fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Migdałowe pączusie

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c9243bc62-7049-4182-9d27-e491d085b1bb-1

Migdałowe pączusie

Przygotowanie

  • Wszystkie składniki blendujemy razem (lub miksujemy).
  • Pieczemy w opiekaczu aż do zarumienienia.

Rady dietetyka

Z podanej ilości otrzymujemy kilkanaście pączków lub kilka gofrów, które należy podzielić na 2 porcje.

Uwagi

W podpiętych, powiązanych przepisach znajdziesz podobne pączki/gofry – koniecznie do nich zajrzyj.

Autor

Maja Wlazły
Czas: do 30 minut
Składniki: 4
Porcje: 2
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • 6 łyżek mąki migdałowej (60 g)
  • 4 łyżki śmietanki kokosowej (60 g – górna warstwa schłodzonej puszki mleka kokosowego)
  • 20 g miodu
  • 1 jajko kurze roz. M (ok. 51 g)

Potrzebny sprzęt

Blender, Opiekacz
Heading layer
Pobierz za darmo aplikację na smartfona i zacznij pracę nad swoją dietą!
Slider

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Faszerowane awokado z wędzonym łososiem i kaparami

Pomidorki koktajlowe przekroić na pół Awokado przeciąć wzdłuż na pół Wydrążyć łyżką miąższ z każdej połówki i pokroić w drobną kostkę Czosnek obrać i wycisnąć przez praskę do czosnku, lub drobno posiekać Połowę łososia pokroić…

WIĘCEJ >

Kombucha

Przygotowujemy duży słoik i wsypujemy do niego herbatę Zalewamy herbatę wrzątkiem Dodajemy cukier i mieszamy Czekamy aż ostygnie Dodajemy grzybka z płynem Przykrywamy gazą i zakładamy gumkę żeby gaza nie spadła Wkładamy słoik do szafki,…

WIĘCEJ >

Jabłko

Jabłko umyć i zjeść

WIĘCEJ >

Tatar z dorsza

Z ryby należy zdjąć skórę, położyć filet na desce skórą w dół, ostrym cienkim nożem naciąć delikatnie między skórą a mięsem i prowadząc nóż poziomo na desce – można skórę odcinać po kawałku; można również…

WIĘCEJ >