fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Mini pączusie/ gofry

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c0c9708e2-d0a2-43f0-9a69-5aeb214245b7-1
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider

Mini pączusie/ gofry

Przygotowanie

  • Wszystkie składniki blendujemy razem.
  • Masę wlewamy do opiekacza do pączków, gofrownicy lub dowolnego opiekacza, który nada masie kształt.
  • Wypiekamy do zarumienienia.

Rady dietetyka

Z podanej ilości wychodzi około 15 pączków, a jedna porcja to 3 pączki.

Uwagi

Opiekacz przed pierwszą porcją ciasta możemy delikatnie posmarować olejem kokosowym.

Autor

Maja Wlazły
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietę!

Slider
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider
Czas: do 1 godziny
Składniki: 8
Porcje: 3
Trudność: Średni

Lista składników

  • 4 łyżki mąki teff (60 g)
  • 1 banan (120 g)
  • 1 duże jajko roz. M (ok. 51 g)
  • 6 łyżek mleka kokosowego (60 ml)
  • 3 łyżki wiórek kokosowych (18 g)
  • 1 łyżka masła klarowanego Ghee/ oleju kokosowego nierafinowanego (15 g)
  • Opcjonalnie: pół łyżeczki sody oczyszczonej (2,5 g)
  • Opcjonalnie: dodatkowe słodzidło (jeśli lubimy bardziej słodkie desery)

Potrzebny sprzęt

Blender, Opiekacz

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Sałatka z rukolą i pestkami dyni

Myjemy i osuszamy liście szpinaku Do miski wkładamy wszystkie składniki, kruszymy fetę Doprawiamy sałatkę solą, dodajemy oliwę i mieszamy

WIĘCEJ >

Chleb gryczany na drożdżach (szybki) – własnej roboty

Drożdże kruszymy do miski i dodajemy miód Mieszamy aż drożdże się rozpuszczą Dolewamy wodę i lekko solimy Dodajemy mąkę gryczaną i mieszamy Ciasto się będzie lekko kleić, jeśli klei się za bardzo, dodać troszkę mąki…

WIĘCEJ >

Barszcz rosyjski

Buraki kroimy na cienkie długie paski, które dodajemy do zagotowanego wywaru Cebulę, marchewkę i białą kapustę drobno kroimy Gotujemy na wolnym ogniu przez 10-15 minut i dodajemy resztę warzyw Gdy warzywa będą już gotowe (zajmuje…

WIĘCEJ >

Smoothie truskawkowe

Truskawki miksujemy z mlekiem i wodą kokosową, dodajemy wiórki i cynamon. Przelewamy do szklanek, w razie potrzeby polewamy odrobiną miodu do smaku.

WIĘCEJ >