fbpx
logo
Szukaj
open close

Tosty z sałatą, cebulą, pomidorem i serem

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c5f6595fc-e900-4fab-aef7-9d136a64b183
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Tosty z sałatą, cebulą, pomidorem i serem

Przygotowanie

  • Kromki chleba smarujemy tłuszczem
  • Cebulę obieramy i kroimy w krążki
  • Pomidora kroimy w plastry
  • Na dwóch kromkach układamy wszystkie składniki i przykrywamy drugą kromką
  • Tak przygotowane kanapki wkładamy do tostera i podgrzewamy do momentu, aż na tosterze zaświeci się zielona lampka

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam propozycje przyrządzenia innych, równie smacznych tostów.

Autor

Ajwendieta
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: do 15 minut
Składniki: 6
Porcje: 1
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • Chleb gryczany (na drożdżach) (100 g)
  • Pomidor (85 g)
  • Ser żółty (60 g)
  • Cebula czerwona (25 g)
  • Sałata masłowa (20 g)
  • Masło klarowane ghee (15 g)

Potrzebny sprzęt

Deska, Nóż, Toster

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Zupa szczawiowa z jajem (na wywarze kostnym)

Szczaw wypłukać i pokroić Cebulę obrać i pokroić w piórka lub połksiężyce W garnku rozgrzewamy tłuszcz i podsmażamy przez 2 min cebulę Dodajemy pokrojony szczaw Zalewamy rosołem Wyciskamy sok z cytryny do garnka Lekko solimy…

WIĘCEJ >

Gryczanka z jogurtem i miętą

Kaszę gotujemy we wrzącej wodzie do miękkości i pochłonięcia całego mleka Następnie dodajemy jogurt i mieszamy Gryczankę przenosimy do miski i dekorujemy miętą

WIĘCEJ >

Jaja sadzone na mieszance warzywnej ze słoninką

Słoninę kroimy w kostkę, przenosimy na patelnię i zaczynamy smażyć Z fasolki odcinamy końcówki i kroimy na 3-4 części Marchew obieramy i kroimy w kostkę Warzywa dodajemy do podsmażonej słoniny, mieszamy i całość smażymy przez…

WIĘCEJ >

Sarna w sosie winno – śliwkowym z puree selerowo – gruszkowym

Purée selerowo-gruszkowe Śliwki wsypać do naczynia (np., kubeczka) i zalać gorącą woda, niech minimum 30 min postoją Seler obrać, pokroić w grubą kostkę Gruszkę obrać i pokroić na 4 części Seler i gruszkę włożyć do…

WIĘCEJ >