Mus czekoladowy
Mus czekoladowy
Przygotowanie
- Jabłko i banana obrać, pokroić w mniejsze kawałki
- Wrzucić do jakieś miski, dodać kakao i zmiksować blenderem na gładką masę
- Najlepiej zrobić mus od razu z kilku jabłek i bananów, kilka dni spokojnie w lodówce wytrzymuje i nic się z tym deserem nie dzieje, na drugi dzień zacznie lekko tężeć i o to chodzi
- Mus nałożyć łyżką do ładnych szklanek, udekorować pestkami granatu i listkami mięty
Rady dietetyka
Sprawdź, czy wszystkie składniki tego przepisu odpowiadają Twojej aktualnej diecie – zajrzyj w piktogramy.
Uwagi
W podpiętych, powiązanych przepisach znajdują się nasze propozycje przyrządzenia musów czekoladowych.
Autor
Lista składników
- Jabłko (180 g)
- Banan (120 g)
- Granat (35 g)
- Kakao w proszku (20 g)
- Mięta (świeża) (3 g)
Potrzebny sprzęt
Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.
Podobne tematy
Parówki zapiekane w cieście
Piekarnik nagrzewamy do 180 stopni. Masło rozpuszczamy i mieszamy z mąką, wodą, solą i oregano. Parówki kroimy na mniejsze kawałki i układamy w małym naczyniu żaroodpornym. Naczynie dopełniamy ciastem. Po 30 minutach jest gotowe.
WIĘCEJ >Sernik z batatów
Bataty obieramy i gotujemy do miękkości we wrzątku. Odcedzamy i zostawiamy do ostygnięcia. Ostudzone bataty wkładamy do blendera razem z mąką z migdałów ziemnych lub kokosową, pastą kokosową, olejem kokosowym, cynamonem i skórką z pomarańczy….
WIĘCEJ >Omlet w hiszpańskim stylu
Jajka blendujemy z serkiem i oliwą Rozgrzewamy patelnię Jeżeli patelnia nadaje się do smażenia beztłuszczowego, wylewamy na nią masę bezpośrednio (przy patelniach wymagających natłuszczenia, wlewamy trochę oliwy) Smażymy omleta z dwóch stron. Pod koniec smażenia…
WIĘCEJ >Zielony kremowy kurczak
Piersi kroimy w kostkę i podsmażamy na oleju kokosowym z cebulą pokrojoną w piórka. Dodajemy wyciśnięty czosnek. Dodajemy pozostałe składniki i dusimy 15 minut.
WIĘCEJ >