Frytki z dyni
Frytki z dyni
Przygotowanie
- Dynię obieramy, myjemy i kroimy na frytki o grubości 1-2 cm
- Umieszczamy w naczyniu i dodajemy oliwę z przyprawami
- Wszystko dokładnie mieszamy
- Frytki układamy na blaszce wyścielonej papierem do pieczenia
- Pieczemy około 30-40 minut w piekarniku nagrzanym do 180-200 stopni
- W połowie pieczenia przewracamy frytki
Rady dietetyka
Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.
Autor
Lista składników
- Dynia Hokkaido (świeża) (840 g)
- Oliwa z oliwek extra virgin (20 ml)
- Sól kłodawska (2.5 g)
- Bazylia suszona (1 g)
- Oregano suszone (1 g)
- Papryka słodka mielona (proszek) (1 g)
- Papryka wędzona mielona (proszek) (1 g)
- Garam masala (1 g)
- Curry w proszku (1 g)
- Czosnek granulowany (1 g)
- Pieprz czarny (0.5 g)
Potrzebny sprzęt
Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.