fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Mus bananowy z sosem malinowym

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5cc8f2037f-4965-4413-bddd-461a544599d7-1
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider

Mus bananowy z sosem malinowym

Przygotowanie

  • Banany obieramy i miksujemy w jakimś naczyniu
  • Dododajemy nasiona chia
  • Wyciskamy sok z cytryny
  • Mieszamy i napełniamy pucharki/szklanki
  • Wkładamy do lodówki na 2-3 godz.

Sos malinowy:

  • Maliny wkładamy do garnuszka
  • Podgrzewamy aż się rozpuszczą i zagotują
  • Odstawiamy na 10 min żeby trochę przestygły
  • W małej miseczce mieszamy żelatynę z 50 ml zimnej wody
  • Rozpuszczoną żelatynę dodajemy do malin, mieszamy
  • Czekamy, aż trochę przestygnie
  • Zalewamy sosem deserki
  • Możemy jeść od razu, lub poczekać, 2 dni w lodówce mogą stać

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne propozycje przyrządzenia równie smacznych, owocowych musów.

Autor

Ajwendieta
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slider
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider
Czas: powyżej 1 godziny
Składniki: 7
Porcje: 2
Trudność: Średni

Lista składników

Mus bananowy

  • Banan (świeży) (120 g)
  • Cytryna (20 g)
  • Nasiona chia (10 g)

Sos malinowy

  • Malina (świeża) (50 g)
  • Woda (25 ml)
  • Żelatyna w proszku (3 g)
  • Mięta (świeża) (1 g)

Potrzebny sprzęt

Blender, Blender kielichowy, Garnek, Lodówka, Miska, Pucharki do deserów

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Sałatka z szynką z sarny z grzankami ze smalcu i sosem anchois

Sałatka: Szynkę z sarny kroimy w plastry lub kostkę Sałatę rwiemy w palcach Awokado obieramy i kroimy w plastry Ogórka kroimy w plastry lub „w zapałkę” Pomidora kroimy w cząstki, lub koktajlowe kroimy na połówki…

WIĘCEJ >

Omlet kokosowy z grasicą i szparagami

Omlet Jajka wybić na głęboki talerz lub miskę Posolić Mocno rozmieszać widelcem lub rózgą Podczas mieszania dolewamy mleko kokosowe Dodajemy mąkę kokosową Mieszamy dokładnie Na patelni rozgrzewamy łyżkę tłuszczu Na gorącą patelnie wylewamy masę jajeczną…

WIĘCEJ >

Mus czekoladowy z owocami

Jabłko i banana obieramy, kroimy w mniejsze kawałki, umieszczamy w misce, dodajemy kakao i miksujemy blenderem na gładką masę Mus nakładamy łyżką do pucharków i dekorujemy pestkami granatu, kawałkami gruszki i połówkami winogrona oraz listkami mięty

WIĘCEJ >

Karkówka faszerowana dzikiem z suszonymi grzybami z puree selerowo-gruszkowym z sosem jabłkowo-winnym

Karkówka faszerowana: Łopatkę z dzika mielimy w maszynce do mięsa na standardowym sitku Włączamy piekarnik na 180 stopni Dodajemy namoczone grzyby (wodę zostawiamy, możemy ją sobie użyć do jakiejś zupy, czy sosu) Lekko solimy i…

WIĘCEJ >