fbpx
logo
Szukaj
open close

Pierś z indyka, jajo, pieczarki

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c1152dab7-a2a9-4c60-93b9-39bd3a361fd8
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Postaw mi kawę na buycoffee.to

Pierś z indyka, jajo, pieczarki

Przygotowanie

  • Mięso dokładnie oczyszczamy i przyprawiamy z każdej strony
  • Na patelni rozgrzewamy tłuszcz
  • Kładziemy mięso i smażmy przez ok. 6-8 minut z każdej strony (na złotawy kolor)
  • Pieczarki oczyszczamy i kroimy w plastry
  • Na osobnej patelni rozgrzewamy tłuszcz
  • Wrzucamy pieczarki, dodajemy przyprawy i smażymy przez ok. 4-5 minut
  • Jajo gotujemy we wrzącej wodzie przez ok. 8 minut (na twardo)
  • Sałatę kroimy na kawałki
  • Mięso przenosimy na deskę i kroimy w plastry
  • Jajo odcedzamy, obieramy ze skorupy i kroimy na pół
  • Na talerzu układamy wszystkie składniki i posypujemy sezamem

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne propozycje przyrządzenia piersi z indyka.

Autor

Iwona Wierzbicka
Postaw mi kawę na buycoffee.to
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: do 1 godziny
Składniki: 9
Porcje: 1
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • Indyk pierś (150 g)
  • Pieczarka (świeża) (100 g)
  • Jajo kurze (51 g)
  • Masło klarowane ghee (30 g)
  • Sałata lodowa (20 g)
  • Sezam czarny (10 g)
  • Sól kłodawska (1 g)
  • Pieprz czarny (1 g)
  • Oregano suszone (0.5 g)

Potrzebny sprzęt

Deska, Garnek, Nóż, Patelnia, Patelnia - mała

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.

Powiązane przepisy

Pierś indyka w curry

Mięso dokładnie oczyszczamy i osuszamy Następnie przyprawiamy mięso z każdej strony Na patelni rozgrzewamy tłuszcz (masło) Kładziemy mięso i smażymy (…)

WIĘCEJ >

Grillowana pierś z indyka na warzywach

Grillowana pierś z indyka Mięso kroimy wzdłuż na cieńsze plastry Do miski wlewamy sos sojowy i tłuszcz, dodajemy przeciśnięty przez (…)

WIĘCEJ >

Pierś indyka z komosą ryżową i awokado

Komosę gotujemy wg instrukcji na opakowaniu, a następnie odcedzamy Mięso oczyszczamy i posypujemy przyprawami z każdej strony Na patelni rozgrzewamy (…)

WIĘCEJ >

Pierś z indyka nadziewana szpinakiem

Pierś dokładnie myjemy i oczyszczamy Następnie pierś przyprawiamy z każdej strony (wszystkimi przyprawami) Na patelni rozgrzewamy tłuszcz Wrzucamy szpinak, przyprawiamy (…)

WIĘCEJ >

Pierś z indyka duszona z warzywami i pieczarkami

Mięso myjemy i kroimy w kostkę. Cebulę kroimy w drobną kostkę, marchewkę i pietruszkę – w talarki. Pieczarki – na (…)

WIĘCEJ >