fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Mus bananowy z sosem malinowym

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5cc8f2037f-4965-4413-bddd-461a544599d7-1

Mus bananowy z sosem malinowym

Przygotowanie

  • Banany obieramy i miksujemy w jakimś naczyniu
  • Dododajemy nasiona chia
  • Wyciskamy sok z cytryny
  • Mieszamy i napełniamy pucharki/szklanki
  • Wkładamy do lodówki na 2-3 godz.

Sos malinowy:

  • Maliny wkładamy do garnuszka
  • Podgrzewamy aż się rozpuszczą i zagotują
  • Odstawiamy na 10 min żeby trochę przestygły
  • W małej miseczce mieszamy żelatynę z 50 ml zimnej wody
  • Rozpuszczoną żelatynę dodajemy do malin, mieszamy
  • Czekamy, aż trochę przestygnie
  • Zalewamy sosem deserki
  • Możemy jeść od razu, lub poczekać, 2 dni w lodówce mogą stać

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz nietolerancjom – więcej informacji znajduje się w piktogramach.

Uwagi

W podpiętych, powiązanych przepisach znajdują się nasze propozycje innych, równie smacznych owocowych musów.

Autor

Ajwendieta
Czas: powyżej 1 godziny
Składniki: 6
Porcje: 1
Trudność: Średni

Lista składników

  • 1 banan (120 g)
  • ¼ cytryny (20 g)
  • 1 łyżka nasion chia (10 g)
  • ½ łyżeczki żelatyny (2 g)
  • 50 g świeżych lub mrożonych malin
  • 4 listki mięty (ok. 1 g)

Potrzebny sprzęt

Blender, Garnek, Lodówka, Miska
Heading layer
Pobierz za darmo aplikację na smartfona i zacznij pracę nad swoją dietą!
Slider

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Gratin z batatów w sosie kurkowo-cebulowym

Kurki płuczemy i oczyszczamy z piasku. Kroimy na podobnej wielkości kawałki. Cebulę kroimy w piórka. Na patelni rozgrzewamy oleju kokosowego. Kiedy się podgrzeje wrzucamy cebulę i smażymy 5 minut. Dodajemy kurki, solimy do smaku i…

WIĘCEJ >

Grasica smażona na maśle ze szparagami

Grasica: Przygotowujemy garnek, do którego wlewamy wodę i doprowadzamy do wrzenia Przygotowujemy miskę z zimną wodą Wrzucamy grasicę do wrzątku Mieszamy i na bardzo małym ogniu gotujemy 2 min Przekładamy sparzoną grasicę do miski z…

WIĘCEJ >

Flaczki z boczniaków

Boczniaki oczyszczamy starannie papierowym ręcznikiem, kroimy w paseczki Marchew, pietruszkę i selera obieramy i kroimy w drobną kostkę, cebulę drobno siekamy Na dnie dużego garnka rozgrzewamy masło, dodajemy pokrojone warzywa i grzyby wraz z liśćmi…

WIĘCEJ >

Zupa imbirowo-szpinakowa z kurczakiem (na wywarze kostnym)

Kurczaka kroimy w paski lub w kostkę Cebulę i czosnek obieramy i kroimy w kostkę Imbir obieramy i drobno kroimy/siekamy W garnku rozgrzewamy tłuszcz Wrzucamy kurczaka i zasmażamy 2 –3 min Dodajemy cebulę z czosnkiem…

WIĘCEJ >