fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Mus czekoladowy z owocami

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c4b14ac4a-6976-4c67-a129-020b41d9d063

Mus czekoladowy z owocami

Przygotowanie

  • Jabłko i banana obieramy, kroimy w mniejsze kawałki, umieszczamy w misce, dodajemy kakao i miksujemy blenderem na gładką masę
  • Mus nakładamy łyżką do pucharków i dekorujemy pestkami granatu, kawałkami gruszki i połówkami winogrona oraz listkami mięty

Rady dietetyka

Pamiętaj, by każdy składnik przepisu dopasować do swojego planu żywieniowego oraz nietolerancji – zajrzyj w piktogramy.

Uwagi

Najlepiej zrobić mus od razu z kilku jabłek i bananów. Możesz przechowywać go przez kilka dni w lodówce. Na drugi dzień zacznie lekko tężeć

Autor

Ajwendieta
Czas: do 15 minut
Składniki: 7
Porcje: 2
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • 2 banany (240 g)  
  • 1 jabłko (180 g) 
  • 1 łyżka kakao (10 g) 
  • 4 kulki winogrona białego (ok. 35 g)
  • ¼ gruszki (ok. 35 g)
  • 1 łyżeczka pestek granatu (17 g)
  • 4 listki mięty (1 g)

Potrzebny sprzęt

Blender, Miska, Pucharki do deserów
Heading layer
Pobierz za darmo aplikację na smartfona i zacznij pracę nad swoją dietą!
Slider

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Malinowy deser z tapioki

Zaczynamy od musu malinowego Maliny miksujemy blenderem na gładki mus W rondelku gotujemy wodę z musem malinowym. Gdy zacznie wrzeć wsypujemy tapiokę i zmniejszamy ogień Tapiokę gotujemy przez ok. 8-10 minut, często mieszając Po tym…

WIĘCEJ >

Sałatka z owoców sezonowych – wiosna

Owoce umyć, przekroić na cztery części i usunąć gniazda Pokroić w kostkę, wymieszać

WIĘCEJ >

Maliny

Maliny umyć pod bieżącą wodą Zostawić chwilę na sicie, żeby woda odciekła

WIĘCEJ >

Wodorosty Kombu faszerowane pastą z wędzonego łososia

W litrowym garnku zagotowujemy wodę, minimalizujemy płomień i dorzucamy wodorosty Parzymy 6-8 min Wyjmujemy na sito Awokado przekrawamy na pół i wydrążamy miąższ do jakiejś miski Dodajemy łososia i czosnek Wyciskamy sok z cytryny Lekko…

WIĘCEJ >