fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Czekoladowy mus

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5cc28a1e3b-83e7-4226-824e-b4983fbcb3ef-1

Czekoladowy mus

Przygotowanie

  • Wszystkie składniki blendujemy na mus.
  • Podajemy.

Rady dietetyka

Im dojrzalszy banan tym smak musu będzie słodszy. Można użyć również mniej dojrzałego banana i dosłodzić deser np. miodem.

Uwagi

Powyżej znajdziesz inne, nasze propozycje czekoladowych musów – koniecznie wypróbuj je.

Autor

Maja Wlazły
Czas: do 15 minut
Składniki: 4
Porcje: 1
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • 1 małe awokado (140 g)
  • 1 średni bardzo dojrzały banan (120 g)
  • 1 łyżka kakao niesłodzonego (10 g)
  • 3 łyżki mleka kokosowego (3 ml)

Potrzebny sprzęt

Blender
Heading layer
Pobierz za darmo aplikację na smartfona i zacznij pracę nad swoją dietą!
Slider

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Twarożek ze słonecznika

Słonecznik 8 godz. wcześniej wsypujemy do jakiegoś pojemnika, zalewamy zimną wodą Następnie (zazwyczaj na drugi dzień rano) odcedzamy słonecznik na sicie Dodajemy wodę z ogórków, pieprz i czosnek Miksujemy blenderem przez 3 – 4 min…

WIĘCEJ >

Koktajl z ananasa

Wszystkie składniki wrzucamy do blendera kielichowego Miksujemy na gładko

WIĘCEJ >

Gołąbki warzywne – wegańskie

Kapustę kładziemy na desce, wycinamy głąba i wkładamy do garnka z wrzątkiem Parzymy na małym ogniu około 30 min co jakiś czas wyjmując szumówką oddzielające się liście Marchew, pietruszkę i kalarepę obieramy i gotujemy 8…

WIĘCEJ >

Jajka w koszulkach na dipie z awokado z sałatką

Awokado wydłubujemy łyżeczką z skórki Miąższ przekładamy do jakiejś miseczki, skórę i pestkę wyrzucamy Czosnek obieramy i siekamy drobno nożem lub wyciskamy przez praskę do czosnku i dodajemy do miski Wyciskamy sok z cytryny Lekko solimy…

WIĘCEJ >