fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Gofry śniadaniowe

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c9f5ca120-6ff3-4b0c-976b-84d3d5e82d92-1

Gofry śniadaniowe

Przygotowanie

  • Wszystkie składniki mieszamy rózgą (masło musimy lekko podgrzać, aby było płynne).
  • Do rozgrzanej gofrowincy wlewamy równomiernie ciasto i pieczemy do zarumienienia (ok. 5 minut).
  • Podajemy z ulubionymi dodatkami (np. z plastrami pokrojonego pomidora).

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik przepisu odpowiada Twojej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom – zajrzyj w piktogramy.

Uwagi

W podpiętych, powiązanych przepisach znajdują się nasze propozycje gofrów idealnych jako przekąska na II śniadanie.

Autor

Maja Wlazły
Czas: do 15 minut
Składniki: 5
Porcje: 1
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • 2 jaja kurze roz. M (ok. 102 g)
  • 1 łyżka mąki migdałowej (10 g)
  • 2 łyżki płatków drożdżowych (10 g)
  • 1 łyżeczka płynnego masła klarowanego Ghee (8 g)
  • 1 szczypta soli kłodawskiej (3 g)

Potrzebny sprzęt

Gofrownica, Rózga kuchenna
Heading layer
Pobierz za darmo aplikację na smartfona i zacznij pracę nad swoją dietą!
Slider

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Chleb gryczano-jaglany

Obie kasze dokładnie wypłukać na sicie jaglaną najlepiej zalać na chwilę wrzątkiem. Kasze przełożyć do miski i zalać wodą tak, aby je zakryć. Odstawić na minimum 24 godziny, przemieszać od czasu do czasu, ewentualnie uzupełnić…

WIĘCEJ >

Budyń jaglany

Kaszę jaglaną przepłukujemy na sicie pod strumieniem ciepłej wody Przenosimy do rondelka, wlewamy mleko, przykrywamy i zagotowujemy Zmniejszamy ogień i gotujemy pod przykryciem przez około 15 minut do momentu aż kasza wchłonie cały płyn i…

WIĘCEJ >

Koktajl z natką pietruszki i ogórkiem

Myjemy natkę pietruszki, ogórka i jabłko Obieramy banana Umieszczamy wszystkie składniki do blendera i dolewamy szklankę wody Wszystko razem blendujemy

WIĘCEJ >

Marmolada z cebuli

Cebulę obrać i pokroić w półksiężyce, paski lub piórka Gruszkę obrać ze skóry i pokroić w drobną kostkę   W garnku rozgrzać masło Wrzucić gruszkę, smażyć 2 min., zamieszać Dodać cebulę, smażyć 5 min., zamieszać co jakiś…

WIĘCEJ >