fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Pierś z indyka, jajo, pieczarki

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c1152dab7-a2a9-4c60-93b9-39bd3a361fd8
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider

Pierś z indyka, jajo, pieczarki

Przygotowanie

  • Mięso dokładnie oczyszczamy i przyprawiamy z każdej strony
  • Na patelni rozgrzewamy tłuszcz
  • Kładziemy mięso i smażmy przez ok. 6-8 minut z każdej strony (na złotawy kolor)
  • Pieczarki oczyszczamy i kroimy w plastry
  • Na osobnej patelni rozgrzewamy tłuszcz
  • Wrzucamy pieczarki, dodajemy przyprawy i smażymy przez ok. 4-5 minut
  • Jajo gotujemy we wrzącej wodzie przez ok. 8 minut (na twardo)
  • Sałatę kroimy na kawałki
  • Mięso przenosimy na deskę i kroimy w plastry
  • Jajo odcedzamy, obieramy ze skorupy i kroimy na pół
  • Na talerzu układamy wszystkie składniki i posypujemy sezamem

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne propozycje przyrządzenia piersi z indyka.

Autor

Iwona Wierzbicka
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slider
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider
Czas: do 1 godziny
Składniki: 9
Porcje: 1
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • Indyk pierś (150 g)
  • Pieczarka (świeża) (100 g)
  • Jajo kurze (51 g)
  • Masło klarowane ghee (30 g)
  • Sałata lodowa (20 g)
  • Sezam czarny (10 g)
  • Sól kłodawska (1 g)
  • Pieprz czarny (1 g)
  • Oregano suszone (0.5 g)

Potrzebny sprzęt

Deska, Garnek, Nóż, Patelnia, Patelnia - mała

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Krem z kalafiora

Cebulę obieramy i kroimy w kostkę Kalafior dzielimy na małe różyczki W garnku rozpuszczamy tłuszcz Dodajemy cebule, podsmażamy 3 minuty Dodajemy kalafior Podsmażamy 3 min Zalewamy bulionem Gotujemy 10 min Miksujemy blenderem Próbujemy, doprawiamy solą…

WIĘCEJ >

Koktajl z czarnej porzeczki

Porzeczki, sałatę i mango myjemy Mango obieramy i kroimy w kostkę Wszystkie składniki umieszczamy w blenderze kielichowym Miksujemy

WIĘCEJ >

Fritatta owocowa

Jabłko obieramy i kroimy w kostkę, banana kroimy w plastry. Lekko podsmażamy na niewielkiej ilości oleju jabłko i banana. Jajka wbijamy do miseczki, dokładnie mieszamy z przyprawami i wlewamy na patelnię z owocami. Smażymy na…

WIĘCEJ >

Tofu Stir Fry z ryżem

Ryż gotujemy we wrzącej, osolonej wodzie wg instrukcji na opakowaniu, a następnie odcedzamy Tofu kroimy w kostkę Cebulę obieramy i kroimy w drobną kostkę Imbir oraz czosnek obieramy i drobno siekamy Marchew obieramy i ścieramy…

WIĘCEJ >