fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Grillowane owoce

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5cb37f3fe2-fb25-4a0a-b8f0-488309fb3286-1
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider

Grillowane owoce

Przygotowanie

  • Gruszki i jabłka umyć pod bieżącą wodą
  • Pokroić w plastry
  • Ananasa obrać ze skóry
  • Pokroić w plastry i ze środka wyciąć zdrewniały środek
  • Przekroić plastry na połówki
  • Na patelni rozgrzać tłuszcz
  • Grillujemy pokrojone owoce z obu stron
  • Przekładamy na talerz i posypujemy pestkami granatu 

Rady dietetyka

Dopasuj wszystkie składniki tego przepisu do Twojego aktualnego sposobu żywienia oraz nietolerancji – więcej informacji zawartych jest w piktogramach.

Uwagi

Grillowane owoce można podać z którymś z naszych pysznych musów – powiązane przepisy znajdują się powyżej.

Autor

Ajwendieta
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slider
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider
Czas: do 30 minut
Składniki: 5
Porcje: 1
Trudność: Łatwy, Średni

Lista składników

  • Ananas (świeży) (240 g)
  • Jabłko (świeże) (90 g)
  • Gruszka (65 g)
  • Olej kokosowy nierafinowany (25 g)
  • Granat (15 g)

Potrzebny sprzęt

Bez specjalnego sprzętu, Deska, Nóż, Patelnia, Patelnia grillowa, Talerz

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Gulasz z dyni

Grzyby wrzucamy do kubka, zalewamy wrzątkiem, przykrywamy jakimś talerzykiem/spodkiem Szynkę kroimy w kostkę 1 cm na 1 cm Cebulę i czosnek obieramy i kroimy w kostkę Marchew i pietruszkę obieramy i kroimy w kostkę Por…

WIĘCEJ >

Pasta z wątróbki z gruszką

Cebulę obieramy i kroimy w kostkę Na patelni rozgrzewamy 2 łyżki tłuszczu Wrzucamy cebulę i smażymy 2-3 min Gruszkę kroimy na pół, usuwamy gniazdo nasienne i ogonek Kroimy w kostkę i dodajemy do cebuli Zasmażamy…

WIĘCEJ >

Kokosowa tarta malinowa

Masa malinowa: Maliny wkładamy do garnka i zaczynamy pomału gotować Dodajemy miód Zagotowujemy maliny i wyłączamy palnik Żelatynę wsypujemy do małej miseczki/szklaneczki i zalewamy 50 ml zimnej wody Mieszamy aż żelatyna się równo wymiesza. Odstawiamy na 2…

WIĘCEJ >

Zielona sałatka

Liście sałaty kroimy w paski, ogórka w cienkie plasterki, awokado w kostkę, natkę siekamy. Wszystkie składniki na sałatkę przekładamy do miski. Składniki sosu, oprócz koperku, blendujemy za pomocą blendera. Koperek siekamy nożem i dodaję do…

WIĘCEJ >