Mus czekoladowy
Mus czekoladowy
Przygotowanie
- Jabłko i banana obrać, pokroić w mniejsze kawałki
- Wrzucić do jakieś miski, dodać kakao i zmiksować blenderem na gładką masę
- Najlepiej zrobić mus od razu z kilku jabłek i bananów, kilka dni spokojnie w lodówce wytrzymuje i nic się z tym deserem nie dzieje, na drugi dzień zacznie lekko tężeć i o to chodzi
- Mus nałożyć łyżką do ładnych szklanek, udekorować pestkami granatu i listkami mięty
Rady dietetyka
Sprawdź, czy wszystkie składniki tego przepisu odpowiadają Twojej aktualnej diecie – zajrzyj w piktogramy.
Uwagi
W podpiętych, powiązanych przepisach znajdują się nasze propozycje przyrządzenia musów czekoladowych.
Autor
Lista składników
- Jabłko (świeże) (180 g)
- Banan (świeży) (120 g)
- Granat (35 g)
- Kakao w proszku (20 g)
- Mięta (świeża) (3 g)
Potrzebny sprzęt
Podobne tematy
Koktajl cytrynowy z mlekiem roślinnym
W blenderze kielichowym umieszczamy mleko kokosowe, dodajemy śmietankę, sok z cytryny, olej kokosowy Miksujemy do uzyskania gładkiej konsystencji Przelewamy do szklanki i podajemy od razu
WIĘCEJ >Jarmuż z komosą ryżową
Komosę płuczemy na sitku pod gorącą wodą Zalewamy 2 szklankami wrzątku i gotujemy na małym ogniu około 15 minut W międzyczasie jarmuż oczyszczamy i rwiemy liście na niewielkie kawałki Cebulę kroimy w kostkę, a marchew…
WIĘCEJ >Owsianka z jogurtem i z jagodami
Płatki owsiane zagotowujemy w małej ilości wody Mieszamy z jogurtem kokosowym Odstawiamy na 10 minut Po ostudzeniu dodajemy jagody Opcjonalnie dekorujemy posiekanymi listkami mięty
WIĘCEJ >Śledzie w pomidorach
Cebulę obieramy, kroimy w piórka, lub kostkę Rozgrzewamy na patelni masło i podsmażamy przez 3 min cebulę Dodajemy koncentrat, mieszamy i podsmażamy 5 min Przekładamy do miski, czekamy 30 min aż przestygnie, wlewamy oliwę Lekko…
WIĘCEJ >