fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Mus czekoladowy

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5ccc72fbd8-e0bd-4f66-bdef-34d6a9fa2082-1

Mus czekoladowy

Przygotowanie

  • Jabłko i banana obrać, pokroić w mniejsze kawałki
  • Wrzucić do jakieś miski, dodać kakao i zmiksować blenderem na gładką masę
  • Najlepiej zrobić mus od razu z kilku jabłek i bananów, kilka dni spokojnie w lodówce wytrzymuje i nic się z tym deserem nie dzieje, na drugi dzień zacznie lekko tężeć i o to chodzi
  • Mus nałożyć łyżką do ładnych szklanek, udekorować pestkami granatu i listkami mięty

Rady dietetyka

Sprawdź, czy wszystkie składniki tego przepisu odpowiadają Twojej aktualnej diecie – zajrzyj w piktogramy.

Uwagi

Najlepiej jest zrobić mus od razu z kilku jabłek i bananów. Można przechowywać w lodówce przez kilka dni i nie zepsuje się. Na drugi dzień deser zacznie lekko tężeć i o to chodzi.

W podpiętych, powiązanych przepisach znajdują się nasze propozycje przyrządzenia musów czekoladowych.

Autor

Ajwendieta
Czas: do 15 minut
Składniki: 5
Porcje: 1
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • 1 banan (120 g)
  • 1 jabłko (180 g)
  • 1 czubata łyżka kakao (20 g)
  • ⅓ granatu (ok. 35 g)
  • 4 listki mięty (ok. 10 g)

Potrzebny sprzęt

Blender, Deska, Miska, Nóż
Heading layer
Pobierz za darmo aplikację na smartfona i zacznij pracę nad swoją dietą!
Slider

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Zupa gulaszowa

Paprykę przekrawamy na pół, usuwamy gniazdo nasienne i kroimy w kostkę Resztę warzyw obieramy i kroimy w kostkę Mięso kroimy w kostkę W dużym garnku rozgrzewamy tłuszcz Wrzucamy mięso, zasmażamy 5 min na mocnym ogniu…

WIĘCEJ >

Zupa buraczkowa z wędzonym boczkiem

Podgrzewamy 750 ml bulionu Cebulę i czosnek obrać i pokroić w kostkę Marchew i pietruszkę obrać i pokroić w kostkę Buraki obrać i pokroić w kostkę Boczek pokroić w kostkę Bierzemy garnek, rozgrzewamy tłuszcz Wrzucamy…

WIĘCEJ >

Chleb migdałowy z lnem

Rozgrzewamy piekarnik do 150 °C.  Mieszamy wszystkie składniki razem, aż będą dokładnie połączone. Następnie wlewamy ciasto do wysmarowanej formy do pieczenia – keksówki i pieczemy w 150 °C przez 45 minut lub do momentu suchego…

WIĘCEJ >

Budyń kasztanowo – kokosowy

Około ¼ szklanki mleka kokosowego odlewamy do jakiejś miseczki Do odlanego mleka dodajemy mąkę kasztanową, cały czas mieszając Resztę mleka wlewamy do garnuszka i zagotowujemy Na gotujące się mleko powoli wlewamy rozmieszaną z mlekiem mąkę…

WIĘCEJ >