Mus czekoladowy z owocami
Mus czekoladowy z owocami
Przygotowanie
- Jabłko i banana obieramy, kroimy w mniejsze kawałki, umieszczamy w misce, dodajemy kakao i miksujemy blenderem na gładką masę
- Mus nakładamy łyżką do pucharków i dekorujemy pestkami granatu, kawałkami gruszki i połówkami winogrona oraz listkami mięty
Rady dietetyka
Pamiętaj, by każdy składnik przepisu dopasować do swojego planu żywieniowego oraz nietolerancji – zajrzyj w piktogramy.
Uwagi
Najlepiej zrobić mus od razu z kilku jabłek i bananów. Możesz przechowywać go przez kilka dni w lodówce. Na drugi dzień zacznie lekko tężeć
Autor
Lista składników
- 2 banany (240 g)
- 1 jabłko (180 g)
- 1 łyżka kakao (10 g)
- 4 kulki winogrona białego (ok. 35 g)
- ¼ gruszki (ok. 35 g)
- 1 łyżeczka pestek granatu (17 g)
- 4 listki mięty (1 g)
Potrzebny sprzęt
Podobne tematy
Wietnamskie bun
Mięso kroimy na małe kawałki. Przygotowujemy marynatę mieszając ze sobą wszystki składniki (papryczkę i czosnek drobno kroimy i dodajemy do części płynnej). Mięso zalewamy marynatą i wstawiamy do lodówki co najmniej na pół godziny. Przygotowujemy…
WIĘCEJ >Pulpeciki w rosole
Mięso solimy i dodajemy posiekaną pietruszkę. Bulion podgrzewamy i zatapiamy w nim uformowane w kulki pulpeciki. Gotujemy je przez około 15 minut na małym ogniu.
WIĘCEJ >Boczniaki w jajku z miksem sałat
Jajko wybijamy na głęboki talerz, solimy i pieprzymy Rozrabiamy widelcem na jednolitą konsystencję Na patelni rozgrzewamy tłuszcz Boczniaki obtaczamy z obu stron w jajku Kładziemy na rozgrzany olej Smażymy po 3-4 minuty z każdej strony…
WIĘCEJ >