fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Migdałowe pączusie

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c9243bc62-7049-4182-9d27-e491d085b1bb-1
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider

Migdałowe pączusie

Przygotowanie

  • Wszystkie składniki blendujemy razem (lub miksujemy).
  • Pieczemy w opiekaczu aż do zarumienienia.

Rady dietetyka

Z podanej ilości otrzymujemy kilkanaście pączków lub kilka gofrów, które należy podzielić na 2 porcje.

Uwagi

W podpiętych, powiązanych przepisach znajdziesz podobne pączki/gofry – koniecznie do nich zajrzyj.

Autor

Maja Wlazły
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietę!

Slider
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider
Czas: do 30 minut
Składniki: 4
Porcje: 2
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • 6 łyżek mąki migdałowej (60 g)
  • 4 łyżki śmietanki kokosowej (60 g – górna warstwa schłodzonej puszki mleka kokosowego)
  • 20 g miodu
  • 1 jajko kurze roz. M (ok. 51 g)

Potrzebny sprzęt

Blender, Opiekacz

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Makaron z czarnej rzepy i kalarepy w sosie rydzowym (na wywarze kostnym)

Kalarepę i rzepę obieramy i trzemy na tarce spiralnej (spiromacie) Jeśli nie mamy spiromatu, kroimy w cienkie jak najbardziej skośne plastry a potem plastry kroimy w cienkie paski jak makaron Rydze oczyszczamy i kroimy w…

WIĘCEJ >

Krem z buraków

Wszystkie warzywa myjemy, obieramy i kroimy w kostkę Odrobinę oleju podgrzewamy w garnku i dodajemy pokrojone warzywa Podsmażamy kilka minut, od czasu do czasu mieszając Dodajemy trochę soli, czosnku i suszonej cebuli Mieszamy, przykrywamy i…

WIĘCEJ >

Kluski śląskie z okrasą

Ziemniaki gotujemy w lekko osolonej wodzie aż będą miękkie (około 25 min) Odcedzamy z wody Mielimy gorące ziemniaki w maszynce do mielenia mięsa na standardowym sitku Dodajemy mąkę ziemniaczaną, trochę soli i jajka Wyrabiamy rękami…

WIĘCEJ >

Omlet kokosowy z rydzami

Rydze:   Rydze włożyć do miski z zimną wodą, oczyścić z igieł i piasku Położyć na cedzaku (jeśli są duże to kroimy na pół lub na ćwiartkii Cebulę i czosnek obrać i pokroić w kostkę…

WIĘCEJ >