fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Frittata warzywna z pomidorami i mozzarellą

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c216ee09f-be6c-4c5f-8e6e-f878c4298bd6
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider

Frittata warzywna z pomidorami i mozzarellą

Przygotowanie

  • Rozgrzewamy piekarnik do 20 st. C
  • Ubijamy jajka z dwoma łyżkami wody i odstawiamy
  • Pomidory i szczypior myjemy
  • Ser, szczypior, oliwki, pomidora kroimy i układamy w naczyniu żaroodpornym
  • Wylewamy na warzywa z serem ubite jajka
  • Całość doprawiamy solą i pieprzem
  • Pieczemy całość około 20-25 minut, aż do ścięcia się jajek
  • Po upieczeniu wyciągamy z piekarnika, czekamy aż potrawa ostygnie i kroimy

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne propozycje przyrządzenia frittaty.

Autor

Ajwendieta
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slider
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider
Czas: do 30 minut
Składniki: 8
Porcje: 3
Trudność: Średni

Lista składników

  • Jajo kurze rozm. M (306 g)
  • Pomidor (świeży) (170 g)
  • Ser mozzarella (100 g)
  • Oliwki czarne (50 g)
  • Woda (30 ml)
  • Szczypiorek (20 g)
  • Sól kłodawska (2.5 g)
  • Pieprz czarny (0.5 g)

Potrzebny sprzęt

Deska, Miska, Naczynie żaroodporne, Nóż, Piekarnik, Rózga kuchenna

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Chłodnik z awokado z serem kozim

Awokado obieramy, usuwamy pestkę i wrzucamy miąższ do naczynia, w którym będziemy `miksować Dodajemy sok z cytryny i mleko kokosowe Dodajemy twaróg kozi Lekko pieprzymy Miksujemy Próbujemy i ewentualnie dosalamy (zależy jak słony był ser)…

WIĘCEJ >

Jajecznica z żółtek i brokuła

Brokuła gotujemy w lekko osolonej wodzie bez przykrycia około 10 minut. Rozpuszczamy masło na patelni Wrzucamy brokuła, można dodać również inne ulubione świeże zioła Rozbijamy jaja i dokładnie oddzielamy żółtka, można to zrobić ręcznie lub…

WIĘCEJ >

Awokado zapiekane z jajkiem i boczkiem

Nagrzewamy piekarnik do temp. 220 st. C Łyżką wydrążamy połówkę awokado do momentu aż otwór będzie mniej więcej dwa razy większy niż na początku Kładziemy połówki awokado wydrążoną stroną do góry w naczyniu żaroodpornym Wbijamy…

WIĘCEJ >

Wrap z serem i z pieczarkami

Jajka blendujemy do uzyskania gładkiej masy Wymieszaj widelcem z olejem MCT i z ulubionymi przyprawami Na patelni podgrzewamy delikatnie masło, wylewamy masę, przykrywamy pokrywką i dusimy do momentu ścięcia się białka na powierzchni omleta Na…

WIĘCEJ >