Mus czekoladowy z owocami
Mus czekoladowy z owocami
Przygotowanie
- Jabłko i banana obieramy, kroimy w mniejsze kawałki, umieszczamy w misce, dodajemy kakao i miksujemy blenderem na gładką masę
- Mus nakładamy łyżką do pucharków i dekorujemy pestkami granatu, kawałkami gruszki i połówkami winogrona oraz listkami mięty
Rady dietetyka
Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.
Uwagi
Najlepiej zrobić mus od razu z kilku jabłek i bananów. Możesz przechowywać go przez kilka dni w lodówce. Na drugi dzień zacznie lekko tężeć.
Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów.
Autor
Lista składników
- Banan (świeży) (240 g)
- Jabłko (świeże) (180 g)
- Winogrono białe (35 g)
- Gruszka (35 g)
- Granat (15 g)
- Kakao w proszku (10 g)
- Mięta (świeża) (1 g)
Potrzebny sprzęt
Podobne tematy
Puree selerowo – gruszkowe
Obieramy seler, kroimy w plastry, płuczemy w zimnej wodzie Wkładamy do garnka, zalewamy gorącą wodą do 2/3 wysokości, lekko solimy Gruszkę obieramy, kroimy w kawałki i dodajemy do selera Gotujemy pod przykryciem około 30 min…
WIĘCEJ >Shake jaglany z owocami
Kaszę gotujemy wg instrukcji na opakowaniu, a następnie odcedzamy Wszystkie składniki razem blendujemy do momentu uzyskania jednolitej konsystencji
WIĘCEJ >Sałatka z kaszą jaglaną i halibutem wędzonym
Kaszę gotujemy we wrzącej, osolonej wodzie przez ok. 15 minut (lub wg instrukcji na opakowaniu), a następnie odcedzamy Rybę oczyszczamy (obieramy ze skóry i ości) i rozdrabiamy na kawałki Cebulę obieramy Wszystkie warzywa kroimy w…
WIĘCEJ >Zapiekanka z cukinii
Warzywa zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Można je dodatkowo posolić i pozostawić na sitku, aby odciekł nadmiar soku. Dodać posiekaną drobno cebulę i pora, jajka, przepuszczony przez praskę czosnek. Składniki wymieszać, doprawić solą, pieprzem…
WIĘCEJ >