fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Jajka zapiekane w awokado

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c1-dz13-1-6
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Jajka zapiekane w awokado

Przygotowanie

  • Rozgrzewamy piekarnik do 180 st. C
  • Awokado obieramy ze skóry
  • Przekrawamy wzdłuż na pół i wyrzucamy pestkę
  • Odcinamy delikatnie dół awokado, w ten sposób, żeby mogło stać poziomo i się nie przewracało
  • Lekko solimy i pieprzymy
  • Wybijamy jajko do miseczki
  • Ostrożnie nabieramy łyżką żółtko i umieszczamy w otworze po pestce
  • Dodajemy trochę białka
  • Tak samo robimy z druga połówką awokado
  • Wkładamy do piekarnika na 8-10 min

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne potrawy z awokado.

Autor

Ajwendieta
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: do 30 minut
Składniki: 4
Porcje: 1
Trudność: Łatwy, Średni

Lista składników

  • Awokado (140 g)
  • Jajo kurze rozm. M (102 g)
  • Sól kłodawska (2.5 g)
  • Pieprz czarny (0.5 g)

Potrzebny sprzęt

Blacha do pieczenia, Deska, Miska, Nóż, Papier do pieczenia, Piekarnik

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Orzeźwiająca sałatka z melonem

Pomidorki kroimy na połówki, melona w małe kosteczki. Wszystkie warzywa mieszamy razem w dużej misce. Składniki na dressing mieszamy osobno w małej miseczce. Polewamy warzywa sosem i dokładnie mieszamy. Posypujemy migdałami dla dekoracji.

WIĘCEJ >

Ryż z owocami duszonymi na oleju kokosowym

Owoce kroimy w kostkę W garnku rozgrzewamy olej Podsmażamy owoce 3-4 min Dodajemy ryż Lekko solimy

WIĘCEJ >

Pasztet wieprzowy z grzybami

Żeberka i boczek kroimy w kawałki 8 cm Lekko solimy i pieprzymy Cebulę i czosnek obieramy i kroimy w półksiężyce Marchew i pietruszkę obieramy i kroimy w grube plasterki Warzywa mieszamy z mięsem w misie…

WIĘCEJ >

Zapiekanka z dynią i kiełbasą

Piekarnik rozgrzewamy do temp. 190 st. C Naczynie żaroodporne smarujemy tłuszczem Kiełbasę kroimy w plastry W rondlu rozgrzewamy tłuszcz Wrzucamy kiełbasę i podsmażamy przez ok. 5 minut (do momentu zbrązowienia) Do miski wydrążamy miąższ z…

WIĘCEJ >