fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Mus czekoladowy

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5ccc72fbd8-e0bd-4f66-bdef-34d6a9fa2082-1
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider

Mus czekoladowy

Przygotowanie

  • Jabłko i banana obrać, pokroić w mniejsze kawałki
  • Wrzucić do jakieś miski, dodać kakao i zmiksować blenderem na gładką masę
  • Najlepiej zrobić mus od razu z kilku jabłek i bananów, kilka dni spokojnie w lodówce wytrzymuje i nic się z tym deserem nie dzieje, na drugi dzień zacznie lekko tężeć i o to chodzi
  • Mus nałożyć łyżką do ładnych szklanek, udekorować pestkami granatu i listkami mięty

Rady dietetyka

Sprawdź, czy wszystkie składniki tego przepisu odpowiadają Twojej aktualnej diecie – zajrzyj w piktogramy.

Uwagi

Najlepiej jest zrobić mus od razu z kilku jabłek i bananów. Można przechowywać w lodówce przez kilka dni i nie zepsuje się. Na drugi dzień deser zacznie lekko tężeć i o to chodzi.

W podpiętych, powiązanych przepisach znajdują się nasze propozycje przyrządzenia musów czekoladowych.

Autor

Ajwendieta
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietę!

Slider
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider
Czas: do 15 minut
Składniki: 5
Porcje: 1
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • 1 banan (120 g)
  • 1 jabłko (180 g)
  • 1 czubata łyżka kakao (20 g)
  • ⅓ granatu (ok. 35 g)
  • 4 listki mięty (ok. 10 g)

Potrzebny sprzęt

Blender, Deska, Miska, Nóż

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Komosanka z mlekiem roślinnym i z truskawkami i z bazylią

Komosę ryżową gotujemy w wodzie do miękkości Wlewamy mleko Po ostudzeniu dodajemy truskawki, posiekane orzechy i listki bazylii

WIĘCEJ >

Porzeczki czarne lub czerwone

Porzeczki umyć pod bieżącą wodą Zostawić chwilę na sicie, żeby woda odciekła

WIĘCEJ >

Komosanka z mlekiem roślinnym i z jabłkiem

Komosę ryżową gotujemy do miękkości w wodzie około 12 minut Wlewamy mleko Po ostudzeniu dodajemy dowolnie pokrojone jabłko cynamon

WIĘCEJ >

Ciasto bez jaj (marchewkowe)

Zalewamy suszone daktyle gorącą wodą na kilka minut, aby zmiękły Daktyle miksujemy w blenderze kielichowym przez około 10 sekund (jeżeli zawierają pestki, należy je najpierw usunąć) Dokładamy do blendera startą marchew, banany oraz mąkę kokosową…

WIĘCEJ >