fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Grillowane owoce na oleju kokosowym

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5ccd52cb2f-b5f7-4a1d-8996-8c520d0713ce-1
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider

Grillowane owoce na oleju kokosowym

Przygotowanie

  • Kroimy ananasa w plastry i obieramy ze skórki i wycinamy zdrewniałe „oczko” z środka 
  • Gruszkę kroimy w plastry 
  • Jabłko kroimy w plastry 
  • Usuwamy pestki i gniazda nasienne 
  • Mango obieramy i kroimy w plastry (mango nie może być miękkie) 
  • Rozgrzewamy patelnię grillową (lub grilla w sezonie )
  • Kładziemy owoce na gorącą patelnię/grilla 
  • Dopiero po położeniu dodajemy tłuszcz
  • Smażymy po 3-4 min z każdej strony 

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Autor

Ajwendieta
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slider
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider
Czas: do 30 minut
Składniki: 5
Porcje: 2
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • Mango (280 g)
  • Ananas (świeży) (240 g)
  • Jabłko (świeże) (180 g)
  • Gruszka (130 g)
  • Olej kokosowy nierafinowany (50 g)

Potrzebny sprzęt

Deska, Nóż, Patelnia grillowa

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Purée z bulw manioka + mieszanka dozwolonych warzyw

Bulwy należy obrać i pokroić w dużą kostkę. Ugotować maniok do miękkości w osolonej wodzie (10-15 minut). Dokładnie odcedzić, ugnieść tłuczkiem i odstawić na 10 min. Na patelni rozgrzać olej kokosowy dodać kmin, następnie curry…

WIĘCEJ >

Ryż z kalafiora z kurczakiem duszonym w mleku kokosowym, z porem, cebulą, imbirem

Kurczaka kroimy w paski Cebulę obieramy i kroimy w półksiężyce Por kroimy w cienkie plasterki Pieczarki kroimy na ćwiartki Seler kroimy w cienkie paski Paprykę kroimy w paski Imbir obieramy i drobno kroimy/siekamy Na patelni…

WIĘCEJ >

Tatar z pomidora z awokado i jajecznicą

Tatar z pomidora Pomidory sparzyć i zdjąć skórę (naciąć pomidora na krzyż, zalać wrzątkiem, poczekać 30 sekund i przełożyć do miski z zimną wodą, po czym zdjąć skórkę) Awokado wydłubać łyżeczką do miski i rozgnieść…

WIĘCEJ >

Zupa szparagowa (na wywarze kostnym)

Szparagi obieramy, kroimy w małe kawałki i gotujemy łupiny w rosole przez 15 min Przecedzamy wywar Do gotowego wywaru dodajemy szparagi  Wyciskamy sok z cytryny Cebulę obieramy, kroimy w kostkę Na patelni rozgrzewamy tłuszcz i…

WIĘCEJ >