Pierś z indyka, jajo, pieczarki
Pierś z indyka, jajo, pieczarki
Przygotowanie
- Mięso dokładnie oczyszczamy i przyprawiamy z każdej strony
- Na patelni rozgrzewamy tłuszcz
- Kładziemy mięso i smażmy przez ok. 6-8 minut z każdej strony (na złotawy kolor)
- Pieczarki oczyszczamy i kroimy w plastry
- Na osobnej patelni rozgrzewamy tłuszcz
- Wrzucamy pieczarki, dodajemy przyprawy i smażymy przez ok. 4-5 minut
- Jajo gotujemy we wrzącej wodzie przez ok. 8 minut (na twardo)
- Sałatę kroimy na kawałki
- Mięso przenosimy na deskę i kroimy w plastry
- Jajo odcedzamy, obieramy ze skorupy i kroimy na pół
- Na talerzu układamy wszystkie składniki i posypujemy sezamem
Rady dietetyka
Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.
Uwagi
Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne propozycje przyrządzenia piersi z indyka.
Autor
Lista składników
- Indyk pierś (150 g)
- Pieczarka (świeża) (100 g)
- Jajo kurze (51 g)
- Masło klarowane ghee (30 g)
- Sałata lodowa (20 g)
- Sezam czarny (10 g)
- Sól kłodawska (1 g)
- Pieprz czarny (1 g)
- Oregano suszone (0.5 g)
Potrzebny sprzęt
Podobne tematy
Grillowane warzywa
Warzywa myjemy, marchewkę obieramy, kroimy wszystkie warzywa W garnku rozpuszczamy smalec, wrzucamy do niego pokrojone warzywa, doprawiamy solą pieprzem i mieszamy Rozgrzewamy patelnię grillową, przekładamy na nią warzywa i grillujemy 10 minut z każdej strony
WIĘCEJ >Rolki nori z owocami morza
Marchewkę, ogórka i łososia kroimy w paski julienne. Awokado wydrążamy i widelcem rozgniatamy miąższ, dodajemy mielony imbir i dokładnie mieszamy. Pasta ta będzie pełniła taką funkcję jak ryż w tradycyjnym sushi. Rozkładamy arkusz wodorostów i…
WIĘCEJ >Omlet z krewetkami
Omlet Do miski wybijamy jaja, dodajemy przyprawy i roztrzepujemy rózgą kuchenną Na patelni rozgrzewamy tłuszcz Wylewamy masę jajeczną i smażymy przez ok. 3-4 minuty (do momentu ścięcia się masy) Następnie omleta przenosimy na talerz, na…
WIĘCEJ >Sałatka ryżowa z tuńczykiem
Ryż ugotować we wrzącej, osolonej wodzie do miękkości Ugotowany ryż przełożyć na sito i przelać kilkakrotnie zimną wodą Odcedzić ryż z wody Ogórki pokroić w kostkę Cebulę pokroić w kostkę Awokado obrać, przekroić na pół,…
WIĘCEJ >