fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Pierś z indyka, jajo, pieczarki

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c1152dab7-a2a9-4c60-93b9-39bd3a361fd8
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Pierś z indyka, jajo, pieczarki

Przygotowanie

  • Mięso dokładnie oczyszczamy i przyprawiamy z każdej strony
  • Na patelni rozgrzewamy tłuszcz
  • Kładziemy mięso i smażmy przez ok. 6-8 minut z każdej strony (na złotawy kolor)
  • Pieczarki oczyszczamy i kroimy w plastry
  • Na osobnej patelni rozgrzewamy tłuszcz
  • Wrzucamy pieczarki, dodajemy przyprawy i smażymy przez ok. 4-5 minut
  • Jajo gotujemy we wrzącej wodzie przez ok. 8 minut (na twardo)
  • Sałatę kroimy na kawałki
  • Mięso przenosimy na deskę i kroimy w plastry
  • Jajo odcedzamy, obieramy ze skorupy i kroimy na pół
  • Na talerzu układamy wszystkie składniki i posypujemy sezamem

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne propozycje przyrządzenia piersi z indyka.

Autor

Iwona Wierzbicka
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: do 1 godziny
Składniki: 9
Porcje: 1
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • Indyk pierś (150 g)
  • Pieczarka (świeża) (100 g)
  • Jajo kurze (51 g)
  • Masło klarowane ghee (30 g)
  • Sałata lodowa (20 g)
  • Sezam czarny (10 g)
  • Sól kłodawska (1 g)
  • Pieprz czarny (1 g)
  • Oregano suszone (0.5 g)

Potrzebny sprzęt

Deska, Garnek, Nóż, Patelnia, Patelnia - mała

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Omlet prawie serowy

Jajka blendujemy z płatkami drożdżowymi, papryką wędzoną i szczyptą soli. Rozgrzewamy patelnię z masłem klarowanym. Wylewamy masę na patelnię i smażymy do czasu gdy dół omleta się zetnie i zarumieni. Omlet obracamy i smażymy z…

WIĘCEJ >

Sałatka z ryżu i soczewicy

Ryż gotujemy we wrzącej, osolonej wodzie Soczewicę moczymy, a następnie gotujemy Cebulę kroimy w kosteczkę, czosnek i natkę pietruszki siekamy. Mieszamy składniki sosu: sok z cytryny, oliwę, sos sojowy i przyprawy. Łączymy wszystkie składniki w…

WIĘCEJ >

Wiosenne warzywa z miętą

Ziemniaki obieramy, kroimy w grube plastry, przenosimy do naczynia do gotowania na parze i przykrywamy pokrywką Następnie naczynie z ziemniakami kładziemy na rondel z wrzącą wodą i gotujemy ziemniaki przez ok. 15 minut Cukinię kroimy…

WIĘCEJ >

Ziołowe ziemniaczki z sosem tzatziki

Piekarnik nagrzewamy do temp. 200 st. C Blachę wykładamy papierem do pieczenia i skrapiamy tłuszczem Ziemniaki dokładnie szorujemy, kroimy wzdłuż na ćwiartki i kładziemy na papier skórą do góry Blachę wkładamy do piekarnika na ok….

WIĘCEJ >