fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Migdałowe pączusie

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c9243bc62-7049-4182-9d27-e491d085b1bb-1

Migdałowe pączusie

Przygotowanie

  • Wszystkie składniki blendujemy razem (lub miksujemy).
  • Pieczemy w opiekaczu aż do zarumienienia.

Rady dietetyka

Z podanej ilości otrzymujemy kilkanaście pączków lub kilka gofrów, które należy podzielić na 2 porcje.

Uwagi

W podpiętych, powiązanych przepisach znajdziesz podobne pączki/gofry – koniecznie do nich zajrzyj.

Autor

Maja Wlazły
Czas: do 30 minut
Składniki: 4
Porcje: 2
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • 6 łyżek mąki migdałowej (60 g)
  • 4 łyżki śmietanki kokosowej (60 g – górna warstwa schłodzonej puszki mleka kokosowego)
  • 20 g miodu
  • 1 jajko kurze roz. M (ok. 51 g)

Potrzebny sprzęt

Blender, Opiekacz
Heading layer
Pobierz za darmo aplikację na smartfona i zacznij pracę nad swoją dietą!
Slider

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Koktajl pomarańczowo-pietruszkowy

Myjemy mango, obieramy i usuwamy pestkę Myjemy natkę pietruszki Składniki umieszczamy w blenderze Do składników dolewamy sok pomarańczowy Blendujemy

WIĘCEJ >

Zupa jarzynowa

Marchew i pietruszkę obrać i pokroić w kostkę lub zapałkę Cebulę obrać i pokroić w kostkę Por przekroić wzdłuż na pół i pokroić w półksiężyce Selera naciowego kroimy w półksiężyce Pietruszkę zieloną pokroić jak najdrobniej…

WIĘCEJ >

Figi świeże

Figi myjemy, obieramy ze skóry Kroimy dowolnie, np. w plastry

WIĘCEJ >

Sałatka ziemniaczana z rukolą, pomidorami i wędzonym łososiem

Ugotowane ziemniaki pokroić w kostkę Rukolę umyć i odcedzić na sicie Pomidory pokroić na połówki Łososia pokroić w paski Czosnek obrać i drobno pokroić Wszystkie składniki wrzucić do miski Dodać sos Zamieszać, spróbować i ewentualnie…

WIĘCEJ >