Migdałowe pączusie
Migdałowe pączusie
Przygotowanie
- Wszystkie składniki blendujemy razem (lub miksujemy).
- Pieczemy w opiekaczu aż do zarumienienia.
Rady dietetyka
Z podanej ilości otrzymujemy kilkanaście pączków lub kilka gofrów, które należy podzielić na 2 porcje.
Uwagi
W podpiętych, powiązanych przepisach znajdziesz podobne pączki/gofry – koniecznie do nich zajrzyj.
Autor
Lista składników
- 6 łyżek mąki migdałowej (60 g)
- 4 łyżki śmietanki kokosowej (60 g – górna warstwa schłodzonej puszki mleka kokosowego)
- 20 g miodu
- 1 jajko kurze roz. M (ok. 51 g)
Potrzebny sprzęt
Podobne tematy
Makaron z czarnej rzepy i kalarepy w sosie rydzowym (na wywarze kostnym)
Kalarepę i rzepę obieramy i trzemy na tarce spiralnej (spiromacie) Jeśli nie mamy spiromatu, kroimy w cienkie jak najbardziej skośne plastry a potem plastry kroimy w cienkie paski jak makaron Rydze oczyszczamy i kroimy w…
WIĘCEJ >Krem z buraków
Wszystkie warzywa myjemy, obieramy i kroimy w kostkę Odrobinę oleju podgrzewamy w garnku i dodajemy pokrojone warzywa Podsmażamy kilka minut, od czasu do czasu mieszając Dodajemy trochę soli, czosnku i suszonej cebuli Mieszamy, przykrywamy i…
WIĘCEJ >Kluski śląskie z okrasą
Ziemniaki gotujemy w lekko osolonej wodzie aż będą miękkie (około 25 min) Odcedzamy z wody Mielimy gorące ziemniaki w maszynce do mielenia mięsa na standardowym sitku Dodajemy mąkę ziemniaczaną, trochę soli i jajka Wyrabiamy rękami…
WIĘCEJ >Omlet kokosowy z rydzami
Rydze: Rydze włożyć do miski z zimną wodą, oczyścić z igieł i piasku Położyć na cedzaku (jeśli są duże to kroimy na pół lub na ćwiartkii Cebulę i czosnek obrać i pokroić w kostkę…
WIĘCEJ >