy na małym ogniu przez 20 min Od czasu do czasu mieszamy Gdy kasza zmięknie i wchłonie mleko wrzucamy śliwki Mieszamy i…

WIĘCEJ >

Sałatka z awokado, z chorizo i z jajkiem na miękko

Jajko gotujemy na miękko (3 minuty we wrzątku) Wszystkie składniki kroimy i układamy na liściach szpinaku Na wierzchu kładziemy jajko na miękko przekrojone na pół lub na ćwiartki

WIĘCEJ >