fbpx
logo
Szukaj
open close

Jaja, bekon, tosty

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5cde6513dc-55c5-42d1-9397-a7f2a71f86bc
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Postaw mi kawę na buycoffee.to

Jaja, bekon, tosty

Przygotowanie

  • Na patelni rozgrzewamy tłuszcz
  • Kładziemy boczek i smażymy do momentu, aż stanie się chrupiący
  • Obok boczku wybijamy jaja i smażymy przez ok. 3-4 minuty (do momentu ścięcia się białek)
  • Kromki chleba wkładamy do rozgrzanego tostera na ok. 3-4 minuty (jeśli nie mamy tostera, możemy przypiec kromki w piekarniku)

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów.

Autor

Iwona Wierzbicka
Postaw mi kawę na buycoffee.to
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: do 15 minut
Składniki: 4
Porcje: 1
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • Jajo kurze (102 g)
  • Chleb gryczany (na drożdżach) (50 g)
  • Boczek wieprzowy wędzony (30 g)
  • Masło klarowane ghee (15 g)

Potrzebny sprzęt

Patelnia, Toster

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.

Powiązane przepisy

Mięso, ser, jaja, boczek

Mięso dokładnie oczyszczamy i osuszamy Następnie przyprawiamy mięso z każdej strony Na patelni rozgrzewamy tłuszcz Kładziemy mięso i podsmażamy z (…)

WIĘCEJ >

Grzanki z pastą z awokado, jajem i bekonem

Awokado obieramy, usuwamy pestkę i rozgniatamy na papkę Dodajemy przyprawy, sezam oraz sok z cytryny i dokładnie mieszamy Na patelni (…)

WIĘCEJ >

Sałatka z bekonem, jajami i pomidorem

Rozgrzewamy patelnię Kładziemy plastry bekonu i wytapiamy z nich tłuszcz oraz smażymy do momentu, aż staną się chrupiące Do miski (…)

WIĘCEJ >

Tosty z sałatą, cebulą, pomidorem i serem

Kromki chleba smarujemy tłuszczem Cebulę obieramy i kroimy w krążki Pomidora kroimy w plastry Na dwóch kromkach układamy wszystkie składniki (…)

WIĘCEJ >

Pierś z indyka, jajo, pieczarki

Mięso dokładnie oczyszczamy i przyprawiamy z każdej strony Na patelni rozgrzewamy tłuszcz Kładziemy mięso i smażmy przez ok. 6-8 minut (…)

WIĘCEJ >