fbpx
logo
Szukaj
open close
logo
Szukaj
Szukaj

Mus orzechowo – gruszkowy

GetfileIdContentUpload5cRecipeMainPhoto5c2-dz22-4-3
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider

Mus orzechowo – gruszkowy

Przygotowanie

  • Orzechy przebierać dokładnie, żeby nie zawieruszyły się gdzieś kawałeczki łupin
  • Wsypać do miski i zalać zimną wodą
  • Odstawić na 12 godz.
  • Orzechy odcedzić na sicie (wodę wylać)
  • Gruszki umyć
  • Przeciąć na pół i wykroić gniazda nasienne
  • Pokroić w kostkę
  • Na patelni rozgrzać olej kokosowy
  • Wrzucić gruszki
  • Zasmażać około 5 min
  • Odstawić na 15 min do ostygnięcia
  • Blenderem zmiksować kawałki gruszek
  • Wycisnąć sok z cytryny
  • Dosypać orzechy
  • Zmiksować na gładką masę
  • Przełożyć do pucharków, kieliszków, salaterek

Uwagi

W podpiętych, powiązanych przepisach znajdziesz inne propozycje przyrządzenia słodkich musów.

Autor

Ajwendieta
Pobierz aplikację

i zacznij pracę nad swoją dietą!

Slider
Jadłospisy

znajdziesz je w apce, sprawdź!

Slider
Czas: powyżej 1 godziny
Składniki: 4
Porcje: 1
Trudność: Łatwy, Średni

Lista składników

  • Gruszka (130 g)
  • Orzech włoski (100 g)
  • Olej kokosowy nierafinowany (25 g)
  • Cytryna (20 g)

Potrzebny sprzęt

Blender, Blender kielichowy, Deska, Miska, Nóż, Patelnia, Sitko

Pozostaw komentarz

Trzeba się zalogować, aby dodawać komentarze.

Podobne tematy

Mleko makowe

Przepłukany mak wrzucamy do wysokiego naczynia, zalewamy ostudzoną wodą i zostawiamy na 8 godzin, czy np. na noc. Po tym czasie mieszankę blendujemy przez kilka minut na mleko razem z wybranym słodem i przelewamy do drugiego…

WIĘCEJ >

Surówka z czerwonej kapusty

Kapustę szatkujemy nożem lub na specjalnej tarce. Poszatkowaną wrzucamy do wrzącej, osolonej wody i gotujemy 3-5 minut od ponownego wrzenia. Następnie odsączamy, polewamy częścią soku z cytryny i odstawiamy. Cebulę i jabłko kroimy w małą…

WIĘCEJ >

Czekoladki herbaciane

Pastę kokosową rozpuszczamy w garnuszku na najmniejszym ogniu, bardzo ostrożnie, aby nie przypalić. Mieszamy z zieloną herbatą i próbujemy. Jeżeli nie jest wystarczająco słodkie, dodajemy słodziło wedle upodobań. Przelewamy masę małą łyżeczką do foremki i…

WIĘCEJ >

Sałatka z awokado, z chorizo i z jajkiem na miękko

Jajko gotujemy na miękko (3 minuty we wrzątku) Wszystkie składniki kroimy i układamy na liściach szpinaku Na wierzchu kładziemy jajko na miękko przekrojone na pół lub na ćwiartki

WIĘCEJ >