fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Mus z mango

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5ca590ec4c-4984-4471-b7c8-86a547f54feb-1
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider

Mus z mango

Przygotowanie

  • Obieramy mango i kroimy na mniejsze kawałki
  • Pokrojony owoc blendujemy z mlekiem kokosowym na gładki mus
  • Opcjonalnie możemy dodać ziarenka chia (niedozwolone na aip)

Rady dietetyka

Pamiętaj, by każdy składnik przepisu dopasować do swojego planu żywienia oraz nietolerancji – zajrzyj w piktogramy.

Opcjonalnie możemy dodać ziarenka chia (niedozwolone na protokole autoimmunologicznym).

Uwagi

Deser świetnie smakuje również zblendowany ze świeżym ananasem.

Autor

Monika Regiec (blog: BodyClean.pl)
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietę!

Slider
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider
Czas: do 15 minut
Składniki: 3
Porcje: 1
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • 1 dojrzałe (miękkie) mango (280 g)
  • 10 łyżek mleka kokosowego (100 ml)
  • Kilka kropli soku z limonki (ew. z cytryny) – 5 g

Potrzebny sprzęt

Blender, Deska, Nóż

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Pierś nadziewana pistacjami z sosem selerowo – pistacjowym

Seler obieramy i kroimy w cienkie plastry Gruszkę obieramy, usuwamy gniazdo nasienne i ogonek i kroimy w plastry Z każdego filetu odrywamy polędwiczkę Mielimy w maszynce do mięsa razem z połową fileta Pistacje obieramy i…

WIĘCEJ >

Jogurt kokosowy

Mleko wlewamy do garnuszka Dodajemy żelatynę i mieszamy Mleko podgrzewamy do temp około 45 stopni, czyli trochę cieplejsze niż nasza dłoń Dodajemy miód Dodajemy bakterie jogurtowe Mieszamy Przykrywamy pokrywką, a najlepiej owijamy folią spożywczą Wkładamy…

WIĘCEJ >

Warzywa z curry

Warzywa obieramy i tniemy obieraczką aby uzyskać wstążki. Wrzucamy na patelnię, podlewamy wodą i dusimy pod przykryciem ok. 2-4 minuty, a następnie odkładamy na talerz. Na patelni rozgrzewamy olej kokosowy i dodajemy przyprawy. Smażymy chwilę…

WIĘCEJ >

Smażony makaron warzywny z dynią i wędzonymi rybami

Kalarepę obieramy Cukinię i kalarepę przepuszczamy przez spiromat i uzyskujemy makaron Marchew obieramy i albo używamy temperówki do warzyw, albo kroimy nożem w plastry a następnie w cienkie paski Dynię kroimy w cienkie plastry i…

WIĘCEJ >