fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Mus bananowy z sosem malinowym

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5cc8f2037f-4965-4413-bddd-461a544599d7-1

Mus bananowy z sosem malinowym

Przygotowanie

  • Banany obieramy i miksujemy w jakimś naczyniu
  • Dododajemy nasiona chia
  • Wyciskamy sok z cytryny
  • Mieszamy i napełniamy pucharki/szklanki
  • Wkładamy do lodówki na 2-3 godz.

Sos malinowy:

  • Maliny wkładamy do garnuszka
  • Podgrzewamy aż się rozpuszczą i zagotują
  • Odstawiamy na 10 min żeby trochę przestygły
  • W małej miseczce mieszamy żelatynę z 50 ml zimnej wody
  • Rozpuszczoną żelatynę dodajemy do malin, mieszamy
  • Czekamy, aż trochę przestygnie
  • Zalewamy sosem deserki
  • Możemy jeść od razu, lub poczekać, 2 dni w lodówce mogą stać

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz nietolerancjom – więcej informacji znajduje się w piktogramach.

Uwagi

W podpiętych, powiązanych przepisach znajdują się nasze propozycje innych, równie smacznych owocowych musów.

Autor

Ajwendieta
Czas: powyżej 1 godziny
Składniki: 6
Porcje: 1
Trudność: Średni

Lista składników

  • 1 banan (120 g)
  • ¼ cytryny (20 g)
  • 1 łyżka nasion chia (10 g)
  • ½ łyżeczki żelatyny (2 g)
  • 50 g świeżych lub mrożonych malin
  • 4 listki mięty (ok. 1 g)

Potrzebny sprzęt

Blender, Garnek, Lodówka, Miska
Heading layer
Pobierz za darmo aplikację na smartfona i zacznij pracę nad swoją dietą!
Slider

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Chipsy z plantana

Rozgrzewamy piekarnik do 160 stopni z termoobiegiem (bez termoobiegu 170-180 stopni) Platany myjemy i przecinamy na pół Następnie nacinamy skórkę wzdłuż, uważając, aby zanadto nie przeciąć miąższu Odginamy skórę i obieramy, przesuwając kciukiem wzdłuż nacięć…

WIĘCEJ >

Gołąbki z jelenia w sosie grzybowym

Gołąbki: Kaszę gryczaną płuczemy na sicie pod zimną woda, a następnie wrzucamy do litrowego garnka z gotującą lekko osoloną wodą Gotujemy 10 min i odcedzamy na sicie Bierzemy duży garnek (taki, żeby kapusta się w…

WIĘCEJ >

Spaghetti z cukinii z sosem arrabiata

Cukinię myjemy, odcinamy końcówki i trzemy na tarce spiralnej, czyli spiromacie Jeśli nie mamy spiromatu, to kroimy cukinię w plastry i plastry na cienkie paseczki jak spaghetti Cebulę i czosnek obieramy i kroimy w kostkę…

WIĘCEJ >

Zielony koktajl z awokado i ogórkiem

Awokado i ogórka obieramy i kroimy na drobne kawałki. Wkładamy do blendera Dodajemy pozostałe składniki i miksujemy

WIĘCEJ >