fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Grillowane owoce

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5cb37f3fe2-fb25-4a0a-b8f0-488309fb3286-1

Grillowane owoce

Przygotowanie

  • Gruszki i jabłka umyć pod bieżącą wodą
  • Pokroić w plastry
  • Ananasa obrać ze skóry
  • Pokroić w plastry i ze środka wyciąć zdrewniały środek
  • Przekroić plastry na połówki
  • Na patelni rozgrzać tłuszcz
  • Grillujemy pokrojone owoce z obu stron
  • Przekładamy na talerz i posypujemy pestkami granatu 

Rady dietetyka

Dopasuj wszystkie składniki tego przepisu do Twojego aktualnego sposobu żywienia oraz nietolerancji – więcej informacji zawartych jest w piktogramach.

Uwagi

Grillowane warzywa można podać z którymś z naszych pysznych musów – powiązane przepisy znajdują się powyżej.

Autor

Ajwendieta
Czas: do 30 minut
Składniki: 5
Porcje: 1
Trudność: Łatwy, Średni

Lista składników

  • ½ gruszki (65 g)
  • ½ jabłka (90 g)
  • ⅓ ananasa (240 g)
  • 1 łyżka pestek granatu (15 g)
  • 1 łyżka oleju kokosowego (15 g)

Potrzebny sprzęt

Bez specjalnego sprzętu, Patelnia
Heading layer
Pobierz za darmo aplikację na smartfona i zacznij pracę nad swoją dietą!
Slider

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Zrazy wołowe z cukinią

Cukinię kroimy w kostkę. Na patelni rozgrzewamy masło. Obsmażamy cukinię z koperkiem przez 2 minuty. Płaty wołowiny rozkładamy na talerzu, wypełniamy cukiniowym farszem i zawijamy. Zrazy układamy w misie wolnowaru i zalewamy przecierem pomidorowym rozcieńczonym z…

WIĘCEJ >

Bulion grzybowy (na wywarze kostnym)

Dzień wcześniej wsypujemy grzyby do garnka i zalewamy 1l zimnej wody z kranu Zostawiamy na 8 godz. (najlepiej na noc) Rosół (bulion) dolewamy do grzybów zalanych wodą i zaczynamy gotować Gotujemy na małym ogniu przez…

WIĘCEJ >

Łosoś z grillowanym ananasem duszonym w mleku kokosowym i ryżem

Ananasa obrać, wyciąć ze środka każdego plastra zdrewniałe kółko, przekroić na pół Ryż ugotować we wrzącej osolonej wodzie do miękkości Rozgrzewamy patelnię z tłuszczem Kładziemy łososia na patelni Smażymy po 5 min z każdej strony…

WIĘCEJ >

Shake z kaki

Kaki obrać, pokroić w kawałki i wrzucić do blendera kielichowego Dodać wodę kokosową Wycisnąć sok z cytryny, dodać do blendera Miksować 15 sekund

WIĘCEJ >