Grillowane owoce na oleju kokosowym
Grillowane owoce na oleju kokosowym
Przygotowanie
- Kroimy ananasa w plastry i obieramy ze skórki i wycinamy zdrewniałe „oczko” z środka
- Gruszkę kroimy w plastry
- Jabłko kroimy w plastry
- Usuwamy pestki i gniazda nasienne
- Mango obieramy i kroimy w plastry (mango nie może być miękkie)
- Rozgrzewamy patelnię grillową (lub grilla w sezonie )
- Kładziemy owoce na gorącą patelnię/grilla
- Dopiero po położeniu dodajemy tłuszcz
- Smażymy po 3-4 min z każdej strony
Rady dietetyka
Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.
Autor
Lista składników
- Mango (280 g)
- Ananas (świeży) (240 g)
- Jabłko (świeże) (180 g)
- Gruszka (130 g)
- Olej kokosowy nierafinowany (50 g)
Potrzebny sprzęt
Podobne tematy
Placki z cukinii z sosem pomidorowo-paprykowym
Placki z cukinii: Cukinię zetrzeć na tarce o grubych oczkach do jakiejś miski Dodać jajko, trochę soli i pieprzu Rozmieszać rózgą Dodać łyżkę mąki kokosowej, zamieszać Dodać drugą łyżkę mąki kokosowej i zmieszać Rozgrzać patelnię…
WIĘCEJ >Tort mandarynkowy z kremem czekoladowym
Ciasto: Pieczemy 3 takie same ciasta, czyli składniki dzielimy na 3 części Mandarynki gotujemy przez 8 min i zalewamy zimną wodą Do blendera wrzucamy jajka, miód i miksujemy Dodajemy sodę i po kolei mandarynki Cały…
WIĘCEJ >Kurczak w sosie miodowo-musztardowym na makaronie z cukinii
Pierś drobiową kroimy na kilka pasków Cebulę kroimy w piórka Rozgrzewamy dużą patelnię z łyżką tłuszczu Smażymy kawałki kurczaka z każdej strony po 2 minuty Dodajemy pokrojoną cebulę Zasmażamy 2 min Dodajemy rosół, musztardę, miód…
WIĘCEJ >Dorada duszona w pomarańczach
Włączamy piekarnik i ustawiamy na 200 st. C Rybę patroszymy i usuwamy wnętrzności Skrobiemy nożem łuski „pod włos” Płuczemy rybę w zimnej wodzie Kładziemy na desce i wycieramy ręcznikiem papierowym Solimy, pieprzymy z każdej strony…
WIĘCEJ >