fbpx
logo
Szukaj
open close

Mus orzechowo – gruszkowy

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c2-dz22-4-3
Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Postaw mi kawę na buycoffee.to

Mus orzechowo – gruszkowy

Przygotowanie

  • Orzechy przebierać dokładnie, żeby nie zawieruszyły się gdzieś kawałeczki łupin
  • Wsypać do miski i zalać zimną wodą
  • Odstawić na 12 godz.
  • Orzechy odcedzić na sicie (wodę wylać)
  • Gruszki umyć
  • Przeciąć na pół i wykroić gniazda nasienne
  • Pokroić w kostkę
  • Na patelni rozgrzać olej kokosowy
  • Wrzucić gruszki
  • Zasmażać około 5 min
  • Odstawić na 15 min do ostygnięcia
  • Blenderem zmiksować kawałki gruszek
  • Wycisnąć sok z cytryny
  • Dosypać orzechy
  • Zmiksować na gładką masę
  • Przełożyć do pucharków, kieliszków, salaterek

Uwagi

W podpiętych, powiązanych przepisach znajdziesz inne propozycje przyrządzenia słodkich musów.

Autor

Ajwendieta
Postaw mi kawę na buycoffee.to
Slide
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slide
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Czas: powyżej 1 godziny
Składniki: 4
Porcje: 1
Trudność: Łatwy, Średni

Lista składników

  • Gruszka (130 g)
  • Orzech włoski (100 g)
  • Olej kokosowy nierafinowany (25 g)
  • Cytryna (20 g)

Potrzebny sprzęt

Blender, Blender kielichowy, Deska, Miska, Nóż, Patelnia, Sitko

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Administratorem Państwa danych osobowych jest osobowych jest Iwona Wierzbicka, prowadząca działalność gospodarczą pod firmą Ajwendieta Dietetyka Kliniczna Iwona Wierzbicka (NIP: 9910011175). Dane osobowe przetwarzane będą wyłącznie w prawnie usprawiedliwionych celach administratora danych polegających na prezentowaniu komentarzy dotyczących funkcjonowania serwisu internetowego oraz jakości towarów i usług w nim dostępnych. Podanie przez Państwa danych osobowych jest dobrowolne, ale też niezbędne do opublikowania komentarza. Szczegółowe informacje na temat przetwarzania Państwa danych osobowych mogą Państwo znaleźć w naszej Polityce prywatności na temat zasad przetwarzania danych osobowych.

Podobne tematy

Prosta gryczanka z malinami

Kaszę gotujemy wg instrukcji na opakowaniu W rondlu podgrzewamy mleko Dodajemy kaszę oraz przyprawy i mieszamy Wyłączamy kuchenkę i cały czas mieszając dodajemy len oraz żółtka Gryczankę przelewamy do miski, posypujemy malinami i polewamy syropem

WIĘCEJ >

Papryka faszerowana sarną

Mięso kroimy na kawałki i mielimy na standardowym sitku do miski Następnie dodajemy przyprawy oraz przeciśnięty przez praskę czosnek i dokładnie mieszamy Piekarnik nagrzewamy do temp. 180 st. C Z papryki odcinamy czapeczkę, czyli plaster…

WIĘCEJ >

Pieczarki faszerowane mięsem z indyka

Piekarnik ustawiamy na 180 st. C z opcją grzania z góry i dołu. Z pieczarek usuwamy nóżki i drobno kroimy. Kapelusze układamy w naczyniu żaroodpornym górą do dołu. Siekamy cebulę i natkę pietruszki, a następnie…

WIĘCEJ >

Ciasto kokosowe z kremem z batatów

W jednej misce mieszamy dokładnie mąkę kokosową, sodę i sól. Żelatynę w proszku namaczamy w 6 łyżkach zimnej wody przez 10 minut. W rondelku podgrzewamy olej kokosowy, syrop klonowy i dodajemy namoczoną żelatynę. Całość delikatnie…

WIĘCEJ >