fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Mus bananowy z sosem malinowym

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5cc8f2037f-4965-4413-bddd-461a544599d7-1
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Mus bananowy z sosem malinowym

Przygotowanie

  • Banany obieramy i miksujemy w jakimś naczyniu
  • Dododajemy nasiona chia
  • Wyciskamy sok z cytryny
  • Mieszamy i napełniamy pucharki/szklanki
  • Wkładamy do lodówki na 2-3 godz.

Sos malinowy:

  • Maliny wkładamy do garnuszka
  • Podgrzewamy aż się rozpuszczą i zagotują
  • Odstawiamy na 10 min żeby trochę przestygły
  • W małej miseczce mieszamy żelatynę z 50 ml zimnej wody
  • Rozpuszczoną żelatynę dodajemy do malin, mieszamy
  • Czekamy, aż trochę przestygnie
  • Zalewamy sosem deserki
  • Możemy jeść od razu, lub poczekać, 2 dni w lodówce mogą stać

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne propozycje przyrządzenia równie smacznych, owocowych musów.

Autor

Ajwendieta
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: powyżej 1 godziny
Składniki: 7
Porcje: 2
Trudność: Średni

Lista składników

Mus bananowy

  • Banan (świeży) (120 g)
  • Cytryna (20 g)
  • Nasiona chia (10 g)

Sos malinowy

  • Malina (świeża) (50 g)
  • Woda (25 ml)
  • Żelatyna w proszku (3 g)
  • Mięta (świeża) (1 g)

Potrzebny sprzęt

Blender, Blender kielichowy, Garnek, Lodówka, Miska, Pucharki do deserów

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Chłodnik z botwinki, kalarepy i rzodkiewki

Botwinę, rzodkiewki i kalarepę umyć, zetrzeć na tarce. Przełożyć do garnka, zalać wodą ilość taka, aby przykryć warzywa. Gotować przez 5 minut pod przykryciem. Wywar schłodzić. Dodać pokrojony koperek, sól, pieprz. Wszystko dokładnie mieszamy i…

WIĘCEJ >

Sałatka marokańska z batatów

Bataty obieramy i kroimy w dużą kostkę. Rozgrzewamy piekarnik do 200 st. C z opcją grzania góra-dół. W rondelku rozpuszczamy olej kokosowy i mieszamy z nim bataty z przyprawami. Pieczemy na blaszce wyłożonej papierem do…

WIĘCEJ >

Wolnowarzona karkówka z bakłażanem

Mięso posypujemy przyprawami, wkładamy do wolnowaru i podlewamy odrobiną wody Wolnowar ustawiamy na czas 6 godz., na opcję „low” Po tym czasie piekarnik nagrzewamy do temp. 180 st. C Blachę wykładamy papierem do pieczenia Bakłażana…

WIĘCEJ >

Pasta z makreli z chlebem gryczanym

Makrelę obieramy ze skóry i ości Umieszczamy w naczyniu, w którym będziemy blendować Dodajemy masło i przecier / koncentrat pomidorowy Lekko solimy i pieprzymy Miksujemy na gładką masę Próbujemy i doprawiamy do smaku

WIĘCEJ >