fbpx
logo
Szukaj
open close

Mus bananowy z sosem malinowym

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5cc8f2037f-4965-4413-bddd-461a544599d7-1
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Postaw mi kawę na buycoffee.to

Mus bananowy z sosem malinowym

Przygotowanie

  • Banany obieramy i miksujemy w jakimś naczyniu
  • Dododajemy nasiona chia
  • Wyciskamy sok z cytryny
  • Mieszamy i napełniamy pucharki/szklanki
  • Wkładamy do lodówki na 2-3 godz.

Sos malinowy:

  • Maliny wkładamy do garnuszka
  • Podgrzewamy aż się rozpuszczą i zagotują
  • Odstawiamy na 10 min żeby trochę przestygły
  • W małej miseczce mieszamy żelatynę z 50 ml zimnej wody
  • Rozpuszczoną żelatynę dodajemy do malin, mieszamy
  • Czekamy, aż trochę przestygnie
  • Zalewamy sosem deserki
  • Możemy jeść od razu, lub poczekać, 2 dni w lodówce mogą stać

Rady dietetyka

Sprawdź, czy każdy składnik tego przepisu odpowiada Twojej aktualnej diecie oraz towarzyszącym nietolerancjom.

Uwagi

Koniecznie zajrzyj do podpiętych, powiązanych przepisów – znajdziesz tam inne propozycje przyrządzenia równie smacznych, owocowych musów.

Autor

Ajwendieta
Postaw mi kawę na buycoffee.to
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: powyżej 1 godziny
Składniki: 7
Porcje: 2
Trudność: Łatwy, Średni

Lista składników

Mus bananowy

  • Banan (120 g)
  • Cytryna (20 g)
  • Chia – nasiona (10 g)

Sos malinowy

  • Malina (50 g)
  • Woda (25 ml)
  • Żelatyna w proszku (3 g)
  • Mięta (świeża) (1 g)

Potrzebny sprzęt

Blender, Blender kielichowy, Garnek, Lodówka, Miska, Pucharki do deserów

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.

Podobne tematy

Wieniec z makreli z granatem

Sałatę drzemy w palcach i układamy na talerzu Na sałacie układamy kawałki ryby z usuniętymi ośćmi Dodajemy przekrojone na połówki pomidorki Posypujemy granatem Polewamy sosem po sałacie 

WIĘCEJ >

Steki z kalafiora

Steki należy wodą i gdy są nadal wilgotne oprószyć z obu stron solą, pieprzem i ulubioną przyprawą np. tymiankiem Steki układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia Skrapiamy oliwą i wstawiamy do nagrzanego piekarnika Pieczemy…

WIĘCEJ >

Egg coffee

Oddzielone dokładnie żółtka wrzucamy do miski, dosypujemy słodzidło (jeśli używamy) i ubijamy mikserem jak kogel mogel. Gdy żółtka przebiorą jaśniejszy kolor i utworzą piankę, dodajemy łyżkę śmietanki kokosowej i dalej miksujemy. Zaparzamy kawę jak lubimy…

WIĘCEJ >

Muffinki jajeczno-warzywne

Paprykę i pomidora kroimy w kostkę Szpinak drobno siekamy Piekarnik rozgrzewamy do temp. 180 st. C Wgłębienia w formie na muffiny lekko smarujemy tłuszczem Rozgrzewamy patelnię (z nieprzywierającą powłoką) Wrzucamy paprykę i smażymy przez ok….

WIĘCEJ >