fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Grillowane owoce

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5cb37f3fe2-fb25-4a0a-b8f0-488309fb3286-1
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider

Grillowane owoce

Przygotowanie

  • Gruszki i jabłka umyć pod bieżącą wodą
  • Pokroić w plastry
  • Ananasa obrać ze skóry
  • Pokroić w plastry i ze środka wyciąć zdrewniały środek
  • Przekroić plastry na połówki
  • Na patelni rozgrzać tłuszcz
  • Grillujemy pokrojone owoce z obu stron
  • Przekładamy na talerz i posypujemy pestkami granatu 

Rady dietetyka

Dopasuj wszystkie składniki tego przepisu do Twojego aktualnego sposobu żywienia oraz nietolerancji – więcej informacji zawartych jest w piktogramach.

Uwagi

Grillowane warzywa można podać z którymś z naszych pysznych musów – powiązane przepisy znajdują się powyżej.

Autor

Ajwendieta
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietę!

Slider
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider
Czas: do 30 minut
Składniki: 5
Porcje: 1
Trudność: Łatwy, Średni

Lista składników

  • ½ gruszki (65 g)
  • ½ jabłka (90 g)
  • ⅓ ananasa (240 g)
  • 1 łyżka pestek granatu (15 g)
  • 1 łyżka oleju kokosowego (15 g)

Potrzebny sprzęt

Bez specjalnego sprzętu, Patelnia

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Sałatka wiosenna, bazowa

Sałatę podrzeć w palcach Pomidora, ogórka, rzodkiewki pokroić w plastry lub pół-plastry Pokrojone warzywa układamy na sałacie i polewamy sosem 

WIĘCEJ >

Migdałowa kasza jaglana z truskawkami

Kaszę jaglaną gotujemy w osolonej wodzie, w proporcji 1:4. Ugotowaną i wystudzoną kaszę miksujemy wraz z masłem migdałowym, daktylami i ziarenkami z laski wanilii. Przelewamy do szklanki. Z truskawek usuwamy szypułki. Miksujemy je na gładki…

WIĘCEJ >

Naleśniki gryczane z jarmużem

Naleśniki Tłuszcz rozpuszczamy (lub używamy płynny, jeśli stoi gdzieś blisko ciepła, np. pieca) Do garnka/miski wlewamy wodę i wybijamy jajko, mieszamy Lekko solimy, dodajemy mąkę, mieszamy Dodajemy tłuszcz, mieszamy Odstawiamy na 10 min, żeby ciasto…

WIĘCEJ >

Miętowe warzywa na carpaccio z buraka z sosem cezar

Buraka kroimy w cienkie plastry, wkładamy do miski, dodajemy ocet, lekko solimy i pieprzymy, odstawiamy bok Kalarepę, seler, marchew obieramy i kroimy w paski lub karbowane frytki lub przepuszczamy przez spiromat Na patelni rozgrzewamy tłuszcz…

WIĘCEJ >