fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Grillowane owoce

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5cb37f3fe2-fb25-4a0a-b8f0-488309fb3286-1
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Grillowane owoce

Przygotowanie

  • Gruszki i jabłka umyć pod bieżącą wodą
  • Pokroić w plastry
  • Ananasa obrać ze skóry
  • Pokroić w plastry i ze środka wyciąć zdrewniały środek
  • Przekroić plastry na połówki
  • Na patelni rozgrzać tłuszcz
  • Grillujemy pokrojone owoce z obu stron
  • Przekładamy na talerz i posypujemy pestkami granatu 

Rady dietetyka

Dopasuj wszystkie składniki tego przepisu do Twojego aktualnego sposobu żywienia oraz nietolerancji – więcej informacji zawartych jest w piktogramach.

Uwagi

Grillowane owoce można podać z którymś z naszych pysznych musów – powiązane przepisy znajdują się powyżej.

Autor

Ajwendieta
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: do 30 minut
Składniki: 5
Porcje: 1
Trudność: Łatwy, Średni

Lista składników

  • Ananas (świeży) (240 g)
  • Jabłko (świeże) (90 g)
  • Gruszka (65 g)
  • Olej kokosowy nierafinowany (25 g)
  • Granat (15 g)

Potrzebny sprzęt

Bez specjalnego sprzętu, Deska, Nóż, Patelnia, Patelnia grillowa, Talerz

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Twarożek z pestek dyni

Pestki dyni wsypujemy do miski, zalewamy zimną wodą i moczymy przez ok. 8 godz. Po tym czasie pestki dyni odcedzamy i przenosimy do osobnej miski Dodajemy pozostałe składniki (poza cykorią) i blendujemy przez ok. 3-4…

WIĘCEJ >

Zapiekanka z indyka i jarmużu z sosem czosnkowym

Mleko kokosowe rozpuszczamy na małym ogniu, dodajemy starty czosnek i dusimy kilka minut. Wyłączamy ogień pod sosem. Jarmuż dokładnie myjemy, odcinamy zgrubiałe nerwy tak, żeby nie rozerwać liści. Wrzucamy pojedynczo na gotującą się wodę i…

WIĘCEJ >

Kurczak na makaronie z cukinii

Pierś drobiową kroimy na kilka pasków Cebulę kroimy w piórka Rozgrzewamy dużą patelnię z łyżką tłuszczu Smażymy kawałki kurczaka z każdej strony po 2 minuty Dodajemy pokrojoną cebulę Zasmażamy 2 min Dodajemy rosół Lekko solimy…

WIĘCEJ >

Żelki borówkowe

Borówki wkładamy do rondelka razem z wodą i zagotowujemy na średnim ogniu. Zmniejszamy ogień i gotujemy jeszcze około 10 minut, aż owoce rozpadną się i uzyskamy gęsty borówkowy sos. W trakcie gotowania rozdrabniamy je łyżką….

WIĘCEJ >