fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Mus z mango

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5ca590ec4c-4984-4471-b7c8-86a547f54feb-1

Mus z mango

Przygotowanie

  • Obieramy mango i kroimy na mniejsze kawałki
  • Pokrojony owoc blendujemy z mlekiem kokosowym na gładki mus
  • Opcjonalnie możemy dodać ziarenka chia (niedozwolone na aip)

Rady dietetyka

Pamiętaj, by każdy składnik przepisu dopasować do swojego planu żywienia oraz nietolerancji – zajrzyj w piktogramy.

Opcjonalnie możemy dodać ziarenka chia (niedozwolone na protokole autoimmunologicznym).

Uwagi

Deser świetnie smakuje również zblendowany ze świeżym ananasem.

Autor

Monika Regiec (blog: BodyClean.pl)
Czas: do 15 minut
Składniki: 3
Porcje: 1
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • 1 dojrzałe (miękkie) mango (280 g)
  • 10 łyżek mleka kokosowego (100 ml)
  • Kilka kropli soku z limonki (ew. z cytryny) – 5 g

Potrzebny sprzęt

Blender, Deska, Nóż
Heading layer
Pobierz za darmo aplikację na smartfona i zacznij pracę nad swoją dietą!
Slider

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Jarmuż z komosą ryżową

Komosę płuczemy na sitku pod gorącą wodą Zalewamy 2 szklankami wrzątku i gotujemy na małym ogniu około 15 minut W międzyczasie jarmuż oczyszczamy i rwiemy liście na niewielkie kawałki Cebulę kroimy w kostkę, a marchew…

WIĘCEJ >

Czekoladowe pączusie

Wszystkie składniki razem mieszamy lub blendujemy. Wlewamy ciasto do opiekacza i pieczemy do zarumienienia.

WIĘCEJ >

Szybka sałatka z rukolą

Ogórka kroimy w plasterki Do ogórka dodajemy pomidorki, rukolę i garść pestek dyni Polewamy sosem vinaigrette, mieszamy

WIĘCEJ >

Szpinak z cytrusową nutą

Rozgrzewamy oliwę na patelni Dodajemy szpinak, solimy Smażymy 4 minuty, zdejmujemy z ognia Wyciskamy sok z cytryny, dodajemy do szpinaku, mieszamy

WIĘCEJ >