fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Gofry marchewkowe

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5cbd0b3288-90d9-48d8-b24d-5f1724e9b617

Gofry marchewkowe

Przygotowanie

  • Masło rozpuszczamy w garnuszku.
  • Marchewkę ścieramy na tarce, wkładamy do miski, solimy i odstawiamy na kilka minut.
  • Wyciskamy marchewkę dłońmi z nadmiaru wody, dodajemy jajka, przyprawy, mąkę i rozpuszczone masło. Wszystko mieszamy.
  • Pieczemy w rozgrzanej gofrownicy i podajemy.

Rady dietetyka

Sprawdź każdy składnik przepisu pod kątem aktualnie stosowanej diety oraz posiadanych nietolerancji.

Uwagi

Powyżej zainspiruj się innymi pomysłami na gofry – zajrzyj w powiązane przepisy.

Autor

Maja Wlazły
Czas: do 15 minut
Składniki: 6
Porcje: 1
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • 2 marchewki (120 g)
  • 2 łyżki mąki kokosowej (24 g)
  • 3 jajka roz. M (ok. 153 g)
  • Sól kłodawska (3 g)
  • 1 łyżeczka papryki wędzonej (2 g)
  • 1 łyżka masła klarowanego (15 g)

Potrzebny sprzęt

Garnek - mały, Gofrownica, Tarka do jarzyn
Heading layer
Pobierz za darmo aplikację na smartfona i zacznij pracę nad swoją dietą!
Slider

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Cukinia zapiekana z boczkiem

Cukinię kroimy w poprzek na „łódeczki” i wykrajamy środek. Łódeczki z cukinii solimy i wkładamy do piekarnika nagrzanego na 200 st. C. Gdy łódeczki są w piekarniku, miąższ z cukinii kroimy w kostkę i podsmażamy…

WIĘCEJ >

Miętowa sałata z ryżem z kalafiora

Kalafior dzielimy na małe kawałki i miksujemy blenderem, a najlepiej nakładką miksującą do blendera, tą do siekania cebuli ziół itp., Miksujemy 5-8 sekund Wsypujemy do miski Marchew obieramy i trzemy na tarce na cienkich oczkach,…

WIĘCEJ >

Zupa krem z cukinii (na wywarze kostnym)

Cukinie umyć, odciąć obie końcówki i pokroić w kostkę (jeśli już mamy dużą cukinię z dużymi pestkami, to kroimy cukinię w plastry grubości 1 cm i palcami wypychamy środek z każdego plastra (miąższ i pestki…

WIĘCEJ >

Zupa ogórkowa (wegańska / wegetariańska)

Marchew, pietruszkę, seler, czosnek i cebulę obieramy Kroimy wszystkie warzywa w kostkę lub paseczki/julienne W garnku rozgrzewamy tłuszcz Wrzucamy warzywa i podsmażamy przez 5 min Zalewamy bulionem Gotujemy 15 min Ogórki trzemy na tarce o…

WIĘCEJ >