fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Mus czekoladowy z owocami

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c4b14ac4a-6976-4c67-a129-020b41d9d063
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider

Mus czekoladowy z owocami

Przygotowanie

  • Jabłko i banana obieramy, kroimy w mniejsze kawałki, umieszczamy w misce, dodajemy kakao i miksujemy blenderem na gładką masę
  • Mus nakładamy łyżką do pucharków i dekorujemy pestkami granatu, kawałkami gruszki i połówkami winogrona oraz listkami mięty

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Najlepiej zrobić mus od razu z kilku jabłek i bananów. Możesz przechowywać go przez kilka dni w lodówce. Na drugi dzień zacznie lekko tężeć.

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów.

Autor

Ajwendieta
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slider
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider
Czas: do 15 minut
Składniki: 7
Porcje: 2
Trudność: Łatwy

Lista składników

  • Banan (świeży) (240 g)
  • Jabłko (świeże) (180 g)
  • Winogrono białe (35 g)
  • Gruszka (35 g)
  • Granat (15 g)
  • Kakao w proszku (10 g)
  • Mięta (świeża) (1 g)

Potrzebny sprzęt

Blender, Miska, Nóż, Pucharki do deserów

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Pieczona świąteczna szynka

Szynkę solimy, pieprzymy i posypujemy igłami rozmarynu Nacinamy w kratkę stronę gdzie jest tłuszcz Marchew i pietruszkę obieramy i kroimy w plasterki Czosnek i cebulę obieramy, kroimy w półksiężyce Włączamy piekarnik i ustawiamy temp.180 stopni…

WIĘCEJ >

Szparagi z botwinką

Szparagi obieramy, kroimy każdego na 4 części i gotujemy w wrzątku przez 5 min Na talerzu układamy wszystkie zieleniny Marchewkę trzemy na tarce i posypujemy po sałatach Dodajmy szparagi Polewamy sosem 

WIĘCEJ >

Puree z bakłażana

Gotujemy bakłażana pokrojonego na mniejsze części około 20 minut (do miękkości). Odlewamy wodę i blendujemy bakłażana z masłem i przyprawami. Podajemy.

WIĘCEJ >

Owsianka z mlekiem roślinnym i z pestkami dyni

Płatki owsiane zagotowujemy w mleku (jeśli płyn odparuje, to możemy dolać wody) Posypujemy pestkami dyni

WIĘCEJ >