fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Mus czekoladowy z awokado

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c7a9fd9ed-1af8-4cc7-be21-60599c68856c-1
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider

Mus czekoladowy z awokado

Przygotowanie

  • Obieramy i kroimy awokado oraz banana
  • Wrzucamy do miski
  • Dodajemy mleko, rozdrobnione daktyle, miód, opcjonalnie: karob/kakao i dowolne orzechy/pestki
  • Wszystko blendujemy na gładki krem

Rady dietetyka

Osoby z nietolerancjami lub na będące na protokole autoimmunologicznym (AIP) mogą pominąć orzechy i kakao, a w zamian dodać więcej karobu i daktyli, by uzyskać intensywniejszy czekoladowo-karmelowy smak.

Uwagi

Wypróbuj nasze, inne propozycje musu, który może posłużyć jak deser.

Autor

Monika Regiec (blog: BodyClean.pl)
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietę!

Slider
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider
Czas: do 15 minut
Składniki: 8
Porcje: 1
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • 1 dojrzały banan (120 g)
  • ½ dojrzałego (miękkiego) awokado (70 g)
  • 10 łyżek mleka kokosowego (100 ml)
  • 3 świeże daktyle bez pestek – 15 g (jeśli suszone – warto je namaczać przez przynajmniej 30 minut)
  • 1 łyżeczka miodu (12 g)
  • Opcjonalnie ½ łyżeczki cynamonu (4 g)
  • 1 łyżka karobu lub kakao (10 g)
  • Opcjonalnie: 2 łyżki dowolnych orzechów lub pestek (30 g)

Potrzebny sprzęt

Blender, Deska, Nóż

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Łosoś smażony z burakami z sosem vinaigrette

Na patelni rozgrzać tłuszcz Ustawiamy średni ogień, kładziemy rybę, lekko solimy i pieprzymy Smażymy 3 – 4 min Obracamy na drugą stronę, smażymy 3 – 4 min Obracamy, przykrywamy pokrywką i dusimy 5 min Buraki…

WIĘCEJ >

Zielone smoothie liście + gruszka + kiwi

Kiwi i gruszkę obieramy i kroimy na kosteczkę. Wraz z umytymi liśćmi miksujemy na gładki koktajl.

WIĘCEJ >

Placki bananowe z owocami

Banany obieramy, łamiemy w małe kawałki i wkładamy do naczynia w którym będziemy miksować Dodajemy jajko, mleko kokosowe Miksujemy Dodajemy sok z cytryny Cały czas miksując dodajemy po 1 łyżce mąkę kokosową Jeśli ciasto jest…

WIĘCEJ >

Zasmażana fasolka

Na patelni rozgrzewamy masło klarowane z czosnkiem. Dodajemy fasolkę i chwile podsmażamy. Pod koniec smażenia dorzucamy do całości płatki drożdzowe i smażymy jeszcze chwilę. Solimy według upodobań i podajemy.

WIĘCEJ >