fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Grillowana cukinia z wędzonymi wędlinami

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c1-dz3-1-6
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider

Grillowana cukinia z wędzonymi wędlinami

Przygotowanie

  • Cukinię umyć i pokroić w plastry
  • Rozgrzać patelnię z tłuszczem
  • Usmażyć plastry cukinii z każdej strony
  • Pomidorki przekroić na pół
  • Paprykę pokroić w paski
  • Z cykorii porozdzielać liście
  • Usmażoną cukinię położyć na talerzu
  • Obok położyć wędliny
  • Dodać pomidorki koktajlowe, paprykę i cykorię
  • Dekorować świeżą bazylią

Rady dietetyka

Możesz wykorzystać dowolne wędliny. Siegając po te znajdujące się w sklepach, zwracaj uwagę na zawartość mięsa i skład, by był jak najkrótszy oraz zawierał jak najmniejszą ilość konserwantów.

Uwagi

Możesz skorzystać z podpiętych, powiązanych przepisów, które znajdują się powyżej.

Autor

Ajwendieta
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietę!

Slider
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider
Czas: do 15 minut
Składniki: 8
Porcje: 1
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • ½ cukinii (150 g)
  • 4 pomidorki koktajlowe (ok. 80 g)
  • ½ papryki czerwonej (115 g)
  • ½ cykorii (ok. 40 g)
  • 1 gałązka świeżej bazylii (ok. 3 g)
  • 50 g szynki parmeńskiej
  • 50 g boczku wędzonego
  • 1 łyżka masła klarowanego lub smalcu lub oleju kokosowego (15 g)

Potrzebny sprzęt

Bez specjalnego sprzętu, Deska, Nóż, Patelnia, Patelnia grillowa

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Capresse z sosem z granatów – sałatka

Pomidory sparzyć i obrać ze skórki – czyli kładziemy pomidory na desce szypułką w dół Nożem robimy na czubku pomidora dwa delikatne nacięcia, tyle tylko, żeby naciąć skórkę Wkładamy pomidory do jakiejś miseczki lub garnuszka…

WIĘCEJ >

Kasza jaglana z warzywami

Pora i marchewkę kroimy w paski Na patelni rozgrzewamy olej i dodajemy warzywa Dusimy kilka min na średnim ogniu Dodajemy kaszę jaglaną i bulion warzywny Doprowadzamy do wrzenia i gotujemy przez około 10 minut Zdejmujemy…

WIĘCEJ >

Owsianka z mlekiem roślinnym i z nasionami słonecznika

Płatki owsiane zagotowujemy w mleku (jeśli płyn odparuje, to możemy dolać wody) Posypujemy nasionami słonecznika i podajemy

WIĘCEJ >

Dorsz panierowany w kokosie przekładany szpinakiem z puree marchewkowo – selerowym

Puree:         Marchew i seler obrać, pokroić w kawałki Zalać wrzącą wodą, lekko osolić i gotować 20 min aż będą miękkie Odcedzić wodę, dodać łyżkę tłuszczu Zmiksować na puree Szpinak: Szpinak należy minimum 2 godz. wcześniej…

WIĘCEJ >