fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Szybkie gofry

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c1cefbaf9-af87-4f25-af90-c4eb6046d2aa
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider

Szybkie gofry

Przygotowanie

  • Masło rozpuszczamy w garnuszku.
  • Jajka mieszamy z wiórkami i masłem. Wiórków dodajemy tyle aby konsystencja ciasta nie była za gęsta ani za rzadka – trochę gęściejsza od ciasta naleśnikowego, ale też nie zbita.
  • Pieczemy gofry w rozgrzanej gofrownicy i podajemy.

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów.

Autor

Maja Wlazły
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slider
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider
Czas: do 15 minut
Składniki: 4
Porcje: 1
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • Jajo kurze rozm. M (153 g)
  • Mąka kokosowa (30 g)
  • Prawdziwe masło (15 g)
  • Sól kłodawska (2.5 g)

Potrzebny sprzęt

Garnek, Gofrownica, Miska

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Polędwica z dorsza zapiekana w szynce parmeńskiej

Polędwicę solimy i pieprzymy Na desce kładziemy plastry szynki w taki sposób żeby jeden delikatnie zachodził na drugi W poprzek szynki układamy rybę i zwijamy w rulon Układamy w naczyniu żaroodpornym Pieczemy 12 min w…

WIĘCEJ >

Pieczeń ze schabu z wolnowaru z puree z dyni

Pieczeń: Schab solimy, pieprzymy Marchew, pietruszkę, 1 cebulę obieramy Kroimy w plastry lub w kawałki i kładziemy na dnie wolnowaru Pora kroimy wzdłuż na pół, płuczemy, kroimy w półksiężyce i dodajemy do warzyw Mięso kładziemy…

WIĘCEJ >

Miodowo – musztardowy tatar z łososia

Łososia drobno kroimy/siekamy nożem (można zmielić, ale lepiej się trochę nożem pobawić) Posiekanego łososia przekładamy do miseczki  Dodajemy miód, musztardę, sól, pieprz  Mieszamy  Formujemy kulkę, kładziemy na talerz  Ogórka kroimy w drobną kostkę  Cebulę obieramy…

WIĘCEJ >

Zielony omlet

Wszystkie składniki blendujemy. Omleta smażymy z dwóch stron na rozgrzanej patelni.

WIĘCEJ >