fbpx
logo
Szukaj
open close

Pierś indyka z komosą ryżową i awokado

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c1e3f4b1f-9abb-4f82-a657-85026d4b8d7a
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Postaw mi kawę na buycoffee.to

Pierś indyka z komosą ryżową i awokado

Przygotowanie

  • Komosę gotujemy wg instrukcji na opakowaniu, a następnie odcedzamy
  • Mięso oczyszczamy i posypujemy przyprawami z każdej strony
  • Na patelni rozgrzewamy tłuszcz
  • Kładziemy mięso i smażymy przez ok. 6-8 minut z każdej strony (na złotawy kolor)
  • Awokado obieramy i kroimy w plastry
  • Pomidora kroimy w cząstki
  • Mięso ściągamy z patelni i kroimy w plastry
  • Na talerzu układamy sałatę oraz szpinak, a na wierzch nakładamy komosę, mięso, awokado oraz pomidora (jak na załączonym obrazku), całość skrapiamy tłuszczem, posypujemy przyprawami i dekorujemy kawałkiem cytryny

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne propozycje przyrządzenia piersi z indyka.

Autor

Iwona Wierzbicka
Postaw mi kawę na buycoffee.to
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: do 1 godziny
Składniki: 11
Porcje: 1
Trudność: Średni

Lista składników

  • Indyk pierś (150 g)
  • Komosa ryżowa biała (100 g)
  • Pomidor (85 g)
  • Awokado (70 g)
  • Sałata karbowana (30 g)
  • Szpinak (25 g)
  • Oliwa z oliwek extra virgin (20 ml)
  • Cytryna (20 g)
  • Sól kłodawska (1 g)
  • Pieprz czarny (0.5 g)
  • Papryka słodka mielona (proszek) (0.5 g)

Potrzebny sprzęt

Deska, Garnek, Nóż, Patelnia, Sitko

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.

Powiązane przepisy

Pierś indyka w curry

Mięso dokładnie oczyszczamy i osuszamy Następnie przyprawiamy mięso z każdej strony Na patelni rozgrzewamy tłuszcz (masło) Kładziemy mięso i smażymy (…)

WIĘCEJ >

Grillowana pierś z indyka na warzywach

Grillowana pierś z indyka Mięso kroimy wzdłuż na cieńsze plastry Do miski wlewamy sos sojowy i tłuszcz, dodajemy przeciśnięty przez (…)

WIĘCEJ >

Pierś z indyka nadziewana szpinakiem

Pierś dokładnie myjemy i oczyszczamy Następnie pierś przyprawiamy z każdej strony (wszystkimi przyprawami) Na patelni rozgrzewamy tłuszcz Wrzucamy szpinak, przyprawiamy (…)

WIĘCEJ >

Pierś z indyka duszona z warzywami i pieczarkami

Mięso myjemy i kroimy w kostkę. Cebulę kroimy w drobną kostkę, marchewkę i pietruszkę – w talarki. Pieczarki – na (…)

WIĘCEJ >

Faszerowane piersi z indyka

Włączamy piekarnik i wstawiamy do niego puste naczynie żaroodporne, temp 180 st. C, opcja grzania z góry i dołu. Pierś (…)

WIĘCEJ >