Tosty z serem
Tosty z serem
Przygotowanie
- Na każdą kromkę chleba kładziemy plaster sera i składamy kromki po dwie
- Następnie wsadzamy do nagrzanego tostera i pieczemy do momentu, aż na tosterze zapali się zielona lampka
Rady dietetyka
Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.
Uwagi
Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne propozycje przyrządzenia tostów.
Autor
Lista składników
- Chleb gryczany (na drożdżach) (100 g)
- Ser żółty (60 g)
Potrzebny sprzęt
Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.
Powiązane przepisy
Tosty z awokado i jajem
Awokado obieramy, kroimy na kawałki i przenosimy do miski, a następnie ugniatamy widelcem na papkę Kromki chleba pieczemy w tosterze Na patelni rozgrzewamy tłuszcz Wybijamy jaja i podsmażamy przez ok. 3-4 minuty (do momentu ścięcia…
WIĘCEJ >Tost z miodem i owocami
Piekarnik nagrzewamy do temp. 180 st. C Blachę wykładamy papierem do pieczenia Na papier układamy kromki chleba i smarujemy miodem Blachę wkładamy do piekarnika na ok. 10 minut W tym czasie z truskawek usuwamy szypułki…
WIĘCEJ >Tosty z szynką i serem
Na każdą kromkę chleba kładziemy plaster sera oraz plaster szynki i składamy kromki po dwie Następnie wsadzamy do nagrzanego tostera i pieczemy do momentu, aż na tosterze zapali się zielona lampka
WIĘCEJ >Tosty z sałatą, cebulą, pomidorem i serem
Kromki chleba smarujemy tłuszczem Cebulę obieramy i kroimy w krążki Pomidora kroimy w plastry Na dwóch kromkach układamy wszystkie składniki i przykrywamy drugą kromką Tak przygotowane kanapki wkładamy do tostera i podgrzewamy do momentu, aż…
WIĘCEJ >