fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Grillowana cukinia z wędzonymi wędlinami

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c1-dz3-1-6

Grillowana cukinia z wędzonymi wędlinami

Przygotowanie

  • Cukinię umyć i pokroić w plastry
  • Rozgrzać patelnię z tłuszczem
  • Usmażyć plastry cukinii z każdej strony
  • Pomidorki przekroić na pół
  • Paprykę pokroić w paski
  • Z cykorii porozdzielać liście
  • Usmażoną cukinię położyć na talerzu
  • Obok położyć wędliny
  • Dodać pomidorki koktajlowe, paprykę i cykorię
  • Dekorować świeżą bazylią

Rady dietetyka

Możesz wykorzystać dowolne wędliny. Siegając po te znajdujące się w sklepach, zwracaj uwagę na zawartość mięsa i skład, by był jak najkrótszy oraz zawierał jak najmniejszą ilość konserwantów.

Uwagi

Możesz skorzystać z podpiętych, powiązanych przepisów, które znajdują się powyżej.

Autor

Ajwendieta
Czas: do 15 minut
Składniki: 8
Porcje: 1
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • ½ cukinii (150 g)
  • 4 pomidorki koktajlowe (ok. 80 g)
  • ½ papryki czerwonej (115 g)
  • ½ cykorii (ok. 40 g)
  • 1 gałązka świeżej bazylii (ok. 3 g)
  • 50 g szynki parmeńskiej
  • 50 g boczku wędzonego
  • 1 łyżka masła klarowanego lub smalcu lub oleju kokosowego (15 g)

Potrzebny sprzęt

Bez specjalnego sprzętu, Deska, Nóż, Patelnia, Patelnia grillowa
Heading layer
Pobierz za darmo aplikację na smartfona i zacznij pracę nad swoją dietą!
Slider

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Zupa chrzanowa (wegańska / wegetariańska)

Obieramy i kroimy cebulę w kostkę Bierzemy garnek, roztapiamy w nim tłuszcz Wrzucamy cebulę i zasmażamy 2-3 minuty W tym czasie obieramy ziemniaka i kroimy w kostkę Dorzucamy pokrojonego ziemniaka do garnka i zasmażamy 2-3…

WIĘCEJ >

Granat

Granata kładziemy przeciętą stroną na dłoni Rękę z granatem wkładamy do miski/garnka i drewnianą łyżką uderzamy w skórę granatu, żeby powypadały z niego pestki Uderzamy tak długo, aż wypadną wszystkie pestki

WIĘCEJ >

Pasta gryczana

Kaszę gotujemy we wrzącej osolonej wodzie przez 20 min Cebulę obieramy, kroimy w kostkę Rozgrzewamy na patelni tłuszcz i podsmażamy cebulę 2-3 min Dodajemy do ugotowanej kaszy Dodajemy ugotowane jajko Solimy i pieprzymy Miksujemy blenderem

WIĘCEJ >

Karkówka z szynkowaru z warzywami duszonymi w maśle klarowanym

Szynka z karkówki Karkówkę wkładamy do jakiegoś naczynia Solimy, pierzymy Dodajemy rozmaryn Bierzemy w ręce i dokładnie wsmarowujemy przyprawy na mięsie Wkładamy mięso do szynkowaru Zakładamy sprężynę i zamykamy szynkowar Wkładamy na min 12 godz….

WIĘCEJ >