fbpx
logo
Szukaj
open close

Tosty z szynką i serem, sałatka

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c1c0a6262-28d8-40c0-88ca-da8499d578e9
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Tosty z szynką i serem, sałatka

Przygotowanie

Tosty

  • Na każdą kromkę chleba kładziemy plaster sera oraz plaster szynki i składamy kromki po dwie
  • Następnie wsadzamy do nagrzanego tostera i pieczemy do momentu, aż na tosterze zapali się zielona lampka

Sałatka

  • Pomidorki kroimy na pół
  • Rzodkiewkę kroimy w plastry
  • Ogórka obieramy i kroimy w pół plastry
  • Wszystkie warzywa układamy na talerzu, skrapiamy tłuszczem i posypujemy przyprawami oraz pestkami

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne propozycje przyrządzenia tostów.

Autor

Iwona Wierzbicka
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: do 15 minut
Składniki: 11
Porcje: 1
Trudność: Łatwy, Średni

Lista składników

Tosty

  • Chleb gryczany (na drożdżach) (100 g)
  • Szynka wieprzowa wędzona (80 g)
  • Ser żółty (60 g)

Sałatka

  • Pomidor koktajlowy (60 g)
  • Rukola (40 g)
  • Rzodkiewka (30 g)
  • Oliwa z oliwek extra virgin (20 ml)
  • Ogórek gruntowy (15 g)
  • Pestki słonecznika obrane (10 g)
  • Sól kłodawska (0.5 g)
  • Pieprz czarny (0.5 g)

Potrzebny sprzęt

Deska, Nóż, Toster

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Dziecięcy ryż z kotlecikami – świnka

Ryż gotujemy we wrzącej, osolonej wodzie przez ok. 15 minut (lub wg instrukcji na opakowaniu) Mięso oczyszczamy i wykrajamy trójkąty Następnie przyprawiamy mięso z każdej strony Na patelni rozgrzewamy tłuszcz Kładziemy mięso i podsmażamy przez…

WIĘCEJ >

Sajgonki z kurczakiem i warzywami

Mięso kroimy w paski i przenosimy do miski Dodajemy sos sojowy, mieszamy i wkładamy do lodówki na ok. 30-40 minut Czosnek obieramy i drobno siekamy Cebulę obieramy i kroimy w piórka Marchew obieramy i kroimy…

WIĘCEJ >

Meksykańska zapiekanka z fasolą

Paprykę kroimy w kostkę Cebulę obieramy i kroimy w cienkie plasterki Czosnek obieramy i drobno siekamy Fasolę odsączamy z zalewy, przenosimy na sitko i płuczemy pod bieżącą wodą W rondlu rozgrzewamy tłuszcz Wrzucamy paprykę, cebulę…

WIĘCEJ >

Gulasz warzywny

Wszystkie warzywa kroimy na kawałki i wrzucamy do garnka Doprawiamy przyprawami i zalewamy passatą Dolewamy tyle wody, aby przykryła warzywa Doprowadzamy do wrzenia i zmniejszamy ogień, gotując gulasz do miękkości (ok. 30-40 minut)

WIĘCEJ >