fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Gofry marchewkowe

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5cbd0b3288-90d9-48d8-b24d-5f1724e9b617
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider

Gofry marchewkowe

Przygotowanie

  • Masło rozpuszczamy w garnuszku.
  • Marchewkę ścieramy na tarce, wkładamy do miski, solimy i odstawiamy na kilka minut.
  • Wyciskamy marchewkę dłońmi z nadmiaru wody, dodajemy jajka, przyprawy, mąkę i rozpuszczone masło. Wszystko mieszamy.
  • Pieczemy w rozgrzanej gofrownicy i podajemy.

Rady dietetyka

Sprawdź każdy składnik przepisu pod kątem aktualnie stosowanej diety oraz posiadanych nietolerancji.

Uwagi

Powyżej zainspiruj się innymi pomysłami na gofry – zajrzyj w powiązane przepisy.

Autor

Maja Wlazły
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietę!

Slider
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider
Czas: do 15 minut
Składniki: 6
Porcje: 1
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • 2 marchewki (120 g)
  • 2 łyżki mąki kokosowej (24 g)
  • 3 jajka roz. M (ok. 153 g)
  • Sól kłodawska (3 g)
  • 1 łyżeczka papryki wędzonej (2 g)
  • 1 łyżka masła klarowanego (15 g)

Potrzebny sprzęt

Garnek - mały, Gofrownica, Tarka do jarzyn

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Sałatka z tuńczykiem, jajkiem i awokado

Sałatę drzemy w palcach Awokado kroimy wzdłuż na pół i cześć bez pestki obieramy i kroimy w paski Jajko obieramy, kroimy na ćwiartki Ogórka kroimy w półplastry Pomidorki kroimy na połówki Paprykę kroimy z paseczki…

WIĘCEJ >

Sałatka jarzynowa z gotowanymi parówkami

Marchew i pietruszkę obrać Brokuł i kalafior podzielić na różyczki Brukselki oczyścić Bierzemy garnek zagotowujemy w nim wodę z łyżeczką soli Do gorącej wody wkładamy marchew, pietruszkę i brukselkę Gotujemy 10 min Dorzucamy do garnka…

WIĘCEJ >

Żeberka z dzika z warzywami i sosem z granatów

Żeberka: Marchew, pietruszkę, seler, cebulę i czosnek obieramy, kroimy w plastry Lekko solimy, pieprzymy i kładziemy na dnie wolnowaru Żeberka kroimy w kawałki po 3-4 kostki, solimy i pieprzymy i kładziemy na warzywach Włączamy wolnowar…

WIĘCEJ >

Sałatka śledziowo – buraczkowa

Ugotowane buraki obrać, zetrzeć na tarce na cienkich oczkach Cebulę obrać i pokroić w kostkę Rozgrzać tłuszcz na patelni Dodać cebulę, zasmażać 3 min Przesmażoną cebulę przełożyć do miski z tartymi burakami Dodać ocet jabłkowy,…

WIĘCEJ >