fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Szybkie gofry

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c1cefbaf9-af87-4f25-af90-c4eb6046d2aa
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider

Szybkie gofry

Przygotowanie

  • Masło rozpuszczamy w garnuszku.
  • Jajka mieszamy z wiórkami i masłem. Wiórków dodajemy tyle aby konsystencja ciasta nie była za gęsta ani za rzadka – trochę gęściejsza od ciasta naleśnikowego, ale też nie zbita.
  • Pieczemy gofry w rozgrzanej gofrownicy i podajemy.

Rady dietetyka

Pamiętaj, by każdy składnik przepisu dopasować do swojego planu żywieniowego – sprawdzaj za każdym razem informacje w piktogramach.

Uwagi

W podpiętych, powiązanych przepisach odszukaj inne pomysły przyrządzenia gofrów.

Autor

Maja Wlazły
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietę!

Slider
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider
Czas: do 15 minut
Składniki: 4
Porcje: 1
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • 3 jaja kurze roz. M (ok. 153 g)
  • 4-5 łyżek wiórków kokosowych (24 – 30 g)
  • 1 łyżka masła klarowanego Ghee (15 g)
  • Sól kłodawska (3 g)

Potrzebny sprzęt

Garnek, Gofrownica

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Zupa marchewkowa (na wywarze kostnym)

Cebulę obieramy i kroimy w kostkę Marchew obieramy kroimy w plasterki W garnku rozgrzewamy tłuszcz Wrzucamy cebulę, zasmażamy 2 min Dorzucamy pokrojoną marchewkę Zasmażamy 2 min Zalewamy bulionem Gotujemy 30 min Miksujemy blenderem Doprawiamy solą…

WIĘCEJ >

Papryka faszerowana wołowiną

Z każdej papryki odcinamy „czapeczkę”, czyli czubek z ogonkiem Wydłubujemy gniazda nasienne i wyrzucamy je Marchew, pietruszkę obieramy i ścieramy na tarce na grubych oczkach Cebulę, czosnek obieramy i kroimy w kostkę Seler kroimy w…

WIĘCEJ >

Prosty pasztet

Włączamy piekarnik i ustawiamy temp. 170 st C Czosnek obieramy Obieramy mięso z kości Mięso i warzywa przepuszczamy przez maszynkę do mielenia mięsa Do zmielonej masy dodajemy trochę soli i pieprzu Dodajemy majeranek Mieszamy bardzo…

WIĘCEJ >

Szynka wieprzowa z wolnowaru na mixie sałat z sosem miodowo-musztardowym z gruszkami

Szynka: Karkówkę solimy i pieprzymy Wkładamy do pustego i suchego wolnowaru Przykrywamy pokrywką Ustawiamy wolnowar na 8 godzin na opcję low Wyłączamy wolnowar, czekamy aż trochę ostygnie i wkładamy misę z wolnowaru z mięsem do…

WIĘCEJ >