fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Tosty z szynką i serem, sałatka

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c1c0a6262-28d8-40c0-88ca-da8499d578e9
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Tosty z szynką i serem, sałatka

Przygotowanie

Tosty

  • Na każdą kromkę chleba kładziemy plaster sera oraz plaster szynki i składamy kromki po dwie
  • Następnie wsadzamy do nagrzanego tostera i pieczemy do momentu, aż na tosterze zapali się zielona lampka

Sałatka

  • Pomidorki kroimy na pół
  • Rzodkiewkę kroimy w plastry
  • Ogórka obieramy i kroimy w pół plastry
  • Wszystkie warzywa układamy na talerzu, skrapiamy tłuszczem i posypujemy przyprawami oraz pestkami

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne propozycje przyrządzenia tostów.

Autor

Iwona Wierzbicka
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: do 15 minut
Składniki: 11
Porcje: 1
Trudność: Średni

Lista składników

Tosty

  • Chleb gryczany (na drożdżach) (100 g)
  • Szynka wieprzowa wędzona (80 g)
  • Ser żółty (60 g)

Sałatka

  • Pomidor koktajlowy (60 g)
  • Rukola (40 g)
  • Rzodkiewka (30 g)
  • Oliwa z oliwek extra virgin (20 ml)
  • Ogórek gruntowy (15 g)
  • Pestki słonecznika obrane (10 g)
  • Sól kłodawska (0.5 g)
  • Pieprz czarny (0.5 g)

Potrzebny sprzęt

Deska, Nóż, Toster

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Jajo na miękko, szynka parmeńska, szparagi

Ze szparagów odcinamy zdrewniałe końcówki i gotujemy we wrzącej, osolonej wodzie przez ok. 6-7 minut (do miękkości), a następnie odcedzamy Jajo gotujemy we wrzącej, osolonej wodzie przez ok. 3-4 minuty (na miękko) Następnie jajo odcedzamy,…

WIĘCEJ >

Ciasto pomarańczowe z czekoladą

Ciasto: Piekarnik ustawiamy na 190 st. C Pomarańcze myjemy szczoteczką pod bieżącą wodą Wkładamy do garnka, zalewamy gorącą wodą Gotujemy 10 min Następnie wyjmujemy i hartujemy, czyli wrzucamy do zimnej wody Po 5 min obieramy…

WIĘCEJ >

Duszona wołowina po grecku

Mięso kroimy w kostkę Czosnek obieramy i drobno siekamy Cebulę obieramy i kroimy w piórka Ziemniaki dokładnie szorujemy i kroimy na pół Na patelni rozgrzewamy 1/3 ilości tłuszczu Wrzucamy połowę mięsa i smażymy przez ok….

WIĘCEJ >

Roladka ze schabu nadziewana indykiem i wędzonym boczkiem

Marchew i pietruszkę obieramy i kroimy w mniejsze kawałki Indyka mielimy na zmianę z warzywami w maszynce do mięsa na standardowym sitku Lekko solimy i pieprzymy i mieszamy naszą masę mieloną Dzielimy na 4 części…

WIĘCEJ >