fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Grillowane owoce na oleju kokosowym

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5ccd52cb2f-b5f7-4a1d-8996-8c520d0713ce-1

Grillowane owoce na oleju kokosowym

Przygotowanie

  • Kroimy ananasa w plastry i obieramy ze skórki i wycinamy zdrewniałe „oczko” z środka 
  • Gruszkę kroimy w plastry 
  • Jabłko kroimy w plastry 
  • Usuwamy pestki i gniazda nasienne 
  • Mango obieramy i kroimy w plastry (mango nie może być miękkie) 
  • Rozgrzewamy patelnię grillową (lub grilla w sezonie )
  • Kładziemy owoce na gorącą patelnię/grilla 
  • Dopiero po położeniu dodajemy tłuszcz
  • Smażymy po 3-4 min z każdej strony 

Rady dietetyka

Sprawdź, czy dana potrawa odpowiada Twojej diecie oraz towarzyszącym jej nietolerancjom – zajrzyj w piktogramy.

Uwagi

Tłuszcz nakładamy dopiero w momencie, gdy położymy owoce, po to by nie pryskał dookoła.

Autor

Ajwendieta
Czas: do 30 minut
Składniki: 5
Porcje: 2
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • świeżego ananasa (240 g)
  • 1 jabłko (180 g)
  • 1 mango (280 g)
  • 1 gruszka (130 g)
  • 1 – 2 łyżki oleju kokosowego (50 g)

Potrzebny sprzęt

Deska, Nóż, Patelnia grillowa
Heading layer
Pobierz za darmo aplikację na smartfona i zacznij pracę nad swoją dietą!
Slider

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Pasztet wieprzowy, z grzybami, warzywami i z dodatkiem marmolady z czerwonej cebuli słodzonej gruszką

Pasztet: Mięso wkładamy do garnka, zalewamy zimną wodą żeby zakryło mięso Marchew, pietruszkę, seler obieramy i dorzucamy do garnka Dodajemy pół łyżki soli i pół łyżeczki pieprzu Gotujemy 2 godziny Wyjmujemy mięso i warzywa żeby…

WIĘCEJ >

Frittata grzybowa

Pieczarki kroimy w plastry Boczniaki kroimy w paski Por przekrawamy na pół, płuczemy pod bieżącą wodą, żeby nie było piasku między liśćmi Następnie kroimy por w półksiężyce Czosnek kroimy w plastry Włączamy piekarnik na 180 stopni…

WIĘCEJ >

Naleśniki kasztanowe

Mąkę przesiewamy przez sito Dolewamy wody i mieszamy do uzyskania konsystencji ciasta naleśnikowego Smażymy na patelni nieprzywierającej

WIĘCEJ >

Pierogi ruskie z mąki gryczanej i tapioki z farszem ziemniaczano – słonecznikowym (wegetariańskie)

Ciasto bezglutenowe: Jedną i druga mąkę wsypujemy do miski i dodajemy szczyptę soli  Wlewamy ¾ szklanki wrzątku  Mieszamy drewnianą łyżką  Jak już da się włożyć rękę to wyrabiamy ręką  Jeśli ciasto jest zbyt mokre i…

WIĘCEJ >