logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Mus czekoladowy z awokado

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c7a9fd9ed-1af8-4cc7-be21-60599c68856c

Mus czekoladowy z awokado

Przygotowanie

  • Obieramy i kroimy awokado oraz banana
  • Wrzucamy do miski
  • Dodajemy mleko, rozdrobnione daktyle, miód, opcjonalnie: karob/kakao i dowolne orzechy/pestki
  • Wszystko blendujemy na gładki krem

Uwagi

Osoby z nietolerancjami lub na AIP mogą pominąć orzechy i kakao, a wzamian dodać więcej karobu i daktyli, żeby uzyskać intensywniejszy czekoladowo-karmelowy smak

Autor

Monika Regiec ( blog: BodyClean.pl)
Czas: do 15 minut
Składniki: 8
Porcje: 1
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • 1 dojrzały banan
  • pół dojrzałego (miękkiego) awokado
  • 100 ml mleka kokosowego
  • 3 świeże daktyle bez pestek (jeśli suszone, warto je namaczać przynajmniej 30 minut)
  • 1 łyżeczka miodu (dla tych, którzy lubią bardzo słodkie desery)
  • ½ łyżeczki cynamonu (opcjonalnie)
  • 1 łyżka karobu lub kakao*
  • opcjonalnie: 2 łyżki dowolnych orzechów lub pestek

Potrzebny sprzęt

Blender
Heading layer
Pobierz za darmo aplikację na smartfona i zacznij pracę nad swoją dietą!
Slider

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Schab nadziewany sarną, pieczarkami i cebulą

Cebulę i czosnek obieramy i kroimy w kostkę Pieczarki kroimy w półplastry Na patelni rozgrzewamy łyżkę tłuszczu i podsmażamy cebulę (…)

WIĘCEJ >

Chilli z wieprzowiny

Ustawiamy piekarnik na 160°C z opcją grzania z góry i dołu. Cebule kroimy w dużą kostkę. Z papryczek chilli usuwamy (…)

WIĘCEJ >

Sałatka brokułowa z szynką z dziczyzny i salcesonem

Brokuł kroimy na mniejsze kawałki Pomidor kroimy w cząstki Awokado obieramy obieraczką lub nożem i kroimy w plastry Szynkę i (…)

WIĘCEJ >

Shake pomarańczowo – imbirowy

Pomarańczę obrać i podzielić na mniejsze kawałki Imbir obrać i posiekać nożem Oba składniki wrzucić do blendera kielichowego Zalać wodą (…)

WIĘCEJ >

FreshMail.pl
 

FreshMail.pl