Jaja, bekon, tosty
Jaja, bekon, tosty
Przygotowanie
- Na patelni rozgrzewamy tłuszcz
- Kładziemy boczek i smażymy do momentu, aż stanie się chrupiący
- Obok boczku wybijamy jaja i smażymy przez ok. 3-4 minuty (do momentu ścięcia się białek)
- Kromki chleba wkładamy do rozgrzanego tostera na ok. 3-4 minuty (jeśli nie mamy tostera, możemy przypiec kromki w piekarniku)
Rady dietetyka
Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.
Uwagi
Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów.
Autor
Lista składników
- Jajo kurze (102 g)
- Chleb gryczany (na drożdżach) (50 g)
- Boczek wieprzowy wędzony (30 g)
- Masło klarowane ghee (15 g)
Potrzebny sprzęt
Podobne tematy
Zupa szpinakowa z jajem
Cebulę i czosnek obrać i pokroić w kostkę Rozgrzewamy w garnku tłuszcz Wrzucamy cebulę i czosnek i zasmażamy 2-3 min Dodajemy szpinak, dusimy 5 min Lekko solimy i pieprzymy Trzemy na tarce gałkę muszkatołową, tak…
WIĘCEJ >Koktajl z awokado
Awokado obieramy i kroimy na kawałki Z truskawek usuwamy szypułki Imbir obieramy i ścieramy na drobnych oczkach tarki Wszystkie składniki umieszczamy w blenderze (lub w naczyniu, w którym będziemy blendować) i blendujemy na jednolitą konsystencję
WIĘCEJ >Łosoś z ryżem
Ryż gotujemy wg instrukcji na opakowaniu, a następnie odcedzamy Groszek gotujemy we wrzącej, osolonej wodzie przez ok. 15 minut (do miękkości), a następnie odcedzamy Rybę dokładnie myjemy i osuszamy ręcznikiem papierowym Następnie przyprawiamy rybę z…
WIĘCEJ >Sałatka z owoców sezonowych – wiosna
Owoce umyć, przekroić na cztery części i usunąć gniazda Pokroić w kostkę, wymieszać
WIĘCEJ >