fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Mus czekoladowy

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5ccc72fbd8-e0bd-4f66-bdef-34d6a9fa2082-1
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Mus czekoladowy

Przygotowanie

  • Jabłko i banana obrać, pokroić w mniejsze kawałki
  • Wrzucić do jakieś miski, dodać kakao i zmiksować blenderem na gładką masę
  • Najlepiej zrobić mus od razu z kilku jabłek i bananów, kilka dni spokojnie w lodówce wytrzymuje i nic się z tym deserem nie dzieje, na drugi dzień zacznie lekko tężeć i o to chodzi
  • Mus nałożyć łyżką do ładnych szklanek, udekorować pestkami granatu i listkami mięty

Rady dietetyka

Sprawdź, czy wszystkie składniki tego przepisu odpowiadają Twojej aktualnej diecie – zajrzyj w piktogramy.

Uwagi

W podpiętych, powiązanych przepisach znajdują się nasze propozycje przyrządzenia musów czekoladowych.

Autor

Ajwendieta
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: do 15 minut
Składniki: 5
Porcje: 1
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • Jabłko (świeże) (180 g)
  • Banan (świeży) (120 g)
  • Granat (35 g)
  • Kakao w proszku (20 g)
  • Mięta (świeża) (3 g)

Potrzebny sprzęt

Blender, Blender kielichowy, Deska, Miska, Nóż, Pucharki do deserów

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Koktajl cytrynowy z mlekiem roślinnym

W blenderze kielichowym umieszczamy mleko kokosowe, dodajemy śmietankę, sok z cytryny, olej kokosowy Miksujemy do uzyskania gładkiej konsystencji Przelewamy do szklanki i podajemy od razu

WIĘCEJ >

Jarmuż z komosą ryżową

Komosę płuczemy na sitku pod gorącą wodą Zalewamy 2 szklankami wrzątku i gotujemy na małym ogniu około 15 minut W międzyczasie jarmuż oczyszczamy i rwiemy liście na niewielkie kawałki Cebulę kroimy w kostkę, a marchew…

WIĘCEJ >

Owsianka z jogurtem i z jagodami

Płatki owsiane zagotowujemy w małej ilości wody Mieszamy z jogurtem kokosowym Odstawiamy na 10 minut Po ostudzeniu dodajemy jagody Opcjonalnie dekorujemy posiekanymi listkami mięty

WIĘCEJ >

Śledzie w pomidorach

Cebulę obieramy, kroimy w piórka, lub kostkę Rozgrzewamy na patelni masło i podsmażamy przez 3 min cebulę Dodajemy koncentrat, mieszamy i podsmażamy 5 min Przekładamy do miski, czekamy 30 min aż przestygnie, wlewamy oliwę Lekko…

WIĘCEJ >