fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Grillowane owoce na oleju kokosowym

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5ccd52cb2f-b5f7-4a1d-8996-8c520d0713ce-1
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider

Grillowane owoce na oleju kokosowym

Przygotowanie

  • Kroimy ananasa w plastry i obieramy ze skórki i wycinamy zdrewniałe „oczko” z środka 
  • Gruszkę kroimy w plastry 
  • Jabłko kroimy w plastry 
  • Usuwamy pestki i gniazda nasienne 
  • Mango obieramy i kroimy w plastry (mango nie może być miękkie) 
  • Rozgrzewamy patelnię grillową (lub grilla w sezonie )
  • Kładziemy owoce na gorącą patelnię/grilla 
  • Dopiero po położeniu dodajemy tłuszcz
  • Smażymy po 3-4 min z każdej strony 

Rady dietetyka

Sprawdź, czy dana potrawa odpowiada Twojej diecie oraz towarzyszącym jej nietolerancjom – zajrzyj w piktogramy.

Uwagi

Tłuszcz nakładamy dopiero w momencie, gdy położymy owoce, po to by nie pryskał dookoła.

Autor

Ajwendieta
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietę!

Slider
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider
Czas: do 30 minut
Składniki: 5
Porcje: 2
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • świeżego ananasa (240 g)
  • 1 jabłko (180 g)
  • 1 mango (280 g)
  • 1 gruszka (130 g)
  • 1 – 2 łyżki oleju kokosowego (50 g)

Potrzebny sprzęt

Deska, Nóż, Patelnia grillowa

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Naleśniki gryczane bez jajek z owocami i sosem truskawkowym

Naleśniki: Kaszę płuczemy – zalewamy wodą z kranu, mieszamy i odcedzamy na sicie Wsypujemy kaszę do naczynia (ja lubię litrowe słoiki) Zalewamy wodą, mieszamy Zostawiamy tak na 7 godz. (ja robię to około 11 rano….

WIĘCEJ >

Makaron warzywny z sosem myśliwskim

Makaron: Kalarepę obieramy i przepuszczamy przez spiromat Następnie robimy makaron z cukinii Cebulę, czosnek obieramy i kroimy w kostkę Marchew, obieramy, kroimy w plastry a następnie w długie paski  Pocięte marchew, kalarepę i cukinię mieszamy…

WIĘCEJ >

Zupa jarzynowa

Marchew i pietruszkę obrać i pokroić w kostkę lub zapałkę Cebulę obrać i pokroić w kostkę Por przekroić wzdłuż na pół i pokroić w półksiężyce Selera naciowego kroimy w półksiężyce Pietruszkę zieloną pokroić jak najdrobniej…

WIĘCEJ >

Chłodnik z melona z ogórkiem zielonym i bazylią

Melona obieramy i kroimy w kawałki Ogórek obieramy i kroimy w kawałki Pokrojone składniki wkładamy do garnka Dodajemy wodę kokosową i sok z cytryny Miksujemy blenderem Bazylię drobno siekamy i dodajemy do zupy Mieszamy i…

WIĘCEJ >