fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Frittata warzywna z pomidorami i mozzarellą

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c216ee09f-be6c-4c5f-8e6e-f878c4298bd6
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Frittata warzywna z pomidorami i mozzarellą

Przygotowanie

  • Rozgrzewamy piekarnik do 20 st. C
  • Ubijamy jajka z dwoma łyżkami wody i odstawiamy
  • Pomidory i szczypior myjemy
  • Ser, szczypior, oliwki, pomidora kroimy i układamy w naczyniu żaroodpornym
  • Wylewamy na warzywa z serem ubite jajka
  • Całość doprawiamy solą i pieprzem
  • Pieczemy całość około 20-25 minut, aż do ścięcia się jajek
  • Po upieczeniu wyciągamy z piekarnika, czekamy aż potrawa ostygnie i kroimy

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne propozycje przyrządzenia frittaty.

Autor

Ajwendieta
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: do 30 minut
Składniki: 8
Porcje: 3
Trudność: Średni

Lista składników

  • Jajo kurze rozm. M (306 g)
  • Pomidor (świeży) (170 g)
  • Ser mozzarella (100 g)
  • Oliwki czarne (50 g)
  • Woda (30 ml)
  • Szczypiorek (20 g)
  • Sól kłodawska (2.5 g)
  • Pieprz czarny (0.5 g)

Potrzebny sprzęt

Deska, Miska, Naczynie żaroodporne, Nóż, Piekarnik, Rózga kuchenna

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Jaglanka z borówkami i płatkami migdała

Kaszę gotujemy w wodzie lub mleku roślinnym (proporcja 1 część ryżu, 4 części płynu) przez około 15 minut lub do pochłonięcia całej wilgoci Całość przelewamy do miseczki, następnie dodajemy garść borówek i posypujemy płatkami migdałowymi

WIĘCEJ >

Shake z papai

Papaję obieramy, pestki wyrzucamy, kawałki owocu wkładamy do blendera kielichowego Wyciskamy sok z cytryny Dolewamy wodę kokosową Miksujemy 15 sekund

WIĘCEJ >

Gryczanka z mlekiem roślinnym i miodem

Płatki gryczane gotujemy do miękkości w wodzie Wlewamy mleko Polewamy łyżką miodu Można posypać cynamonem

WIĘCEJ >

Grillowane Halloumi

Ser Halloumi wyjmujemy z opakowania i grillujemy na patelni aż do momentu zarumienienia Z pozostałych składników robimy sałatkę i podajemy razem z serem

WIĘCEJ >