Chorizo z marchewką
Chorizo z marchewką
Przygotowanie
- Marchewkę obieramy ‘na makaron’ przy pomocy obieraczki do warzywa
- Na patelni układamy plastry chorizo i wytapiamy z nich tłuszcz
- Do kiełbasy dodajemy makaron marchewkowy oraz masło
- Smażymy przez 5 minut
Rady dietetyka
Pamiętaj, by każdy składnik przepisu dopasować do swojego planu żywieniowego oraz nietolerancji – zajrzyj w piktogramy.
Uwagi
W powiązanych przepisach znajdziesz równie smaczne sałatki z wykorzystaniem chorizo.
Autor
Lista składników
- 70 g chorizo
- 1 marchewka (60 g)
- 1 łyżka masła klarowanego Ghee (15 g)
Potrzebny sprzęt
Podobne tematy
Pieczony omlet
Nagrzewamy piekarnik do 180 stopni.Jajka roztrzepujemy z rozpuszczoną pastą kokosową (lub mascarpone jeśli jemy nabiał) Masło owijamy szynką i układamy w naczyniu żaroodpornym Zalewamy masą jajeczną i pieczemy przez 25 minut.
WIĘCEJ >Tagliatelle z marchewki i cukinii
Przy pomocy obieraczki, obieramy marchewkę i cukinię tworząc warzywny makaron tagiatelle Na rozgrzanej patelni, roztapiamy masło z przyprawami. Po chwili dodajemy warzywa i podsmażamy około 5 minut Po tym czasie, zmniejszamy ogień i wbijamy na…
WIĘCEJ >Pieczony mintaj z papryczkami padron
Piekarnik nagrzewamy do 180 st C Mintaja nacieramy masłem, posypujemy szczypiorkiem, szczyptą soli i pieprzu; następnie układamy w naczyniu żaroodpornym i przykrywamy plasterkami cytryny W osobnym naczyniu układamy posolone papryczki padron, a potem skrapiamy je…
WIĘCEJ >Jajka sadzone z fasolką szparagową
Gotujemy fasolkę szparagową przez ok. 15-20 minut W międzyczasie na patelni rozpuszczamy olej kokosowy Wybijamy jajka Smażymy przez około 3-4 minuty do momentu aż białka będą ścięte Wykładamy na talerz, a obok układamy fasolkę Doprawiamy…
WIĘCEJ >