Tost z miodem i owocami
Tost z miodem i owocami
Przygotowanie
- Piekarnik nagrzewamy do temp. 180 st. C
- Blachę wykładamy papierem do pieczenia
- Na papier układamy kromki chleba i smarujemy miodem
- Blachę wkładamy do piekarnika na ok. 10 minut
- W tym czasie z truskawek usuwamy szypułki i kroimy w plastry
- Grzanki wyciągamy z piekarnika, kładziemy na talerz i posypujemy owocami
Rady dietetyka
Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.
Uwagi
Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne propozycje przyrządzenia tostów.
Autor
Lista składników
- Chleb pytlowy (żytni na zakwasie) (70 g)
- Miód lipowy (24 g)
- Truskawka (20 g)
- Borówka (20 g)
Potrzebny sprzęt
Podobne tematy
Kasza jaglana z warzywami
Pora i marchewkę kroimy w paski Na patelni rozgrzewamy olej i dodajemy warzywa Dusimy kilka min na średnim ogniu Dodajemy kaszę jaglaną i bulion warzywny Doprowadzamy do wrzenia i gotujemy przez około 10 minut Zdejmujemy…
WIĘCEJ >Ciasteczka dyniowe
Mąkę, sól, proszek, sodę i cynamon mieszamy razem. Masło miksujemy przez ok. 5 minut, a potem jeszcze chwilę z cukrem. Dodajemy puree z dyni i ekstrakt z wanilii. Po dokładnym wymieszaniu wsypujemy stopniowo suchą mieszankę,…
WIĘCEJ >Zapiekanka ziemniaczana z porem i serami
Ziemniaki obieramy i kroimy w cienkie plasterki Por kroimy w cienkie plasterki (tylko białą część) Sery ścieramy na drobnych oczkach tarki do dwóch, osobnych misek Zieleninę drobno siekamy Piekarnik rozgrzewamy do temp. 180 st. C…
WIĘCEJ >