fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Grillowane owoce na oleju kokosowym

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5ccd52cb2f-b5f7-4a1d-8996-8c520d0713ce-1
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider

Grillowane owoce na oleju kokosowym

Przygotowanie

  • Kroimy ananasa w plastry i obieramy ze skórki i wycinamy zdrewniałe „oczko” z środka 
  • Gruszkę kroimy w plastry 
  • Jabłko kroimy w plastry 
  • Usuwamy pestki i gniazda nasienne 
  • Mango obieramy i kroimy w plastry (mango nie może być miękkie) 
  • Rozgrzewamy patelnię grillową (lub grilla w sezonie )
  • Kładziemy owoce na gorącą patelnię/grilla 
  • Dopiero po położeniu dodajemy tłuszcz
  • Smażymy po 3-4 min z każdej strony 

Rady dietetyka

Sprawdź, czy dana potrawa odpowiada Twojej diecie oraz towarzyszącym jej nietolerancjom – zajrzyj w piktogramy.

Uwagi

Tłuszcz nakładamy dopiero w momencie, gdy położymy owoce, po to by nie pryskał dookoła.

Autor

Ajwendieta
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietę!

Slider
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider
Czas: do 30 minut
Składniki: 5
Porcje: 2
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • świeżego ananasa (240 g)
  • 1 jabłko (180 g)
  • 1 mango (280 g)
  • 1 gruszka (130 g)
  • 1 – 2 łyżki oleju kokosowego (50 g)

Potrzebny sprzęt

Deska, Nóż, Patelnia grillowa

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Roladki z łososia wędzonego z ciętymi świeżymi warzywami i sosem kolendrowym

1-2 płaty wędzonego łososia zwinąć ze sobą w różę i położyć na talerzu Marchew obrać Seler dokładnie umyć Cukinię, marchew i seler pokroić w cienkie słupki – najlepiej nożykiem „julienne”, lub nożem w plastry a…

WIĘCEJ >

Ryżanka Raffaello

Ryż gotujemy w większej ilości wody niż standardowo przez ok. 15 minut. Do gotującego się ryżu wsypujemy erytrol i wiórki kokosowe. Jeszcze chwilę gotujemy (najlepiej zeby wiórki i ryż pochłonęły większość wody) Całość przelewam do…

WIĘCEJ >

Prażone tartaletki kokosowe z dyniowo-jabłkowym kremem

Zaczynamy od zrobienia PULPY DYNIOWEJ Dynię kroimy na pół, usuwamy miękki środek i pestki, resztę kroimy na kawałki, układamy na blaszce skórą do dołu i pieczemy w piekarniku w 180 stopniach przez około godzinę Następnie wyjmujemy…

WIĘCEJ >

Gotowane parówki drobiowe z sałatką z ogórków kiszonych, pora i pomidorów

Parówki wkładamy do wrzącej wody, minimalizujemy płomień, parzymy 5 minut. Por przekrawamy wzdłuż, płuczemy pod bieżąca wodą, kroimy w cienkie półksiężyce i wrzucamy do miski. Ogórek kiszony kroimy w kostkę. Z jabłka usuwamy gniazdo nasienne i…

WIĘCEJ >