fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Chorizo z marchewką

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c5564a395-0bc4-403d-b2ae-7f66951715a8
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider

Chorizo z marchewką

Przygotowanie

  • Marchewkę obieramy ‘na makaron’ przy pomocy obieraczki do warzywa
  • Na patelni układamy plastry chorizo i wytapiamy z nich tłuszcz
  • Do kiełbasy dodajemy makaron marchewkowy oraz masło
  • Smażymy przez 5 minut

Rady dietetyka

Pamiętaj, by każdy składnik przepisu dopasować do swojego planu żywieniowego oraz nietolerancji – zajrzyj w piktogramy.

Uwagi

W powiązanych przepisach znajdziesz równie smaczne sałatki z wykorzystaniem chorizo.

Autor

Maja Wlazły
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietę!

Slider
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider
Czas: do 15 minut
Składniki: 3
Porcje: 1
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • 70 g chorizo
  • 1 marchewka (60 g)
  • 1 łyżka masła klarowanego Ghee (15 g)

Potrzebny sprzęt

Bez specjalnego sprzętu, Deska, Nóż, Obieraczka do warzyw, Patelnia

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Pieczony omlet

Nagrzewamy piekarnik do 180 stopni.Jajka roztrzepujemy z rozpuszczoną pastą kokosową (lub mascarpone jeśli jemy nabiał) Masło owijamy szynką i układamy w naczyniu żaroodpornym Zalewamy masą jajeczną i pieczemy przez 25 minut.

WIĘCEJ >

Tagliatelle z marchewki i cukinii

Przy pomocy obieraczki, obieramy marchewkę i cukinię tworząc warzywny makaron tagiatelle Na rozgrzanej patelni, roztapiamy masło z przyprawami. Po chwili dodajemy warzywa i podsmażamy około 5 minut Po tym czasie, zmniejszamy ogień i wbijamy na…

WIĘCEJ >

Pieczony mintaj z papryczkami padron

Piekarnik nagrzewamy do 180 st C Mintaja nacieramy masłem, posypujemy szczypiorkiem, szczyptą soli i pieprzu; następnie układamy w naczyniu żaroodpornym i przykrywamy plasterkami cytryny W osobnym naczyniu układamy posolone papryczki padron, a potem skrapiamy je…

WIĘCEJ >

Jajka sadzone z fasolką szparagową

Gotujemy fasolkę szparagową przez ok. 15-20 minut W międzyczasie na patelni rozpuszczamy olej kokosowy Wybijamy jajka Smażymy przez około 3-4 minuty do momentu aż białka będą ścięte Wykładamy na talerz, a obok układamy fasolkę Doprawiamy…

WIĘCEJ >