fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Pierś indyka w curry

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5cdb265c1f-9496-4311-a251-63b9707af045
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Pierś indyka w curry

Przygotowanie

  • Mięso dokładnie oczyszczamy i osuszamy
  • Następnie przyprawiamy mięso z każdej strony
  • Na patelni rozgrzewamy tłuszcz (masło)
  • Kładziemy mięso i smażymy przez ok. 6-7 minut z każdej strony
  • Pomidorki kroimy na pół
  • Paprykę kroimy w paski
  • Ogórka kroimy w plastry
  • Do miski wkładamy sałatę oraz wszystkie warzywa, całość skrapiamy oliwą i posypujemy przyprawami
  • Mięso ściągamy z patelni, odkładamy na ok. 3-5 minut do ostygnięcia, a następnie kroimy w plastry
  • Plastry mięsa układamy na sałatkę

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne propozycje przyrządzenia indyka.

Autor

Iwona Wierzbicka
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: do 30 minut
Składniki: 10
Porcje: 1
Trudność: Średni

Lista składników

  • Indyk pierś (150 g)
  • Pomidor koktajlowy (60 g)
  • Sałata karbowana (50 g)
  • Papryka żółta (50 g)
  • Ogórek długi (45 g)
  • Oliwa z oliwek extra virgin (20 ml)
  • Masło klarowane ghee (15 g)
  • Curry w proszku (1.5 g)
  • Sól kłodawska (0.5 g)
  • Pieprz czarny (0.5 g)

Potrzebny sprzęt

Deska, Miska, Nóż, Patelnia

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Cukinia małosolna

Cukinię kroimy wzdłuż na pół, a następnie w pół plastry (końcówki odcinamy) Kawałki cukinii układamy w słoikach, dodajemy koper, czosnek i liście laurowe Wodę zagotowujemy Dodajemy sól i rozpuszczamy Słoiki z cukinią zalewamy solanką, zakręcamy…

WIĘCEJ >

Kokosowa karkówka z warzywami

Karkówkę kroimy w kostkę, a warzywa w paski Zalewamy marynatą z mleka kokosowego, kolendry, kardamonu i soli Wstawiamy do lodówki na co najmniej 2 godz. (najlepiej na całą noc) Rozgrzewamy patelnię Smażymy mięso z warzywami…

WIĘCEJ >

Klasyczne tortille pszenne

Do robota kuchennego wsypujemy mąkę, proszek do pieczenia i przyprawy (sól), dodajemy tłuszcz, dolewamy ciepłą wodę i całość dokładnie miksujemy (do momentu, aż mieszanka będzie przypominać drugą bułkę tartą) Z masy formujemy kulę, wkładamy do…

WIĘCEJ >

Risotto cytrynowo-tymiankowe

Mięso kroimy w paski Cebulę z czosnkiem obieramy i drobno siekamy Zieleninę drobno siekamy Ser (parmezan) ścieramy na drobnych oczkach tarki do miski Do rondla wlewamy bulion i gotujemy na wolnym ogniu Na patelni rozgrzewamy…

WIĘCEJ >