fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Francuskie tosty z cynamonem

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5cb3cce703-21c9-4ab9-a1dd-7bd2e122fd31
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Francuskie tosty z cynamonem

Przygotowanie

  • Bułkę (najlepiej z poprzedniego dnia) kroimy w plastry
  • Banany obieramy i kroimy w plasterki
  • Nektarynki kroimy w plasterki (pestki usuwamy)
  • Do miski wybijamy jaja, dodajemy ekstrakt z wanilii i cynamon, dolewamy mleko i całość dokładnie mieszamy
  • Piekarnik rozgrzewamy do temp. 200 st. C
  • Pod grzałkę piekarnika wkładamy blachę do pieczenia z powłoką nieprzywierającą, aby się nagrzała
  • Plastry bułki moczymy w mieszance jajecznej, a nadmiar płynu strząsamy z powrotem do miski
  • Namoczone plastry bułki kładziemy na rozgrzanej blasze i pieczemy przez ok. 3-5 minut z każdej strony (tosty są upieczone gdy mają złoty kolor i lekko powiększoną objętość)
  • Gotowe tosty przenosimy na talerz, oprószamy cukrem pudrem, dekorujemy owocami i polewamy syropem

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne, równie smaczne propozycje przyrządzenia tostów.

Autor

Ajwendieta
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: do 15 minut
Składniki: 9
Porcje: 4
Trudność: Średni

Lista składników

  • Banan (240 g)
  • Nektarynka (220 g)
  • Mleko kokosowe (200 ml)
  • Jajo kurze (102 g)
  • Bułka pszenna (80 g)
  • Cukier puder (trzcinowy) (20 g)
  • Syrop klonowy (20 g)
  • Cynamon mielony (3 g)
  • Wanilia – ekstrakt (2 g)

Potrzebny sprzęt

Blacha do pieczenia, Deska, Miska, Nóż, Piekarnik, Talerz

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Grillowana pierś z kurczaka ze szparagami

Grillowana pierś z kurczaka Do miski wsypujemy przyprawy, dodajemy miód, tłuszcz, ocet, sos sojowy oraz przeciśnięty przez praskę czosnek i całość dokładnie mieszamy Mięso nacieramy przygotowaną marynatą i wkładamy do lodówki na ok. 2 godz….

WIĘCEJ >

Ryba w kubraczku

Zieleninę (natkę i miętę) drobno siekamy Cytrynę kroimy w cienkie plastry Rybę przyprawiamy z każdej strony (solą i pieprzem) Na czystym blacie rozkładamy plastry szynki, na każdym z nich kładziemy liść szałwii, natkę, plaster cytryny…

WIĘCEJ >

Minipizze z mozzarellą i bazylią

Do miski wsypujemy cukier i drożdże, wlewamy ciepłą wodę (1/6 ilości) i szybko mieszamy Następnie przykrywamy miskę folią i odstawiamy na ok. 10 minut, aby utworzyła się piana Do osobnej miski wsypujemy mąkę i przyprawy…

WIĘCEJ >

Zupa z warzywami na bulionie jarskim

Marchew, cebulę i por obieramy Do garnka wrzucamy marchew, połowę ilości cebuli, por oraz seler, wlewamy bulion oraz dodajemy przyprawy i gotujemy przez ok. 15-20 minut (na małym ogniu) Drugą połowę ilości cebuli kroimy w…

WIĘCEJ >