fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Czekoladowe pączusie

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c3732e94c-28f1-45ed-b7c8-bbb0906a97f2-1

Czekoladowe pączusie

Przygotowanie

  • Wszystkie składniki razem mieszamy lub blendujemy.
  • Wlewamy ciasto do opiekacza i pieczemy do zarumienienia.

Rady dietetyka

Z podanych ilości wychodzi kilkanaście pączusiów.

Uwagi

W podpiętych, powiązanych przepisach znajdziesz podobne, lecz równie smaczne pączki – koniecznie je wypróbuj.

Autor

Maja Wlazły
Czas: do 30 minut
Składniki: 6
Porcje: 3
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • 3 łyżki mąki kokosowej (36 g)
  • 3 jaja kurze roz. M (ok. 153 g)
  • 100 ml mleka kokosowego
  • 2 łyżki erytrytolu (20 g)
  • ½ łyżeczki sody oczyszczonej (2,5 g)
  • 1 czubata łyżka kakao niesłodzonego (10 g)

Potrzebny sprzęt

Blender, Opiekacz
Heading layer
Pobierz za darmo aplikację na smartfona i zacznij pracę nad swoją dietą!
Slider

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Koktajl z masłem orzechowym

Do blendera kielichowego wlewamy wodę Dodajemy śmietankę kokosową, masło orzechowe i kostki lodu Całość miksujemy do uzyskania gładkiej konsystencji Przelewamy do dwóch szklanek Podajemy od razu

WIĘCEJ >

Kolorowy gulasz z batatami i fasolką

Cebulę i czosnek drobno siekamy. Ziemniaki, marchewkę, paprykę, cukinię, seler naciowy i pomidory kroimy w średniej wielkości kostkę. W dużym garnku rozgrzewamy olej, szklimy na nim cebulkę i czosnek. Następnie dodajemy ziemniaki, marchew, paprykę, cukinię i…

WIĘCEJ >

Ryba po grecku

Marchew, pietruszkę i seler obieramy Trzemy warzywa na tarce na grubych oczkach Cebulę obieramy i kroimy w półksiężyce W garnku rozgrzewamy 2 łyżki tłuszczu Wrzucamy cebulę, podsmażamy 4 min Dodajemy koncentrat pomidorowy i podsmażamy 3…

WIĘCEJ >

Chałwa sezamowo-makowa

Nasiona sezamu mielimy w młynku elektrycznym. Mak gotujemy w wodzie ok. 20-30 minut i dwukrotnie mielimy w maszynce do mięsa. Możemy też kupić mak mielony – wtedy wystarczy jedynie zalać go niewielką ilością wrzątku i…

WIĘCEJ >