fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Tosty z sałatą, cebulą, pomidorem i serem

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c5f6595fc-e900-4fab-aef7-9d136a64b183
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider

Tosty z sałatą, cebulą, pomidorem i serem

Przygotowanie

  • Kromki chleba smarujemy tłuszczem
  • Cebulę obieramy i kroimy w krążki
  • Pomidora kroimy w plastry
  • Na dwóch kromkach układamy wszystkie składniki i przykrywamy drugą kromką
  • Tak przygotowane kanapki wkładamy do tostera i podgrzewamy do momentu, aż na tosterze zaświeci się zielona lampka

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam propozycje przyrządzenia innych, równie smacznych tostów.

Autor

Ajwendieta
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slider
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider
Czas: do 15 minut
Składniki: 6
Porcje: 1
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • Chleb gryczany (na drożdżach) (100 g)
  • Pomidor (85 g)
  • Ser żółty (60 g)
  • Cebula czerwona (25 g)
  • Sałata masłowa (20 g)
  • Masło klarowane ghee (15 g)

Potrzebny sprzęt

Deska, Nóż, Toster

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Mini hot-dogi

Piekarnik nagrzewamy do 180 stopni. Mąkę mieszamy z mlekiem, solą oraz 1 całym jajkiem i jednym żółtkiem (białko wykorzystamy później). Każdą z parówek kroimy na 4 części.  Robimy kulki z ciasta i wkładamy do środka…

WIĘCEJ >

Chleb ze smalcem i skwarkami

Kroimy kromki chleba Smarujemy smalcem Posypujemy skwarkami Lekko solimy i pieprzymy 

WIĘCEJ >

Omlet prawie serowy

Jajka blendujemy z płatkami drożdżowymi, papryką wędzoną i szczyptą soli. Rozgrzewamy patelnię z masłem klarowanym. Wylewamy masę na patelnię i smażymy do czasu gdy dół omleta się zetnie i zarumieni. Omlet obracamy i smażymy z…

WIĘCEJ >

Pasta z buraków

Buraki obrać, pokroić, ułożyć na blaszce razem z obranym czosnkiem, całymi ząbkami. Piec około 1,5 godziny (do miękkości). Po upieczeniu całość zmiksować i doprawić.

WIĘCEJ >