fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Gofry śniadaniowe

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c9f5ca120-6ff3-4b0c-976b-84d3d5e82d92-1

Gofry śniadaniowe

Przygotowanie

  • Wszystkie składniki mieszamy rózgą (masło musimy lekko podgrzać, aby było płynne).
  • Do rozgrzanej gofrowincy wlewamy równomiernie ciasto i pieczemy do zarumienienia (ok. 5 minut).
  • Podajemy z ulubionymi dodatkami (np. z plastrami pokrojonego pomidora).

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik przepisu odpowiada Twojej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom – zajrzyj w piktogramy.

Uwagi

W podpiętych, powiązanych przepisach znajdują się nasze propozycje gofrów idealnych jako przekąska na II śniadanie.

Autor

Maja Wlazły
Czas: do 15 minut
Składniki: 5
Porcje: 1
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • 2 jaja kurze roz. M (ok. 102 g)
  • 1 łyżka mąki migdałowej (10 g)
  • 2 łyżki płatków drożdżowych (10 g)
  • 1 łyżeczka płynnego masła klarowanego Ghee (8 g)
  • 1 szczypta soli kłodawskiej (3 g)

Potrzebny sprzęt

Gofrownica, Rózga kuchenna
Heading layer
Pobierz za darmo aplikację na smartfona i zacznij pracę nad swoją dietą!
Slider

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Chłodnik ze szpinaku i awokado

Awokado obieramy, wyrzucamy pestkę Miąższ wkładamy do naczynia, w którym będziemy miksować Seler kroimy w kawałki i dodajemy do naczynia Dodajemy szpinak Dodajemy sok i czosnek niedźwiedzi Dolewamy wodę gazowaną Lekko solimy i pieprzymy Miksujemy…

WIĘCEJ >

Sałatka z ryżu i soczewicy

Ryż gotujemy we wrzącej, osolonej wodzie Soczewicę moczymy, a następnie gotujemy Cebulę kroimy w kosteczkę, czosnek i natkę pietruszki siekamy. Mieszamy składniki sosu: sok z cytryny, oliwę, sos sojowy i przyprawy. Łączymy wszystkie składniki w…

WIĘCEJ >

Zupa czosnkowa na rosole

W garnku rozgrzewamy olej kokosowy Czosnek z cebulą obieramy i kroimy w kostkę Dodajemy do garnka Smażymy chwilę tak, by się lekko przyrumieniły Zalewamy rosołem i miksujemy blenderem na gładki krem Doprawiamy solą Przed podaniem…

WIĘCEJ >

Hummus z pieczoną marchewką

Marchewki kroimy na mniejsze kawałki, czosnek przeciskamy przez praskę. Wszystkie składniki umieszczamy w jednym naczyniu i blendujemy na gładką masę. Doprawiamy dodając więcej soku z cytryny, soli, pieprzu i kuminu.

WIĘCEJ >