fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Pierś indyka z komosą ryżową i awokado

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c1e3f4b1f-9abb-4f82-a657-85026d4b8d7a
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider

Pierś indyka z komosą ryżową i awokado

Przygotowanie

  • Komosę gotujemy wg instrukcji na opakowaniu, a następnie odcedzamy
  • Mięso oczyszczamy i posypujemy przyprawami z każdej strony
  • Na patelni rozgrzewamy tłuszcz
  • Kładziemy mięso i smażymy przez ok. 6-8 minut z każdej strony (na złotawy kolor)
  • Awokado obieramy i kroimy w plastry
  • Pomidora kroimy w cząstki
  • Mięso ściągamy z patelni i kroimy w plastry
  • Na talerzu układamy sałatę oraz szpinak, a na wierzch nakładamy komosę, mięso, awokado oraz pomidora (jak na załączonym obrazku), całość skrapiamy tłuszczem, posypujemy przyprawami i dekorujemy kawałkiem cytryny

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne propozycje przyrządzenia piersi z indyka.

Autor

Iwona Wierzbicka
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slider
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider
Czas: do 1 godziny
Składniki: 11
Porcje: 1
Trudność: Średni

Lista składników

  • Indyk pierś (150 g)
  • Komosa ryżowa biała (100 g)
  • Pomidor (85 g)
  • Awokado (70 g)
  • Sałata karbowana (30 g)
  • Szpinak (25 g)
  • Oliwa z oliwek extra virgin (20 ml)
  • Cytryna (20 g)
  • Sól kłodawska (1 g)
  • Pieprz czarny (0.5 g)
  • Papryka słodka mielona (proszek) (0.5 g)

Potrzebny sprzęt

Deska, Garnek, Nóż, Patelnia, Sitko

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Spaghetti z cukinii z sosem arrabiata

Cukinię myjemy, odcinamy końcówki i trzemy na tarce spiralnej, czyli spiromacie Jeśli nie mamy spiromatu, to kroimy cukinię w plastry i plastry na cienkie paseczki jak spaghetti Cebulę i czosnek obieramy i kroimy w kostkę…

WIĘCEJ >

Capresse z sosem z granatów – sałatka

Pomidory sparzyć i obrać ze skórki – czyli kładziemy pomidory na desce szypułką w dół Nożem robimy na czubku pomidora dwa delikatne nacięcia, tyle tylko, żeby naciąć skórkę Wkładamy pomidory do jakiejś miseczki lub garnuszka…

WIĘCEJ >

Bakłażan zapiekany z pomidorem, bazylią i serem

Piekarnik nagrzewamy do temp. 180 st. C Bakłażana i pomidora kroimy w plastry Bazylię drobno siekamy Ser ścieramy na drobnych oczkach tarki do miski Blachę wykładamy papierem do pieczenia Na papier układamy plastry bakłażana, na…

WIĘCEJ >