fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Tost z miodem i owocami

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c979edbf0-e55d-45d8-85a1-bbded4e97176
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Tost z miodem i owocami

Przygotowanie

  • Piekarnik nagrzewamy do temp. 180 st. C
  • Blachę wykładamy papierem do pieczenia
  • Na papier układamy kromki chleba i smarujemy miodem
  • Blachę wkładamy do piekarnika na ok. 10 minut
  • W tym czasie z truskawek usuwamy szypułki i kroimy w plastry
  • Grzanki wyciągamy z piekarnika, kładziemy na talerz i posypujemy owocami

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne propozycje przyrządzenia tostów.

Autor

Iwona Wierzbicka
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: do 15 minut
Składniki: 4
Porcje: 1
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • Chleb pytlowy (żytni na zakwasie) (70 g)
  • Miód lipowy (24 g)
  • Truskawka (20 g)
  • Borówka (20 g)

Potrzebny sprzęt

Blacha do pieczenia, Deska, Nóż, Papier do pieczenia, Piekarnik

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Kanapki dziecięce – zakochane rybki

Z chleba wycinamy kółka i kawałki na kształt płetw Następnie smarujemy chleb serem Z truskawek usuwamy szypułki i wycinamy kawałki na kształt serduszek, płetw, łusek i pyszczków Wszystkie składniki układamy na talerzu na kształt rybek,…

WIĘCEJ >

Enchiladas z krewetkami i krabami

Pikantna salsa pomidorowa Pomidory sparzamy, obieramy ze skóry i kroimy w kostkę Następnie przenosimy pomidory do garnka i gotujemy do zmięknięcia Wyłączamy kuchenkę i odstawiamy garnek do ostygnięcia Cebulkę z czosnkiem obieramy, kroimy w kostkę…

WIĘCEJ >

Ryba po grecku

Marchew, pietruszkę i seler obieramy Trzemy warzywa na tarce na grubych oczkach Cebulę obieramy i kroimy w półksiężyce W garnku rozgrzewamy 2 łyżki tłuszczu Wrzucamy cebulę, podsmażamy 4 min Dodajemy koncentrat pomidorowy i podsmażamy 3…

WIĘCEJ >

Wątróbka z rukolą i malinami z dodatkiem fasolki szparagowej

Z fasolki odcinamy końcówki i gotujemy we wrzącej, osolonej wodzie przez ok. 10-15 minut (do miękkości) Połowę ilości malin blendujemy na jednolitą konsystencję Cebulę obieramy i kroimy w piórka Mięso kroimy w plastry Na patelni…

WIĘCEJ >