Grillowane owoce
Grillowane owoce
Przygotowanie
- Gruszki i jabłka umyć pod bieżącą wodą
- Pokroić w plastry
- Ananasa obrać ze skóry
- Pokroić w plastry i ze środka wyciąć zdrewniały środek
- Przekroić plastry na połówki
- Na patelni rozgrzać tłuszcz
- Grillujemy pokrojone owoce z obu stron
- Przekładamy na talerz i posypujemy pestkami granatu
Rady dietetyka
Dopasuj wszystkie składniki tego przepisu do Twojego aktualnego sposobu żywienia oraz nietolerancji – więcej informacji zawartych jest w piktogramach.
Uwagi
Grillowane warzywa można podać z którymś z naszych pysznych musów – powiązane przepisy znajdują się powyżej.
Autor
Lista składników
- ½ gruszki (65 g)
- ½ jabłka (90 g)
- ⅓ ananasa (240 g)
- 1 łyżka pestek granatu (15 g)
- 1 łyżka oleju kokosowego (15 g)
Potrzebny sprzęt
Podobne tematy
Sałatka z kiszonego ogórka
Ogórki kroimy na pól i w półksiężyce Paprykę kroimy w paseczki lub kostkę Cebulę i jabłko kroimy w kostkę Koperek i natkę pietruszki drobno siekamy Wszystkie składniki wkładamy do miski Dodajemy zieleninę i oliwę Lekko…
WIĘCEJ >Kokosowe pulpeciki w sosie leśnym z makaronem z cukinii
Grzyby dzień wcześniej namoczyć w zimnej wodzie Mięso podzielić na małe kawałki i zmielić w maszynce do mięsa na standardowym sitku (średnie dziurki) Marchew i pietruszkę zmielić Zmielone warzywa połączyć z mielonym mięsem Rozmaryn drobno…
WIĘCEJ >Krupnik z komosy ryżowej
Komosę przepłukać w ziemnej wodzie i odcedzić na sicie Marchew, seler, pietruszkę obrać Pokroić w kostkę Cebulę i czosnek obrać i pokroić w kostkę W garnku rozgrzewamy tłuszcz Wrzucamy cebulę z czosnkiem Zasmażamy 2 minuty…
WIĘCEJ >Placuszki bananowe z komosy ryżowej
Komosę ryżową zalewamy wrzątkiem Odstawiamy na 30 minut Po tym czasie odcedzamy, przepłukujemy Miksujemy wraz z mlekiem roślinnym oraz bananem na gładką masę Wyciskamy 2 łyżki soku z cytryny Do masy dodajemy przyprawy, sodę, sok…
WIĘCEJ >