fbpx
logo
Szukaj
open close

Frittata warzywna z pomidorami i mozzarellą

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c216ee09f-be6c-4c5f-8e6e-f878c4298bd6
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Frittata warzywna z pomidorami i mozzarellą

Przygotowanie

  • Rozgrzewamy piekarnik do 20 st. C
  • Ubijamy jajka z dwoma łyżkami wody i odstawiamy
  • Pomidory i szczypior myjemy
  • Ser, szczypior, oliwki, pomidora kroimy i układamy w naczyniu żaroodpornym
  • Wylewamy na warzywa z serem ubite jajka
  • Całość doprawiamy solą i pieprzem
  • Pieczemy całość około 20-25 minut, aż do ścięcia się jajek
  • Po upieczeniu wyciągamy z piekarnika, czekamy aż potrawa ostygnie i kroimy

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne propozycje przyrządzenia frittaty.

Autor

Ajwendieta
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: do 30 minut
Składniki: 8
Porcje: 3
Trudność: Średni

Lista składników

  • Jajo kurze rozm. M (306 g)
  • Pomidor (świeży) (170 g)
  • Ser mozzarella (100 g)
  • Oliwki czarne (50 g)
  • Woda (30 ml)
  • Szczypiorek (20 g)
  • Sól kłodawska (2.5 g)
  • Pieprz czarny (0.5 g)

Potrzebny sprzęt

Deska, Miska, Naczynie żaroodporne, Nóż, Piekarnik, Rózga kuchenna

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Zupa kokosowo – buraczkowa

Bulion z mlekiem wlewamy do garnka Marchew i pietruszkę obieramy, kroimy w kostkę, wrzucamy do garnka i zaczynamy gotować Buraki kroimy w kostkę i dodajemy do gotującej zupy Czosnek obieramy, siekamy i dodajemy do zupy…

WIĘCEJ >

Gulasz wołowy AIP

Mięso kroimy w kostkę. Podsmażamy z wierzchu na dużym ogniu, zmniejszamy ogień na średni. Kroimy warzywa, wyciskamy czosnek i dodajemy do mięsa. Dodajemy liście laurowe. Dusimy 1,5 do 2 godzin po przykryciem – do miękkości….

WIĘCEJ >

Pasztet z królika

Mięso z królika zalewamy zimną wodą i od momentu zagotowania trzymamy na małym ogniu przez 1 godzinę. Następne dodajemy obraną marchew, pietruszkę, seler i pół łyżeczki soli himalajskiej. Gotujemy na małym ogniu pół godziny, a…

WIĘCEJ >

Warzywna misa Buddy

Piekarnik nagrzewamy do 200 stopni Kalafior dzielimy na różyczki i polewamy roztopionym olejem kokosowym Doprawiamy solą, czosnkiem, kurkumą i mieszamy Batata możemy umyć i piec w skórce lub obrać i pokroić na mniejsze kawałki Batata…

WIĘCEJ >