fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Gofry marchewkowe

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5cbd0b3288-90d9-48d8-b24d-5f1724e9b617

Gofry marchewkowe

Przygotowanie

  • Masło rozpuszczamy w garnuszku.
  • Marchewkę ścieramy na tarce, wkładamy do miski, solimy i odstawiamy na kilka minut.
  • Wyciskamy marchewkę dłońmi z nadmiaru wody, dodajemy jajka, przyprawy, mąkę i rozpuszczone masło. Wszystko mieszamy.
  • Pieczemy w rozgrzanej gofrownicy i podajemy.

Rady dietetyka

Sprawdź każdy składnik przepisu pod kątem aktualnie stosowanej diety oraz posiadanych nietolerancji.

Uwagi

Powyżej zainspiruj się innymi pomysłami na gofry – zajrzyj w powiązane przepisy.

Autor

Maja Wlazły
Czas: do 15 minut
Składniki: 6
Porcje: 1
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • 2 marchewki (120 g)
  • 2 łyżki mąki kokosowej (24 g)
  • 3 jajka roz. M (ok. 153 g)
  • Sól kłodawska (3 g)
  • 1 łyżeczka papryki wędzonej (2 g)
  • 1 łyżka masła klarowanego (15 g)

Potrzebny sprzęt

Garnek - mały, Gofrownica, Tarka do jarzyn
Heading layer
Pobierz za darmo aplikację na smartfona i zacznij pracę nad swoją dietą!
Slider

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Omlet kokosowy z wędzoną makrelą i warzywami duszonymi w mleku kokosowym

Makrelę obieramy ze skóry i ości, rozdrabniamy palcami na kawałki i przekładamy do miseczki Marchew i pietruszkę obrać i pokroić w kostkę lub paseczki Przygotowujemy garnek z wrzątkiem i wrzucamy pokrojone warzywa oraz brokuł i brukselkę…

WIĘCEJ >

Fritatta z łososiem i pomidorami

Włączamy piekarnik i ustawiamy 200 st.C Cebulę i czosnek obrać i pokroić w kostkę Kalarepę obrać i pokroić w kostkę Pomidorki kroimy na połówki Łososia rozdrabniamy na małe kawałki Bierzemy dużą patelnię, rozgrzewamy na niej…

WIĘCEJ >

Bigos wegański

Kapustę kiszoną pokroić, żeby nie miała długich „nitek” Kapustę białą pokroić w cienkie paski Obie kapusty wrzucić do garnka Zalać zimną wodą, tak, żeby je zakryło Dodać liście laurowe i ziele angielskie Warzywa obieramy i…

WIĘCEJ >

Marmolada z cebuli

Cebulę obrać i pokroić w półksiężyce, paski lub piórka Gruszkę obrać ze skóry i pokroić w drobną kostkę   W garnku rozgrzać masło Wrzucić gruszkę, smażyć 2 min., zamieszać Dodać cebulę, smażyć 5 min., zamieszać co jakiś…

WIĘCEJ >