Grillowane owoce
Grillowane owoce
Przygotowanie
- Gruszki i jabłka umyć pod bieżącą wodą
- Pokroić w plastry
- Ananasa obrać ze skóry
- Pokroić w plastry i ze środka wyciąć zdrewniały środek
- Przekroić plastry na połówki
- Na patelni rozgrzać tłuszcz
- Grillujemy pokrojone owoce z obu stron
- Przekładamy na talerz i posypujemy pestkami granatu
Rady dietetyka
Dopasuj wszystkie składniki tego przepisu do Twojego aktualnego sposobu żywienia oraz nietolerancji – więcej informacji zawartych jest w piktogramach.
Uwagi
Grillowane owoce można podać z którymś z naszych pysznych musów – powiązane przepisy znajdują się powyżej.
Autor
Lista składników
- Ananas (240 g)
- Jabłko (90 g)
- Gruszka (65 g)
- Olej kokosowy nierafinowany (25 g)
- Granat (15 g)
Potrzebny sprzęt
Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.
Podobne tematy
Kiszone buraki
Buraczki myjemy, odkrawamy korzonek i zgrubienie łodygi Bulwę kroimy na kawałki lub plastry i wrzucamy do naczynia do kiszenia (ceramiczny garnek, gliniany garnek lub duży słoik wcześniej wyparzony) Dodajemy ząbki czosnku obrane z łupiny i…
WIĘCEJ >Pasta musztardowa z białej fasoli
Fasolę, musztardę, czosnek i oliwę z oliwek miksujemy na gładką pastę. Dodajemy majeranek, doprawiamy solą i pieprzem wedle uznania.
WIĘCEJ >Spaghetti z białej rzodkwi z sosem bolońskim
Mięso mielimy w maszynce na standardowym sitku Cebulę i czosnek obieramy, kroimy w kostkę W garnku rozgrzewamy tłuszcz Wrzucamy mięso Zasmażamy przez 5 min Dodajemy cebulę i czosnek, zasmażamy 5 min Dodajemy przecier / koncentrat…
WIĘCEJ >Zupa z „gołąbkami”
Do garnka wlewamy wodę, dodajemy przyprawy i zagotowujemy Kapustę drobno siekamy w paski, dodajemy do wrzącej wody i gotujemy przez ok. 10 minut Cebulę obieramy i kroimy w kostkę Na patelni rozgrzewamy tłuszcz Wrzucamy cebulę…
WIĘCEJ >