fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Jaja, bekon, tosty

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5cde6513dc-55c5-42d1-9397-a7f2a71f86bc
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Jaja, bekon, tosty

Przygotowanie

  • Na patelni rozgrzewamy tłuszcz
  • Kładziemy boczek i smażymy do momentu, aż stanie się chrupiący
  • Obok boczku wybijamy jaja i smażymy przez ok. 3-4 minuty (do momentu ścięcia się białek)
  • Kromki chleba wkładamy do rozgrzanego tostera na ok. 3-4 minuty (jeśli nie mamy tostera, możemy przypiec kromki w piekarniku)

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów.

Autor

Iwona Wierzbicka
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: do 15 minut
Składniki: 4
Porcje: 1
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • Jajo kurze (102 g)
  • Chleb gryczany (na drożdżach) (50 g)
  • Boczek wieprzowy wędzony (30 g)
  • Masło klarowane ghee (15 g)

Potrzebny sprzęt

Patelnia, Toster

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Komosanka z mlekiem roślinnym, owocami, orzechami i miętą

Komosę gotujemy we wrzącej wodzie przez ok. 15 minut (lub wg instrukcji na opakowaniu), co jakiś czas mieszając Następnie dolewamy mleko i mieszamy Orzechy drobno siekamy Komosankę przenosimy do miski i posypujemy owocami, orzechami oraz…

WIĘCEJ >

Curry z kurczakiem po tajsku

Cebulę obieramy i kroimy w piórka Mięso kroimy w paski W rondlu rozgrzewamy tłuszcz Wrzucamy cebulę i smażymy przez ok. 5 minut Dodajemy pastę curry i smażymy przez ok. 1 minutę, cały czas mieszając Dodajemy…

WIĘCEJ >

Roladka z dorsza i łososia z warzywami gotowanymi duszonymi na maśle klarowanym

Włączamy piekarnik i ustawiamy na 180 st. C Dorsza i łososia solimy i pieprzymy Kładziemy dorsza skórą w dół na desce i na środek kładziemy łososia Zawijamy dorsza wokoło łososia Spinamy wykałaczką żeby się roladka…

WIĘCEJ >

Kanapka dziecięca – piesek

Z chleba wycinamy kółko i półkole na kształt ogonka Z sera żółtego wycinamy kółko Pomidorka i pieczarkę kroimy na pół Z parmezanu odrywamy mały kawałek Z ogórka wycinamy paski na kształt uszek Z oliwek wycinamy…

WIĘCEJ >