fbpx
logo
Szukaj
open close

Francuskie tosty z cynamonem

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5cb3cce703-21c9-4ab9-a1dd-7bd2e122fd31
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Postaw mi kawę na buycoffee.to

Francuskie tosty z cynamonem

Przygotowanie

  • Bułkę (najlepiej z poprzedniego dnia) kroimy w plastry
  • Banany obieramy i kroimy w plasterki
  • Nektarynki kroimy w plasterki (pestki usuwamy)
  • Do miski wybijamy jaja, dodajemy ekstrakt z wanilii i cynamon, dolewamy mleko i całość dokładnie mieszamy
  • Piekarnik rozgrzewamy do temp. 200 st. C
  • Pod grzałkę piekarnika wkładamy blachę do pieczenia z powłoką nieprzywierającą, aby się nagrzała
  • Plastry bułki moczymy w mieszance jajecznej, a nadmiar płynu strząsamy z powrotem do miski
  • Namoczone plastry bułki kładziemy na rozgrzanej blasze i pieczemy przez ok. 3-5 minut z każdej strony (tosty są upieczone gdy mają złoty kolor i lekko powiększoną objętość)
  • Gotowe tosty przenosimy na talerz, oprószamy cukrem pudrem, dekorujemy owocami i polewamy syropem

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne, równie smaczne propozycje przyrządzenia tostów.

Autor

Ajwendieta
Postaw mi kawę na buycoffee.to
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: do 15 minut
Składniki: 9
Porcje: 4
Trudność: Średni

Lista składników

  • Banan (240 g)
  • Nektarynka (220 g)
  • Mleko kokosowe (200 ml)
  • Jajo kurze (102 g)
  • Bułka pszenna (80 g)
  • Cukier puder (trzcinowy) (20 g)
  • Syrop klonowy (20 g)
  • Cynamon mielony (3 g)
  • Wanilia – ekstrakt (2 g)

Potrzebny sprzęt

Blacha do pieczenia, Deska, Miska, Nóż, Piekarnik, Talerz

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.

Podobne tematy

Ryżowa głowa bałwana

Ryż gotujemy wg instrukcji na opakowaniu Jedną oliwkę kroimy w paski Pomidorka kroimy na pół Marchew obieramy i wycinamy z niej trójkątny plaster na kształt nosa Ryż odcedzamy, przenosimy na talerz i dekorujemy pozostałymi składnikami…

WIĘCEJ >

Zapiekanka po meksykańsku

Ziemniaki obieramy, kroimy w kostkę i gotujemy we wrzącej, osolonej wodzie przez ok. 15 minut (do miękkości) Cebulę z czosnkiem obieramy i drobno siekamy Chili i zieleninę drobno siekamy Pomidory kroimy w kostkę Ser ścieramy…

WIĘCEJ >

Pomelo

Pomelo myjemy, obieramy i dzielimy na cząstki

WIĘCEJ >

Pieczone warzywa z pasternakiem

Piekarnik nagrzewamy do temp. 190 st. C Warzywa obieramy, kroimy na kawałki i wrzucamy do naczynia żaroodpornego Do naczynia dodajemy wszystkie przyprawy i zieleninę, dolewamy tłuszcz i dokładnie mieszamy Naczynie wkładamy do piekarnika na ok….

WIĘCEJ >